Τους φίλους μου τους είδα στη χαρά μου…

Τους φίλους μου τους μέτρησα στα δύσκολα, αλλά τους είδα και στη χαρά μου. Τους είδα όταν η χαρά καθρεφτιζόταν στα μάτια μου, τότε

Τους φίλους μου τους είδα στη χαρά μου...

Τους φίλους μου τους μέτρησα στα δύσκολα, αλλά τους είδα και στη χαρά μου. Τους είδα όταν η χαρά καθρεφτιζόταν στα μάτια μου, τότε ανακάλυψα ποιοι είναι οι αληθινοί και ποιοι είναι οι δήθεν και οι ανούσιοι περαστικοί.

Τους φίλους μου τους είδα στη χαρά μου. Δεν άκουσα την κοινωνική επιταγή που θεωρεί πως οι φίλοι μας είναι αληθινοί μόνο όταν έρχονται στα δύσκολα. Τους μέτρησα στις χαρές μου, τότε που χαιρόμουν για κάθε μικρή επιτυχία μου, τότε που κατακτούσα με αργά και σταθερά βήματα το στόχο μου. Τότε τους κατάλαβα από τον ήχο της φωνής τους.

Advertisment

Διέκρινα εκείνους που χαιρόντουσαν με όλη τους την ψυχή, με όλη τους την καρδιά, με όλο τους το είναι για εμένα. Και άκουγα και εκείνους οι οποίοι προσπαθούσαν να μη φανερώσουν τη μικρή σπίθα της ζήλιας που ξεσπάθωνε μέσα τους, αλλά προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από ένα εγκάρδιο χαμόγελο. Που όμως, δεν κατάφερε να με πείσει.

Τους φίλους μου τους είδα στη χαρά μου. Τότε που εκείνοι που άξιζαν ήθελαν να με βλέπω να προοδεύω και με καμάρωναν και με ενθάρρυναν ακόμα περισσότερο για να προσπαθώ. Τότε που εκείνοι που ήταν περαστικοί προσπαθούσαν να μειώνουν οτιδήποτε κατάφερνα, κάθε βήμα που προόδευα, κάθε μικρό μου εμπόδιο που προσπερνούσα.

Τους φίλους μου στη χαρά τους ζύγιασα. Τότε που εκείνοι οι οποίοι ήταν αληθινοί φίλοι με όλη τους την καρδιά λαχταρούσαν να γιορτάσουν μαζί μου, δίχως να οργιστούν ή να ζηλέψουν, δίχως να αισθανθώ πως αισθάνονται δυσφορία για τη δική μου χαρά.

Advertisment

Τότε τους αισθάνθηκα, όταν δεν προσπάθησαν να πληγώσουν τη χαρά μου, να μετριάσουν τον ενθουσιασμό μου, να απομακρυνθούν από τη γιορτή μου. Τότε που εκείνοι γινόντουσαν ακόμα πιο χαρούμενοι και από εμένα την ίδια και η τρέλα τους αυτή τους έκανε να με βάζουν ακόμα περισσότερο σε χορούς και φωνές δυνατές.

Τότε τους είδα τους φίλους μου. Όταν νίκησαν τη ζήλια και την κακία τους για να χαρούν ειλικρινά και άδολα μαζί μου.

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση