, , ,

6 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των πρησμένων ματιών

Αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, δεν θα ήταν υπέροχο αν αυτά τα παράθυρα είχαν όμορφες κουρτίνες; Όμως, για πολλούς λόγους, τα

6 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των πρησμένων ματιών

Αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, δεν θα ήταν υπέροχο αν αυτά τα παράθυρα είχαν όμορφες κουρτίνες; Όμως, για πολλούς λόγους, τα μάτια μας και η επιδερμίδα γύρω από αυτά προδίδουν τα σημάδια του στρες και της κόπωσης. Υπάρχουν πολλά είδη ακριβών θεραπειών ομορφιάς για τα μαλλιά, αλλά ελάχιστα αξίζουν. Με όλα αυτά κατά νου, μπορούμε να στραφούμε σε φυσικούς και απλούς τρόπους να ανακουφίσουμε τα μάτια μας.

6 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των πρησμένων ματιών

1. Κρύα κομπρέσα

Το κρύο μειώνει το πρήξιμο, που μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτικό για τα πρησμένα μάτια. Επιπλέον, μια κρύα κομπρέσα στα μάτια είναι πολύ αναζωογονητική. Χρησιμοποιήστε λίγο πάγο τυλιγμένο σε απαλό ύφασμα, μία μάσκα ή ακόμα και ένα ζευγάρι κρύα κουτάλια.

Advertisment

2. Χαμομήλι

Μπορεί επιστημονικά να μην έχει αποδειχθεί πλήρως, αλλά το χαμομήλι φαίνεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες και αν χρησιμοποιήσετε ένα κρύο σακουλάκι, θα κάνετε διπλό καλό στα μάτια σας.

3. Ασπράδι αυγού

Χτυπάμε ένα ασπράδι αυγού αρκετά και στη συνέχεια με ένα λεπτό πινέλο το απλώνουμε σε κλειστά βλέφαρα, αλλά και στους μαύρους κύκλους. Το αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά ξεπλένουμε.

4. Βιταμίνη Ε

Χρησιμοποιούμε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό με 2-3 σταγόνες βιταμίνη Ε. Τη βιταμίνη μπορούμε να τη βρούμε σε υγρή μορφή στα φαρμακεία. Στη συνέχεια, βουτάμε σκληρό βαμβάκι στο μείγμα και το τοποθετούμε στα μάτια μας για 20 λεπτά.

Advertisment

5. Φέτες αγγουριού

Εδώ βοηθούν και τα αντιοξειδωτικά, τα οποία πιστεύεται ότι μειώνουν τον ερεθισμό, το πρήξιμο και την φλεγμονή. Το καλύτερο είναι να τις εφαρμόσετε για 4-5 λεπτά και φροντίστε να είναι δροσερές πριν τις τοποθετήσετε στα μάτια σας.

6. Σακουλάκια τσαγιού

Ρίχνουμε τα σακουλάκια σε λίγο νερό και μετά, αφού τα βγάλουμε, τα βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη. Αφού τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε στα μάτια και τα κρατάμε εκεί για 30 λεπτά. Είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.treehugger.com/organic-beauty/8-natural-remedies-puffy-eyes-and-dark-circles.html

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση