Γερμανία: Το αιωνόβιο δέντρο που βοηθά τους κατοίκους να βρουν την αληθινή αγάπη

Αν δεν έχετε νιώσει ακόμα τη σπίθα του έρωτα μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών, μπορεί να ήρθε η ώρα να φυτέψετε τους σπόρους σας

Γερμανία: Το αιωνόβιο δέντρο που βοηθά τους κατοίκους να βρουν την αληθινή αγάπη

Αν δεν έχετε νιώσει ακόμα τη σπίθα του έρωτα μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών, μπορεί να ήρθε η ώρα να φυτέψετε τους σπόρους σας σε καλύτερα μέρη – όπως κάτω από τα κλαδιά ενός δέντρου στη Γερμανία. Η τεράστια βελανιδιά του Bridegroom έχει έναν σκοπό: να βοηθήσει τον κόσμο να βρει την αληθινή αγάπη.

Η βελανιδιά έχει μια μακρά ιστορία, η οποία σαγηνεύει ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Όλα ξεκίνησαν με ένα ζευγάρι το 1890, που χρησιμοποίησε μια τρύπα στο δέντρο για να αφήνει ο ένας στον άλλο κρυφά σημειώματα. Καθώς γινόταν γνωστή όλο και περισσότερο η ιστορία των δύο εραστών, οι θαυμαστές άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτό το δέντρο των 600 ετών.

Πλέον, σήμερα το χρησιμοποιούν ως γραμματοκιβώτιο για να παραδίδουν τα δικά τους γράμματα ελπίδας – στις μελλοντικές αδελφές ψυχές τους. Στο δέντρο μάλιστα δόθηκε και ξεχωριστός ταχυδρομικός κώδικας το 1927, και σήμερα λαμβάνει περίπου 1.000 γράμματα το χρόνο.

Ο κόσμος επισκέπτεται το δέντρο, διαβάζει και παίρνει στο σπίτι γράμματα που δείχνουν ενδιαφέροντα και κάπως έτσι γίνονται τελικά φίλοι δι’ αλληλογραφίας – και ορισμένες φορές μάλιστα παντρεύονται. Ο Karl-Heinz Martens παραδίδει στο δέντρο γράμματα ως ταχυδρόμος εδώ και 30 χρόνια, και πιστεύει ότι η αρχαία βελανιδιά έχει ένα συγκεκριμένο είδος «ασυναγώνιστης» μαγείας.

«Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει κάτι μαγικό στο δέντρο», αναφέρει. «Αυτή η αύρα, αυτή η ηρεμία που αποκτούμε όταν είμαστε εκεί, αυτή η γαλήνη δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο. Ανατριχιάζω και μόνο που μιλάω γι’ αυτό». Σίγουρα διαθέτει έναν ρομαντισμό παλιάς εποχής, γι’ αυτό και το αιωνόβιο δέντρο προστατεύεται με κάθε τρόπο.

Κι αν αμφιβάλλετε για την ιδιαίτερη ικανότητα  που κατέχει το δέντρο, μάθετε ότι ο Martens, ο ταχυδρόμος είναι τώρα ευτυχισμένος και παντρεμένος με μια γυναίκα, η οποία του έστειλε γράμμα μέσω του δέντρου αφού τον είδε σε μια συνέντευξη στην τηλεόραση. Άλλη μια ιστορία με ευτυχισμένο και χαρούμενο τέλος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε