, , , ,

Η Ουγγαρία θα φυτεύει 10 δέντρα για κάθε νεογέννητο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán αποκάλυψε τη νέα περιβαλλοντική στρατηγική οκτώ σημείων. Ένα από τα ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά κομμάτια του σχεδίου

Η Ουγγαρία θα φυτεύει 10 δέντρα για κάθε νεογέννητο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán αποκάλυψε τη νέα περιβαλλοντική στρατηγική οκτώ σημείων. Ένα από τα ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά κομμάτια του σχεδίου είναι η κυβέρνηση να φυτεύει 10 δέντρα για κάθε νεογέννητο.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συμβουλίου, ο Orbán ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει μια νέα στρατηγική για το κλίμα. Στις 19 Φεβρουαρίου, αποκάλυψε και το ακριβές σχέδιο. Το σχέδιο των 10 δέντρων σημαίνει ότι αν φυτευτούν 1 εκατομμύριο δέντρα το χρόνο, θα επιτευχθεί μια αύξηση κατά 27% στα δάση της Ουγγαρίας για την ερχόμενη δεκαετία.

Advertisment

Φυσικά, η συντήρηση και προστασία των δέντρων είναι πιο σημαντική από την ίδια τη δενδροφύτευση, οπότε ευχόμαστε η χώρα να έχει ένα σχέδιο διαχείρισης έτοιμο προς ενεργοποίηση. Η κλιματική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσονται σε απειλές, ενώ δυσοίωνα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα, δήλωσε ο Orbán στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μέσα από την ιστοσελίδα της Ουγγρικής κυβέρνησης.

Τα υπόλοιπα 7 σημεία του σχεδίου για την προστασία του περιβάλλοντος είναι: η καταπολέμηση της παράνομης υλοτόμησης, η απαγόρευση της πώλησης των πλαστικών μίας χρήσης και η εισαγωγή προγραμμάτων επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών, η προστασία των ποταμών της χώρας από τα απόβλητα, η διευκόλυνση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας και οι οικολογικές τεχνολογίες για τις επιχειρήσεις, η αύξηση της επένδυσης στην ηλιακή ενέργεια, η μετάβαση στη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η σύσφιξη των σχέσεων κυβερνήσεων με εταιρείες για τη στήριξη επενδύσεων σε οικολογικές τεχνολογίες.

Αν και όλες αυτές οι στρατηγικές ακούγονται υπέροχες, ίσως και πάλι να μην είναι αρκετές για την σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την Ουγγαρία. Οι επικριτές του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς την υλοποίηση του σχεδίου και αναφέρουν ότι ο Orbán παραμένει μέρος ενός δικτύου ανεύθυνων πολιτικών, όπως ο Donald Trump και ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Jair Bolsonaro, που είναι υπεύθυνοι για την ακύρωση της πραγματικής δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Advertisment

[toggle title="Πηγές"]

www.thenational.ae/world/europe/hungary-s-viktor-orban-vows-to-plant-10-trees-for-every-new-child-1.979966

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση