, ,

Τα όνειρα είναι κινητήριος δύναμη, μη σταματάς να ονειρεύεσαι λοιπόν…

Στον αγώνα σου για την κατάκτηση της δικής σου κορυφής, του δικού σου στόχου, ίσως βρεθείς μπροστά σε εμπόδια, σε δυσμενείς συνθήκες και δύσκολες

Τα όνειρα είναι κινητήριος δύναμη, μη σταματάς να ονειρεύεσαι λοιπόν...

Στον αγώνα σου για την κατάκτηση της δικής σου κορυφής, του δικού σου στόχου, ίσως βρεθείς μπροστά σε εμπόδια, σε δυσμενείς συνθήκες και δύσκολες στιγμές. Μη σταματάς να ανεβαίνεις. Θυμήσου πως τη δύναμη που κρύβεις στην ψυχή σου ίσως κι εσύ ο ίδιος να μην την έχεις ανακαλύψει. Μη σταματάς.

Ίσως βρεθούν δίπλα σου άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σε αποπροσανατολίσουν από τα όνειρά σου, από τους στόχους σου. Ίσως πάλι κάποιοι άλλοι να προσπαθήσουν να σε αποδυναμώσουν, είτε λεκτικά είτε βάζοντας εμπόδια σε κάθε σου προσπάθεια. Είναι οι τοξικοί άνθρωποι που πρέπει να βγάλεις απ’ τη ζωή σου, γιατί.. Ο πραγματικός συνοδοιπόρος σου στο όνειρο, θα είναι αυτός που θα σου κρατήσει το χέρι και θα σου πει προχώρα. Μη σταματάς!

Advertisment

Ο καθένας μας θέτει τους δικούς του προσωπικούς στόχους, τα δικά του όνειρα. Η ανάγκη μας να μοιραστούμε τα όνειρά μας με τους άλλους είναι απόλυτα φυσική και απορρέει από την προσωπική μας ανάγκη για υποστήριξη, αναγνώριση και αποδοχή. Στο πλαίσιο της θεμελίωσης ενός προσωπικού επιτεύγματος, η στήριξη των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας είναι ίσως κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όσο δυνατός και ανεξάρτητος κι αν είναι κάποιος, πάντα θα του δίνει παραπάνω δύναμη μια εκδήλωση αποδοχής και αναγνώρισης από το περιβάλλον του. Όταν ανεβαίνει κάποιος το βουνό προς την επιτυχία, ανάλογα πάντα με την ιδιοσυγκρασία του και την προσωπική διαχείριση των πιθανών δυσκολιών που θα συναντήσει, υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης, ανάπτυξης αρνητικής αυτοκριτικής ακόμα και παραίτησης του από την προσπάθεια.

Η ιστορία της ανθρωπότητας μας έχει διδάξει κάτι πολύ σημαντικό, πως ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα. Είμαστε πλασμένοι με τεράστιες ικανότητες και ίσως οι δυσκολίες που συναντάμε στη ζωή να μας θυμίζουν πως είμαστε δυνατοί και πρέπει να συνεχίσουμε. Μην παραιτείσαι λοιπόν. Πάρε δύναμη και ξανά ξεκίνα.

Advertisment

Στην ολοκλήρωση ενός προσωπικού επιτεύγματος ίσως ζήσεις τη δική σου Ιθάκη, ίσως παλέψεις με τις δικές σου συμπληγάδες, με τους δικούς σου Κύκλωπες . Ο Οδυσσέας, δεν γύρισε εύκολα στην πατρίδα του, όμως κατάφερε να γυρίσει. Μπορεί τελικά ο στόχος που κατάφερες να επιτυχείς ύστερα από δυσκολίες και προσπάθειες να έχει μεγαλύτερη αξία, κι αυτό θα το νιώσεις όταν αγγίξεις τη δική σου προσωπική κορυφή.

Τότε όλα θα είναι τόσο ανακουφιστικά μέσα σου που θα ξεχάσεις τις θυσίες σου, θα συγχωρήσεις τους εχθρούς σου και θα είσαι πλέον έτοιμος να απολαύσεις την προσωπική σου νίκη. Τώρα πλέον είσαι έτοιμος για το επόμενό σου όνειρο. Σχεδίασέ το, οργάνωσέ το και συνέχισε να προχωράς, αυτή τη φορά με περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον εαυτό σου.

Τα όνειρα είναι πηγή ζωής, πόσες φορές την ώρα που είσαι στη δουλειά ή στο σχολείο δεν κοίταξες έξω από το παράθυρο φτιάχνοντας εικόνες με το μυαλό σου. Εικόνες που θα ήθελες να ζήσεις. Και ασυναίσθητα χαμογέλασες σα να τις βίωσες πραγματικά εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Πίστεψε στη δύναμη του μυαλού σου και κάνε πραγματικότητα αυτά που ονειρεύεσαι. Για σένα. Για τη δική σου επιβράβευση, για τη δική σου προσωπική αξία. Και κράτησε δίπλα σου σ’ αυτό το ταξίδι, μόνο αυτούς που πιστεύουν σε σένα, αυτοί που όταν πας να πέσεις θα σε προστατέψουν, οι υπόλοιποι απλά δε σε αφορούν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση