, ,

Κορονοϊός: Ένας γιατρός σε κάθε σπίτι με το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η περιφέρεια Θεσσαλίας βοηθά στην πραγματοποίηση του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Γι’ αυτό και εγκαινιάζει το

Κορονοϊός: Ένας γιατρός σε κάθε σπίτι με το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η περιφέρεια Θεσσαλίας βοηθά στην πραγματοποίηση του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Γι’ αυτό και εγκαινιάζει το σύστημα Dr Button, το οποίο βασίζεται στην ανάγκη αυτών των ημερών να επικοινωνήσουμε μέσω του διαδικτύου ώστε να αποφύγουμε την επαφή. Πρόκειται για ένα σύστημα κατά του κορονοϊού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή.

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η περιφέρεια αναφέρεται ότι οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα drbutton.gr/thessaly ή στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας thessaly.gov.gr και από εκεί να κατεβάσει την εφαρμογή. Ύστερα, θα χρειαστεί να εγγραφεί και να διαλέξει γιατρό από τις 4 ειδικότητες που θα υπάρχουν: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο και παιδίατρο.

Advertisment

Διαβάστε επίσης – Κορονοϊός: Τρόποι να φροντίσουμε τα ύποπτα κρούσματα στο σπίτι

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε σχετικά με την εξαιρετικά χρήσιμη πρωτοβουλία: «Δίνουμε στην κοινωνία, ένα σύγχρονο, ‘’έξυπνο” και απλό στη χρήση του εργαλείο για να μείνουμε όλοι σπίτι”, σημειώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στο μήνυμα και τονίζει ότι “πρωταρχικό καθήκον είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση της δημόσιας υγείας, χωρίς την εξασφάλιση των οποίων τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά».

Η περιφέρεια συνεργάζεται με τη γαλλική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού Dr Button, η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη Λάρισα για να συνεργαστεί και να απασχολήσει Θεσσαλούς γιατρούς για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Advertisment

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι «σε αυτό τον επιστημονικό πόλεμο οι γιατροί αλλά και όλοι οι υγειονομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή κατά του ύπουλου εχθρού που ονομάζεται κορονοϊός». Ο Stephane Billon, πρόεδρος της Γαλλικής εταιρίας που συνεργάζεται με την περιφέρεια δήλωσε «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους” και συμπλήρωσε ότι: “πρέπει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να αντέξει αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δουλέψαμε στη Λάρισα για την ιατρική του μέλλοντος, με την ομάδα μου που αποτελείται από Έλληνες επιστήμονες».

Δείτε όλα τα άρθρα μας για τον κορονοϊό

Με πληροφορίες από thessaly.gov.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Έρευνα: Τα μικροπλαστικά έχουν περάσει στο σπέρμα των περισσότερων ανδρών
Νέο τεστ προβλέπει την άνοια 9 χρόνια πριν από τα πρώτα συμπτώματα
Ο ρόλος του φύλου στη διάγνωση του αυτισμού: Νέα επιστημονικά ευρήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση