Πώς να κάνουμε υγιεινές επιλογές όταν τρώμε έξω

Το δείπνο σε ένα εστιατόριο ή ακόμα και μια ταβέρνα δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην τρώμε υγιεινά. Εντούτοις, συνηθίζουμε να τη χρησιμοποιούμε όταν

Πώς να κάνουμε υγιεινές επιλογές όταν τρώμε έξω

Το δείπνο σε ένα εστιατόριο ή ακόμα και μια ταβέρνα δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην τρώμε υγιεινά. Εντούτοις, συνηθίζουμε να τη χρησιμοποιούμε όταν επιλέγουμε να παραγγείλουμε ή να φάμε κάπου έξω. Όμως, σχεδόν όλα τα καταστήματα έχουν προσθέσει πια αρκετές υγιεινές επιλογές για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους – αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τις εντοπίζουμε.

Πώς να κάνουμε υγιεινές επιλογές όταν τρώμε έξω

Ζητάμε να προσαρμοστεί το γεύμα μας

Ναι, μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι χωρίς να είμαστε πιεστικοί ή προσβλητικοί προς τους υπαλλήλους. Αν για παράδειγμα, ένα γεύμα συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες, εσείς ζητήστε να αντικατασταθούν από σαλάτα. Επίσης, ζητήστε μια μικρότερη ποσότητα κρέατος και μεγαλύτερη σαλάτα. Ρωτήστε αν έχουν ψητή πατάτα αντί για τηγανητή ή αν μπορούν να προσθέσουν αλάτι.

Ρωτήστε πώς φτιάχνεται το πιάτο που παραγγείλατε

Έτσι θα πάρετε μια βασική ιδέα για το πόσο αλάτι, ελαιόλαδο ή βούτυρο προσθέτουν κατά την επεξεργασία και το μαγείρεμα.

Ζητήστε από το σερβιτόρο να μη φέρει ψωμί

Μπορεί να ακούγεται λίγο «σκληρό», αλλά το βέβαιο είναι πως είναι υγιεινότερο να καταναλώνουμε μια σαλάτα πριν το κυρίως πιάτο και όχι δύο φέτες ψωμιού. Γι’ αυτό αντισταθείτε σε αυτό και ζητήστε να μη σας φέρουν ψωμί μαζί με τα μαχαιροπήρουνα.

Αντί για κρέας, αυξήστε τις επιλογές για ψάρι

Η Δυτική κουλτούρα είναι γεμάτη από fast food με κύριο συστατικό το κρέας. Αν τρώτε συχνά έξω, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τις περισσότερες φορές το κρέας με διάφορα είδη ψαριού ή γενικά θαλασσιών. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα είναι τηγανητά.

Παραλείψτε το γλυκό

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να παραγγέλνουμε και μια πάστα σοκολάτας μετά από ένα πλούσιο δείπνο ή να μας κερνά το κατάστημα. Αρνηθείτε ένα τέτοιο κέρασμα ή αν δεν μπορείτε, προσπαθήστε να μείνετε στη μία μπουκιά. Το γλυκό αποτελεί μεγάλη παγίδα για τις φορές που βγαίνουμε έξω.

Προσέχουμε τι πίνουμε

Με τι συνοδεύετε το φαγητό σας όταν βγαίνετε έξω; Προτιμήστε νερό με λεμόνι, κρύο τσάι ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αλλά αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τα αναψυκτικά.

Μετάφραση- Επιμέλεια: Στέφη Βαρούχου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε