, ,

Φεστιβάλ Βαλένθια: Με το Βραβείο Κοινού τιμήθηκε η μαθητική ταινία “SOSίβιο” από Δημοτικό σχολείο της Κρήτης

Με το Βραβείο Κοινού, τιμήθηκε η μαθητική ταινία μικρού μήκους “SOSίβιο” στο 8ο Mostra Internacional Cinema Educatiu (MICE) Film Festival, γνωστό ως φεστιβάλ κινηματογράφου

Φεστιβάλ Βαλένθια: Με το Βραβείο Κοινού τιμήθηκε η μαθητική ταινία “SOSίβιο” από Δημοτικό σχολείο της Κρήτης

Με το Βραβείο Κοινού, τιμήθηκε η μαθητική ταινία μικρού μήκους “SOSίβιο” στο 8ο Mostra Internacional Cinema Educatiu (MICE) Film Festival, γνωστό ως φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαλένθια.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Γαλάνης, Νίκος Κωνσταντάκης και οι μαθητές της πρώτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων της Κρήτης, ένα μικρό χωριό, κοντά στο Ηράκλειο.

Advertisment

Η ταινία δείχνει την Ντιάνα, μια μικρή προσφυγοπούλα που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο, στη χώρα που την φιλοξενεί, στη χώρα που έφτασε, αντιμετωπίζοντας πολλούς κινδύνους. Άγνωστη μεταξύ αγνώστων, έχοντας νωπές ακόμη τις μνήμες από τη φρίκη του πολέμου, χωρίς φίλους, χωρίς καλά καλά να μιλάει τη γλώσσα, μακριά από το σπίτι της, το γνώριμο περιβάλλον, τους συγγενείς της, η Ντιάνα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μία πρόκληση. Την ενσωμάτωσή της με τα υπόλοιπα παιδιά, τους συμμαθητές της. Θα τα καταφέρει;

Τόσο η μικρή Ντιάνα όσο και τα υπόλοιπα παιδάκια, οι συμμαθητές της, κατάφεραν να συγκινήσουν όχι μόνο την κριτική επιτροπή αλλά και το κοινό που τους έδωσε καλές κριτικές και ψήφους.
Η ταινία SOSίβιο, που θίγει το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα, δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται σε φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η ταινία έχει λάβει το Τιμητικό Βραβείο στο West Side Mountains Doc Fest ενώ συμμετείχε στο Sarajevo Winter Festival 2019 και Marano Ragazzi Spot Festival στην Ευρώπη, στο XXXV NPS INTERNATIONAL CHILDREN’S FILM FESTIVAL στην Ασία, στο Inshort Film Festival 2019 στην Αφρική και στο FECEA – Festival de Cinema Escolar de Alvorada στην Αμερική.

Advertisment

«Ένα βραβείο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών και ένα κίνητρο για εμάς τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και πάθος το λειτούργημά μας… Πιο σημαντικό είναι πως η εικόνα των μαθητών ενός μικρού επαρχιακού σχολείου της Κρήτης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διασπείροντας το μήνυμα για αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη», δήλωσε ο εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης της ταινίας, Νικόλαος Γαλάνης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση