,

Οι 5 λέξεις-κλειδιά που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα

Υπάρχουν πέντε λέξεις που φέρνουν αποτελέσματα. Δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία. Οι λέξεις αυτές είναι οι εξής: Χαλαρώστε, αναγνωρίστε, συνειδητοποιήστε, συλλογιστείτε, αποδεσμευτείτε. Πρόκειται

Οι 5 λέξεις-κλειδιά που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα

Υπάρχουν πέντε λέξεις που φέρνουν αποτελέσματα. Δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία. Οι λέξεις αυτές είναι οι εξής: Χαλαρώστε, αναγνωρίστε, συνειδητοποιήστε, συλλογιστείτε, αποδεσμευτείτε. Πρόκειται για τις «πέντε λέξεις-κλειδιά».

Οι πέντε λέξεις-κλειδιά

Οι πέντε λέξεις-κλειδιά είναι μέρος μιας δημιουργικής διαδικασίας πέντε βημάτων που αποκαλούμε άσκηση συνειδησιακού προγραμματισμού. Τις πέντε αυτές λέξεις –χαλαρώστε, αναγνωρίστε, συνειδητοποιήστε, συλλογιστείτε, αποδεσμευτείτε– μπορούμε να τις συγκρίνουμε με το χτύπημα στο γκολφ. Στον αμύητο θεατή, το χτύπημα με το μπαστούνι μοιάζει με μια ενιαία κίνηση, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά από πολλά τέλεια συντονισμένα βήματα.

Advertisment

Ο παίκτης του γκολφ πρέπει να τοποθετήσει τα πέλματά του στην ακριβή θέση, να πιάσει το μπαστούνι σωστά και, χωρίς να πάρει τα μάτια του από την μπάλα, να το σηκώσει αργά προς τα πίσω. Στην κάθοδο του χτυπήματος, ο παίκτης επιταχύνει σταδιακά την κίνησή του. Αφού χτυπήσει την μπάλα, συνεχίζει να κρατάει τα μάτια στο σημείο που ήταν η μπάλα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες για να είναι σωστό ένα χτύπημα του γκολφ. Τα παραπάνω βήματα αποτελούν μια απλή μεταφορά για να κατανοήσετε το μήνυμα που θέλω να σας περάσω. Όταν ένας αθλητής του γκολφ δεν είναι σε «φόρμα», μπορεί να ζητήσει από τον προπονητή να παίξει έναν γύρο μαζί του για να ελέγξει τις κινήσεις του. Αν το πρόβλημα
είναι ότι το σώμα του κουνιέται πριν από το χτύπημα, ο προπονητής θα πει: «Βλέπω το πρόβλημα. Δεν κρατάς το σώμα σου ευθυγραμμισμένο. Γέρνεις λίγο όταν χτυπάς».

Όταν ο παίκτης διορθώσει το ένα αυτό βήμα, το χτύπημά του θα βελτιωθεί και πάλι. Δίχως να χωρίσει το χτύπημα στις κινήσεις που το αποτελούν, ο προπονητής θα δυσκολευόταν να εντοπίσει πού ακριβώς έκανε λάθος ο αθλητής του γκολφ. Για τον ίδιο λόγο έχουμε χωρίσει την άσκηση συνειδησιακού προγραμματισμού σε πέντε βήματα, τις πέντε λέξεις-κλειδιά που όταν συνδυαστούν θα μεταβάλουν τη συνειδησιακή μας κατάσταση και μαζί τα αποτελέσματα που παράγουμε στη ζωή.

Advertisment

Χαλαρώστε

Το πρώτο βήμα είναι να ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ. Προτού μπορέσετε να μεταβάλετε τη συνειδητότητά σας, πρέπει να χαλαρώσετε σωματικά και συναισθηματικά. Αν είστε σφιγμένοι, δεν θα καταφέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσο καλά και αν μάθετε τις τεχνικές, η εσωτερική ένταση θα εξουδετερώσει τις δηλώσεις σας, γιατί αυτό που λέτε έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που αισθάνεστε.

Όλες οι λανθάνουσες ψυχικές και συναισθηματικές τάσεις υπεισέρχονται στην άσκηση συνειδησιακού προγραμματισμού. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να μάθετε να χαλαρώνετε πλήρως το νου και το σώμα σας για δεκαπέντε λεπτά τη μέρα. Ένας εύκολος και αβίαστος τρόπος να το πετύχετε είναι μέσω της αναπνοής και της σύσφιξης των μυών σας. Προτού ξεκινήσετε, κάντε διατάσεις και φροντίστε να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους μυς σας. Ύστερα, καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη, κλείστε τα μάτια και αρχίστε να εισπνέετε και να εκπνέετε με έναν αργό ρυθμό που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα.

Έπειτα από λίγο πρέπει να αρχίσετε να νιώθετε ότι χαλαρώνετε. Τώρα, ξεκινώντας από τα χέρια, τα μπράτσα, τους ώμους, την κοιλιά και περνώντας στους μηρούς, στις γάμπες και στα πέλματα, σφίξτε τους μυς σας και ύστερα αφήστε τους να χαλαρώσουν.

Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να ξεφεύγετε από τα προβλήματα, τους φόβους και το άγχος και, χρησιμοποιώντας τις πέντε λέξεις-κλειδιά της διαδικασίας πέντε βημάτων που παρουσιάζω, να φορτίζετε θετικά και να επαναπρογραμματίζετε τον εαυτό σας. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι η χαλάρωση.

Αναγνώριση

Το δεύτερο βήμα είναι η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μας περιβάλλει ένας καθολικός ή δημιουργικός νους που εμπεριέχει όλη τη δύναμη, τη γνώση και τη σοφία.  Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σοφία και δημιουργική νοημοσύνη στο σύμπαν. Αυτό το βλέπουμε στην κίνηση των πλανητών και των άστρων. Ξέρουμε ότι το άτομο είναι ένα μικρό ηλιακό σύστημα και βρίσκουμε μια παράξενη μαθηματική αρμονία και συμμετρία στη δομή των κρυστάλλων. Γινόμαστε μάρτυρες της σοφίας που ξέρει πώς να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο σώμα, περίπου σε εννέα μήνες, με ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει τη ζωή του σε αυτόν τον κόσμο, παρότι η μητέρα δεν ξέρει πώς να δημιουργήσει ούτε ένα κύτταρο του παιδιού της.

Η ίδια σοφία βρίσκεται βαθιά μέσα στον ψυχισμό κάθε ατόμου που έρχεται σε αυτόν τον κόσμο. Ξέρει πώς να κάνει την καρδιά σας να χτυπάει με μαθηματική ακρίβεια. Γιατρεύει τα τραύματα με μια μυστηριώδη χημική διαδικασία που δεν έχουμε καταφέρει να αντιγράψουμε. Δένει τα σπασμένα οστά προκαλώντας έκκριση ουσιών που ενεργούν όπως το τσιμέντο και κολλούν το σπασμένο οστό. Ο γιατρός απλώς βάζει τα οστά στη θέση τους και η σοφία της δημιουργικής νοημοσύνης τα κολλάει μεταξύ τους. Όλα αυτά παραπέμπουν σε μια πάνσοφη νοημοσύνη που βρίσκεται πίσω από το σύμπαν και ενεργεί μέσω αυτού.

Ως πολιτισμός περηφανευόμαστε για τις επιστημονικές, ιατρικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις μας. Όμως, αυτή η δύναμη τις γνώριζε προτού αρχίσει να βάζει τα θεμέλια αυτού του κόσμου. Όλες οι μελλοντικές ανακαλύψεις και οι επαναστάσεις στους τομείς της τεχνολογίας και της ιατρικής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εντός του παγκόσμιου νου ή της παγκόσμιας νοημοσύνης.

Ο παγκόσμιος νους μπορεί να παρομοιαστεί με έναν ωκεανό. Τα ρεύματα αυτού του ωκεανού ρέουν ελεύθερα στους εγκεφάλους όσων προσανατολίζουν τη σκέψη τους προς κάποια συγκεκριμένη αρχή ή ιδέα. Και οι άνθρωποι αυτοί συλλαμβάνουν και αποτυπώνουν νέες ιδέες που συμφωνούν με τη σκέψη τους. Γι’ αυτό πολλές φορές άτομα που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους κάνουν την ίδια εφεύρεση, την ίδια ανακάλυψη ή σκέφτονται την ίδια πλοκή για ένα μυθιστόρημα.

Όλοι πιστεύουν ότι πηγή της ιδέας ήταν ο νους τους, αλλά κανένας άνθρωπος δεν αποτελεί ποτέ την πηγή. Οι άνθρωποι απλά συντονιζόμαστε με τις ιδέες που ενυπάρχουν στον παγκόσμιο νου. Έτσι, στο δεύτερο βήμα θέλουμε να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη του παγκόσμιου νου.

Συνειδητοποιήστε

Στο τρίτο βήμα θέλουμε να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ότι η αρχή του παγκόσμιου νου διέπει και τον δικό μας νου. Η επιστήμη έχει αποδείξει πως τα πάντα –ζώα, φυτά και ορυκτά– εκπέμπουν κάποιο ενεργειακό μοτίβο. Όλα αποτελούνται από ενέργεια. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η ενέργεια εκφράζεται ως νοημοσύνη ή νους και ότι αυτός ο νους είναι δημιουργικός, δηλαδή έχει την ικανότητα να δημιουργεί.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, αποτελούμε προέκταση του παγκόσμιου νου. Αφού είναι αδύνατον να διαχωριστούμε από αυτόν, πρέπει να είμαστε ΕΝΑ μαζί του και να μοιραζόμαστε τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό: Αφού ο παγκόσμιος νους είναι ο δημιουργός, εσείς κι εγώ είμαστε συνδημιουργοί. Ο παγκόσμιος νους εκφράζεται μέσα από τον καθένα μας και επομένως χρησιμοποιούμε όλοι τον παγκόσμιο νου. Είναι όπως ο αέρας. Ο αέρας δεν είναι δικός μου ή δικός σας, είναι απλώς αέρας και τον χρησιμοποιούμε όλοι ταυτόχρονα για να αναπνέουμε.

Το ίδιο ισχύει και με τον παγκόσμιο νου. Υπάρχει μόνο ένας νους, μία νοημοσύνη, και τη χρησιμοποιούμε όλοι. Ό,τι χρειαστεί να μάθουμε μπορούμε να το αντλήσουμε από τον παγκόσμιο νου. Όλη η σοφία και η γνώση του σύμπαντος βρίσκονται σε αυτόν τον παγκόσμιο νου και μέσω αυτού μας είναι διαθέσιμες. Η δημιουργική νοημοσύνη είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που μπορεί να μετατρέψει τις σκέψεις σε πραγματικότητα. Μάλιστα, το κάνει συνεχώς είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Ο παγκόσμιος νους μας υποστηρίζει πάντα και έτσι θα δώσει υπόσταση ή θα πραγματώσει τις σκέψεις μας ανεξάρτητα αν είναι θετικές ή αρνητικές.

Η νοημοσύνη αυτή είναι απολύτως αξιόπιστη. Δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ. Μπορούμε να βασιστούμε πάνω της γιατί επιδρά στις σκέψεις μας. Ο νους μας είναι ένας κολπίσκος που πλημμυρίζει με τα νερά του δημιουργικού ωκεανού, του παγκόσμιου νου. Ο άνθρωπος μπορεί να παρομοιαστεί με έναν ηλεκτρικό λαμπτήρα. Το φως εκδηλώνεται μέσα από τον λαμπτήρα, αλλά δεν παράγεται από τον λαμπτήρα.

Η παγκόσμια νοημοσύνη εκδηλώνεται μέσα από εμάς, αλλά δεν την παράγουμε εμείς. Έτσι, στο τρίτο βήμα θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η αρχή του ενός παγκόσμιου νου διέπει και τον δικό μας νου. Και το σημαντικότερο ότι είμαστε ΕΝΑ μαζί του και όχι κάτι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ. Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο νους μας, συνεχίζει να αποτελεί μέρος της παγκόσμιας νοημοσύνης και είναι για πάντα ενωμένος μαζί της. Αυτή η δημιουργική νοημοσύνη που ενέχει το σύνολο των ιδεών είναι σαν ένας ωκεανός που ρέει μέσα από τον εγκέφαλο των ανθρώπων. Όπως κι ο ωκεανός έχει επιφάνεια και βάθη και κανείς δεν μπορεί να πει πού τελειώνει η επιφάνεια και πού αρχίζουν τα βάθη του.

Η επιφάνεια είναι ο συνειδητός νους μας και τα βάθη το υποσυνείδητό μας. Ο παγκόσμιος νους εκφράζεται μέσω του υποσυνείδητου. Αυτό σημαίνει ότι το υποσυνείδητό μας έχει δύο ανοιχτούς πόλους. Ο ένας πόλος είναι ανοιχτός στον παγκόσμιο νου και στη δημιουργική νοημοσύνη, από όπου μπορεί να λάβει σοφία και καθοδήγηση, και ο άλλος στις εισροές και στον δικό μας προγραμματισμό. Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να δημιουργήσει οτιδήποτε είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε.

Συλλογιστείτε

Έτσι, φτάνουμε στο τέταρτο βήμα, που είναι ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ. Πρέπει να έχουμε έναν λόγο να δημιουργήσουμε. Για να είμαστε δημιουργικά άτομα πρέπει να έχουμε στόχους και επιδιώξεις. Σε αυτό το βήμα, παρουσιάζετε τον λόγο ή τον δημιουργικό σκοπό στο υποσυνείδητό σας. Όπως μάθαμε, ο νους έχει δύο μέρη: το συνειδητό και το υποσυνείδητο.

Όπως και ο ωκεανός, ο ανθρώπινος νους είναι ένα, αλλά χαρακτηρίζεται από δύο διαφορετικές δραστηριότητες. Η συνειδητή πτυχή του νου είναι το «σκεπτόμενο» μέρος και το υποσυνείδητο είναι το μέρος που «επαληθεύει». Το μεν σκέφτεται, το δε επαληθεύει. Και το μέρος που επαληθεύει δεν ενδιαφέρεται τι ακριβώς σκέφτεται το σκεπτόμενο μέρος, η μόνη του λειτουργία είναι να το επαληθεύει. Αν δεν ακούσουμε τη διαίσθησή μας, που πηγάζει από την ανώτερη πτυχή του υποσυνείδητού μας, οι εισροές που λαμβάνουμε θα προέρχονται αποκλειστικά από το περιβάλλον μας.

Τα καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή τα πετυχαίνουμε ακούγοντας αυτό που μας λέει η διαίσθησή μας ή η εσωτερική μας καθοδήγηση και ταυτόχρονα προγραμματίζουμε στο υποσυνείδητό μας αυτό που ξέρουμε ότι είναι αλήθεια. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, επειδή το υποσυνείδητό μας είναι δημιουργικό, όλες οι ιδέες, οι εντυπώσεις και τα συνηθισμένα πρότυπα σκέψης που διατηρούμε στη μνήμη μας έχουν την τάση να αναπαράγονται ή να διαιωνίζονται. Πρόκειται για κεκτημένη ταχύτητα που εκδηλώνεται ως αντίσταση. Οι ίδιες οι σκέψεις είναι ανίσχυρες, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στη θέλησή σας, αλλά οι νέες σκέψεις παρουσιάζουν αντίσταση στην αλλαγή.

Για αυτό ίσως παρατηρήσετε να προκύπτει αντίσταση όταν αποφασίζετε να αλλάξετε τη σκέψη σας. Η αντίσταση αυτή χαρακτηρίζεται συνήθως από αυτοαμφισβήτηση. Είναι η πρώτη μορφή που παίρνει. Ο καλύτερος τρόπος να τη διαχειριστείτε είναι να μην αντισταθείτε, απλώς να την παρατηρήσετε και να την προσπεράσετε. Οι σκέψεις που σας κάνουν να σαστίζετε και να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας δεν έχουν καμία δύναμη πέρα από αυτή που τους δίνετε. Αν δεν τους δώσετε δύναμη τροφοδοτώντας τες, θα είναι εντελώς ακίνδυνες και θα σβήσουν γιατί δεν τους δίνετε σημασία.

Όλη η δράση συμβαίνει στο υποσυνείδητο. Έτσι, όποια ιδέα βάλετε στο υποσυνείδητό σας και θεωρήσετε ότι είναι αλήθεια θα εκδηλωθεί ως πραγματική εμπειρία στη ζωή σας. Τώρα, δώστε προσοχή: Ο συνειδητός νους, η συνειδητή σκέψη σας είναι καθοδηγητική, αλλά όχι δημιουργική. Δεν έχει καμία δύναμη. Απλώς εκφράζει την επιθυμία σας. Έτσι, ο συνειδητός νους μπορεί να προσφέρει μόνο καθοδήγηση. Το υποσυνείδητο είναι εκείνο που έχει τη δύναμη, την ενέργεια και την ικανότητα να δημιουργεί.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι η δύναμη δεν μπορεί να κατευθύνει τον εαυτό της και πρέπει να κατανεμηθεί ανάλογα με τους σκοπούς μας. Διαφορετικά, η δράση της είναι καταστροφική. Η λάθος χρήση και η έλλειψη κατανόησης για τη φύση του συνειδητού και του υποσυνείδητου ευθύνεται, αν όχι για όλη, για το μεγαλύτερο μέρος της σύγχυσης, της απογοήτευσης και της αποτυχίας που βιώνουμε στη ζωή.

Αν για παράδειγμα αντιμετωπίζετε δυσκολίες, σας κυριεύει η ένταση και πασχίζετε να επιβληθείτε συνειδητά μέσω της θέλησής σας, το κάνετε γιατί θεωρείτε ότι η θέλησή σας έχει δύναμη. Αυτό είναι παρανόηση. Η θέληση δεν έχει δύναμη. Έτσι, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να υπερφορτώσετε το νευρικό σας σύστημα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα λάθος χρήσης του συνειδητού νου. Την πιο συχνή λανθασμένη χρήση του υποσυνείδητου τη συναντάμε όταν κάποιος αδυνατεί, αρνείται ή φοβάται να πάρει μια απόφαση που κανονικά είναι ευθύνη του συνειδητού νου του.

Το υποσυνείδητό σας δεν μπορεί να αποφασίσει, απλώς αντιδράει στις αποφάσεις. Πρέπει να του πείτε τι να κάνει. Δεν είναι σε θέση να σκεφτεί μόνο του. Έτσι, λοιπόν, υπεύθυνοι για τις επιλογές πρέπει να είμαστε εμείς, ο συνειδητός εαυτός μας. Συχνά επιλέγουμε τόσο γρήγορα, που ίσως δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά όπως και να έχει επιλέγουμε. Αυτή η δύναμη της επιλογής είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχουμε.

Μαζί της έρχεται και η ικανότητα να επιλέγουμε τα είδη των εμπειριών που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας. Αφού κάνετε την επιλογή σας και πείτε στο υποσυνείδητό σας τι να κάνει, δεχτείτε ότι θα το φέρει εις πέρας. Να λέτε πάντοτε στο υποσυνείδητό σας τι να κάνει, αλλά ποτέ πώς να το κάνει. Ξέρει καλύτερα από εσάς, γιατί είναι συνδεδεμένο με τον παγκόσμιο νου που εμπεριέχει όλη τη σοφία του σύμπαντος.

Ο λόγος σας έχει δύναμη και αν τον διατυπώνετε αποφασιστικά και δυναμικά, το υποσυνείδητό σας θα τον πραγματοποιήσει δίχως δισταγμό. Συνειδητοποιήστε πως ό,τι δηλώνετε στο υποσυνείδητό σας είναι ήδη δικό σας. Τον λόγο σας δεν τον διατυπώνετε στο κενό, αλλά τον αποτυπώνετε στον δεκτικό συμπαντικό νου και το σύμπαν παίρνει τη μορφή οποιασδήποτε επιθυμίας τού παρουσιάζετε. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργούμε.

Αποδέσμευση

Το πέμπτο και τελευταίο βήμα είναι η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ. Αποδέσμευση σημαίνει να αφήσετε κάτι πίσω σας. Ένας από τους βασικούς λόγους που ορισμένοι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργική τους δύναμη είναι επειδή δεν πιστεύουν ότι θα φέρει αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητά της, δεν θα καταφέρετε να απελευθερώσετε τις σκέψεις σας και θα συνεχίσετε να ανησυχείτε αν θα φέρουν αποτέλεσμα.

Ό,τι σκεφτόμαστε, αυτό πραγματώνουμε. Έτσι, αν ανησυχείτε ότι κάτι δεν θα φέρει αποτέλεσμα, θα δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που φοβάστε. Είναι σαν να φυτεύετε έναν σπόρο στο χώμα και κάθε μέρα να βγαίνετε στον κήπο και να τον ξεθάβετε για να δείτε αν μεγαλώνει. Κάποια στιγμή πρέπει να παραδώσετε τον σπόρο στο έδαφος και να τον αφήσετε να μεγαλώσει.

Κάποτε με ρώτησαν ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία όταν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτό που επιθυμούμε. «Να μάθουμε να μη σκεφτόμαστε πώς θα το αποκτήσουμε», απάντησα. Όταν σκέφτεστε πώς θα αποκτήσετε κάτι που επιθυμείτε, περιορίζεστε σε αυτό που μπορεί να πετύχει το «εγώ» ή ο προγραμματισμένος νους σας. Το κλειδί για να δημιουργήσετε αυτό που επιθυμείτε είναι να δώσετε την επιθυμία ή τον στόχο σας στο υποσυνείδητό σας, που είναι συνδεδεμένο με τον παγκόσμιο νου, και να το αφήσετε να ωθήσει τόσο εσάς προς τον στόχο όσο και τον στόχο προς εσάς.

Η δημιουργική αρχή ή η δημιουργική δύναμη θα προσελκύσουν μέσω της κβαντικής φυσικής όλα όσα χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας. Θα πρέπει όμως να την παραδώσετε στο υποσυνείδητό σας και να την αφήσετε πίσω σας. Όσο ευκολότερα μπορέσετε να αποδεσμευτείτε από αυτή, τόσο γρηγορότερα θα πραγματωθεί. Όμως, δεν πρέπει να μπερδεύεστε. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον προσδιορισμό στόχων, τις δηλώσεις και τη νοερή απεικόνιση για να στηρίξετε την επιθυμία σας, αλλά να μην ανησυχείτε πώς θα γίνει πραγματικότητα. Αποδέσμευση σημαίνει γνωρίζω ότι η διαδικασία της δημιουργίας ξεκινάει με τη διατύπωση του λόγου μου και οτιδήποτε και αν επιθυμώ έχει ήδη δημιουργηθεί και έρχεται προς το μέρος μου. Η στοχοθεσία, οι δηλώσεις και η νοερή απεικόνιση είναι σχεδιασμένες να σας κρατούν εστιασμένους στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν κατανοείτε πώς λειτουργεί η δημιουργική διαδικασία είναι φυσικό να περιμένετε κάποιο αποτέλεσμα. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μη φέρει. Χρησιμοποιείτε την ίδια δημιουργική διαδικασία που δημιούργησε ό,τι υπήρξε ποτέ. Θυμηθείτε ότι στον παγκόσμιο νου δεν υπάρχει καθυστέρηση. Ο μόνος χρόνος που περνάει είναι το διάστημα από όταν διατυπώνετε τον λόγο σας μέχρι την αποδοχή της επιθυμίας σας. Αυτό αξίζει να το επαναλάβουμε. Ο μόνος χρόνος που υπάρχει είναι το διάστημα από όταν διατυπώνετε τον λόγο σας μέχρι την αποδοχή της επιθυμίας σας.

Αν βιώνετε καθυστερήσεις, σημαίνει ότι νιώθετε ακόμη κάποιον δισταγμό. Σε αυτή την περίπτωση δηλώστε στον εαυτό σας ότι το υποσυνείδητό σας ενεργεί δημιουργικά με βάση τις σκέψεις σας και ότι περιμένετε να δείτε αποτελέσματα. Αν τα αποτελέσματα δεν έρθουν ούτε τότε, και θα υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι έχετε κάνει λάθος σε ένα ή περισσότερα από τα πέντε βήματα. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Απλώς επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φέρει αποτέλεσμα. Αναγνωρίστε ότι οι αρνητικές συνθήκες που βιώνετε στη ζωή σας είναι απλώς στρεβλές σκέψεις που απέκτησαν υπόσταση. Οι σκέψεις είναι το αίτιο, και η έκβαση ή η εμπειρία που βιώνετε στο υλικό σύμπαν ή στη ζωή σας το αποτέλεσμα.

Η συνειδητότητα δημιουργεί αποτελέσματα

Σκοπός της άσκησης συνειδησιακού προγραμματισμού είναι να αντικαταστήσει ένα εσφαλμένο σύστημα πεποιθήσεων με την αλήθεια. Το υποσυνείδητό σας πρέπει να απεικονίσει αυτό που του δίνεται σε κάποια μορφή. Η σκέψη δεν επηρεάζει απλώς τη μορφή, αλλά γίνεται εκείνη η ίδια η μορφή ή το αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός του συνειδητού και του υποσυνείδητου νου αποκαλείται συνειδητότητα. Η συνειδητότητα είναι πάντοτε το αίτιο των πάντων στη ζωή σας.

Και τα αποτελέσματα που παράγετε θα αντιστοιχούν πάντοτε στα αίτια. Έτσι, προκειμένου να αλλάξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, πρέπει να αλλάξει αυτό που το προκάλεσε. Επαναλαμβάνω ότι η αιτία είναι πάντοτε η συνειδητότητα. Σε τελική ανάλυση, όλα στη ζωή είναι αίτιο και αποτέλεσμα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Robert Anthony “Τα μυστικά της θετικής σκέψης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Δείτε περισσότερα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση