Σε εξέλιξη πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διευκόλυνση πεζών και ανθρώπων με αναπηρία

Ένα νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει σαν στόχο να αποτρέψει την αντικοινωνική στάθμευση και να διασφαλίσει την πρόσβαση στα

Σε εξέλιξη Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διευκόλυνση πεζών και ανθρώπων με αναπηρία

Ένα νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει σαν στόχο να αποτρέψει την αντικοινωνική στάθμευση και να διασφαλίσει την πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα αλλά και γενικότερα, στους πεζούς.

Συγκεκριμένα, σε 200 σημεία και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα και μεταξύ άλλων, στην Πλάκα, το Κουκάκι, το εμπορικό τρίγωνο, το Παγκράτι, τον Άγιο Θωμά, το Κολωνάκι, την Πλατεία Αμερικής, τον Κολωνό κ.ά., όπου υπάρχουν ράμπες, θα υπάρχει στην άσφαλτο, ειδική σήμανση με έντονο και εμφανές κίτρινο χρώμα, προκειμένου να αποτρέπονται αντικοινωνικές σταθμεύσεις και να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία ή έχουν κινητικά προβλήματα αλλά και στους πεζούς γενικότερα.

Ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε παρεμβάσεις που δημιουργούν μία Αθήνα πιο ανοιχτή, πιο ανθρώπινη. Μία πόλη που όταν λέει ότι δεν αποκλείει κανέναν, το εννοεί».

Σε εξέλιξη Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη διευκόλυνση πεζών και ανθρώπων με αναπηρία

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε