Η.Π.Α: Βιβλιοθηκάριος στέλνει βιβλία στα σπίτια μαθητών με drones!

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι, η καθημερινότητά μας, έτσι όπως τη γνωρίζαμε, δεν

Η.Π.Α: Βιβλιοθηκάριος στέλνει βιβλία στα σπίτια μαθητών με drones!

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι, η καθημερινότητά μας, έτσι όπως τη γνωρίζαμε, δεν υπάρχει πια. Προσέχουμε τον συγχρωτισμό, κυκλοφορούμε με μάσκες και γάντια, καταργήσαμε τις χειραψίες και τις αγκαλιές τουλάχιστον με τους εκτός οικογένειας, ζούμε με το φόβο ενός νέου lockdown και ρίχνουμε φοβισμένες ματιές, όταν κάποιος μας πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη πλευρά, σε όλο αυτό που μας συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τρόπους για να κάνουν τη δική τους ζωή αλλά και των άλλων, λίγο καλύτερη και λίγο ευκολότερη, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, συγκαταλέγεται και μία βιβλιοθηκάριος από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η η Kelly Passek.

Advertisment

Η.Π.Α: Βιβλιοθηκάριος στέλνει βιβλία στα σπίτια μαθητών με drones!

Σε συνέντευξή της, που παραχώρησε στην Washington Post, η Kelly είπε ότι τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω του κορονοϊού καθώς και οι δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σκεφτόταν τους μαθητές που βρίσκονταν σε καραντίνα, κλεισμένοι στα σπίτια τους. Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία της Kelly για τους μαθητές, την έκαναν να βρει έναν τρόπο ώστε τα παιδιά, να μην στερηθούν το διάβασμα. Έτσι, τα παιδιά επιλέγουν τα βιβλία της αρεσκείας τους και η Kelly τους τα στέλνει στην πόρτα τους με drone.

«Νομίζω ότι τα παιδιά θα ενθουσιαστούν όταν μάθουν ότι θα λάβουν με drone ένα βιβλίο στην πόρτα τους» είπε η Kelly.

Advertisment

Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από τον κορονοϊό που μας εξανάγκασε να περιοριστούμε για αρκετό καιρό στα σπίτια μας, στον κόσμο μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν μόνοι και που ο κορονοϊός δεν άλλαξε και πολύ τη ζωή τους.

Η.Π.Α: Βιβλιοθηκάριος στέλνει βιβλία στα σπίτια μαθητών με drones!

Για τους ανθρώπους αυτούς, άλλους με προβλήματα υγείας, άλλους που δεν έχουν οικογένεια ή που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα που τους αναγκάζουν να βρίσκονται σε έναν μόνιμο αυτοπεριορισμό και το διάβασμα είναι γι’ αυτούς ανάσα ελευθερίας, απόδραση και ταξίδι ή απλά, για ανθρώπους που μένουν πολύ μακριά από βιβλιοθήκες, η μέθοδος της Kelly μπορεί να αποδειχθεί όχι μόνο χρήσιμη αλλά και πολύτιμη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση