, ,

Τρία βραβεία απέσπασε η ελληνική φοιτητική ομάδα Dr. IV στο «JA Europe Enterprise Challenge 2020»

Η Χριστιάννα Γεωργούλη, ο Ιωάννης Βούγιας και ο Αντώνης Φάρος είναι οι τρεις φοιτητές μας που αποτελούν την ομάδα «Dr. IV» από το Τμήμα

Τρία βραβεία απέσπασε η ελληνική φοιτητική ομάδα Dr. IV στο «JA Europe Enterprise Challenge 2020»

Η Χριστιάννα Γεωργούλη, ο Ιωάννης Βούγιας και ο Αντώνης Φάρος είναι οι τρεις φοιτητές μας που αποτελούν την ομάδα «Dr. IV» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που με την βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών τους, Γιώργου Δουκίδη και Σταύρου Λουνή, κατάφεραν να κατακτήσουν, όχι ένα αλλά τρία βραβεία, στον 17ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Europe Enterprise Challenge 2020», που φιλοξένησε το Junior Achievement Greece, για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Οι φοιτητές μας κέρδισαν βραβείο, για το Dr.IV, ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης ορών σε νοσοκομεία. Με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things, το Dr.IV ειδοποιεί άμεσα τους νοσηλευτές στο κινητό τους, όταν προκύπτει κάποιο σφάλμα στους ορούς ώστε, να σπεύδουν και να αποκαθιστούν γρήγορα τη βλάβη, αποφεύγοντας έτσι, μια πιθανή επικίνδυνη επιπλοκή.

Advertisment

Τρία βραβεία απέσπασε η ελληνική φοιτητική ομάδα Dr. IV στο «JA Europe Enterprise Challenge 2020»

Εντυπωσιάζοντας, η ελληνική ομάδα, την κριτική επιτροπή της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας AVANADE, κατέκτησε το Βραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας Avanade Digital Innovation Award 2020.
«Όραμα της Dr. IV είναι να προσφέρει ένα σύστημα το οποίο βοηθάει σε θέματα διαχείρισης χρόνου, τις μονάδες που έχουν έλλειψη προσωπικού (κυρίως νοσοκόμους), που μάχονται για την υγεία μας καθημερινά, ειδικά στην περίοδο του Covid-19, και μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές που προκύπτουν από σφάλματα ορών», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η Χριστιάννα Γεωργούλη, που μαζί με τους συμφοιτητές της και τη βοήθεια των καθηγητών τους, σχεδίασαν την εφαρμογή.

Η Χριστιάννα Γεωργούλη καθώς και ένας από τους δύο φοιτητές της ομάδας , ο Αντώνης Φάρος, κέρδισαν επίσης, το «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» – «JA Europe Alumni Leadership Award 2020» του διαγωνισμού. Ευχαριστώντας, η νεαρή φοιτήτρια, το Junior Achievement Greece, για την ευκαιρία που έδωσε σε αυτήν και την ομάδα της να παρουσιάσουν την ιδέα τους αλλά και να συνεχίσουν το έργο τους, τόνισε: «Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι μια ιδέα που ξεκίνησε μέσα από ένα πανεπιστημιακό μάθημα, θα έφτανε σε σημείο να εκπροσωπεί τη χώρα και το πανεπιστήμιό μας σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση