, ,

Αγόρι με αυτισμό κατασκευάζει την μεγαλύτερη ρεπλίκα του Τιτανικού στον κόσμο από 56.000 τουβλάκια (Φωτογραφίες)

Ο Τιτανικός βυθίστηκε πριν από 108 χρόνια, αλλά η θύμησή του παραμένει σε ένα μεγάλο κομμάτι της Αμερικάνικης, ακόμα και της παγκόσμιας κουλτούρας –

Αγόρι με αυτισμό κατασκευάζει την μεγαλύτερη ρεπλίκα του Τιτανικού στον κόσμο από 56.000 τουβλάκια (Φωτογραφίες)

Ο Τιτανικός βυθίστηκε πριν από 108 χρόνια, αλλά η θύμησή του παραμένει σε ένα μεγάλο κομμάτι της Αμερικάνικης, ακόμα και της παγκόσμιας κουλτούρας – η διάσημη ταινία του James Cameron, στην οποία υπάρχουν και τα πραγματικά πλάνα της καταστροφής, παραμένει στην κορυφή των all time classics.

Ο Brynjar Karl Bigisson, ένα 10χρονο αγόρι από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, που έχει διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού, αποφάσισε να θυμίσει στον κόσμο την ιστορία του Τιτανικού και του άδικου χαμού των επιβατών του χρησιμοποιώντας τα διάσημα τουβλάκια LEGO. 700 ώρες (που αντιστοιχούν σε 11 μήνες) και 56.000 τουβλάκια αργότερα, ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη ρεπλίκα του Τιτανικού στον κόσμο.

Advertisment

Σήμερα, ο Brynjar είναι 17 ετών και λέει ότι το project έχει αλλάξει τη ζωή του. «Τα τουβλάκια αυτά ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου από πολύ τρυφερή ηλικία», δήλωσε ο μικρός στο Bored Panda. «Εξαιτίας των φτωχών κοινωνικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, ένιωθα πάντα μόνος, έπαιζα μόνος μου, οπότε τα τουβλάκια αυτά ήταν οι καλύτεροί μου φίλοι».

Advertisment

«Καθώς δημιουργούσα κατασκευές με αυτά, χρησιμοποιούσα και ανέπτυσσα την φαντασία και την δημιουργικότητά του. Δεν θα θυμάμαι τότε να νιώθω μόνος, ήμουν αρκετά απασχολημένος με το να φτιάχνω κάτι».

Όταν ήταν 9 ετών, ο Brynjar επισκέφτηκε την LEGOLAND στη Δανία. Εκεί είδε για πρώτη φορά μεγάλα μοντέλα LEGO και ενθουσιάστηκε με το μέγεθος και την δομή τους. Παράλληλα, εκείνη την εποχή, είχε ξετρελαθεί με τα πλοία και εξερευνούσε τα πάντα γύρω από αυτά, μα ιδιαίτερα για τον Τιτανικό. Είχε μάθει ό,τι θα μπορούσε να ειπωθεί γι’ αυτόν και κάπως έτσι του ήρθε η επιθυμία να χτίσει ένα αντίγραφό του.

Ο παππούς του τον βοήθησε να δημιουργήσει ένα προσχέδιο με τις βασικές οδηγίες για το πώς να τελικά να χρησιμοποιήσει τα υλικά του. Στη συνέχεια, η μητέρα του το βοήθησε να ξεκινήσει έναν έρανο, ώστε να μπορέσει να βρει τα χρήματα και να αγοράσει τα LEGO που χρειαζόταν. Του προσέφεραν χώρο σε μια αποθήκη φάρμας για να φτιάξει το μοντέλο του και πήγαινε εκεί κάθε μέρα μετά το σχολείο για 3-4 ώρες επί 11 μήνες μέχρι τελικά να το τελειώσει.

Πηγή:

www.boredpanda.com/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση