, ,

Το ημερολόγιο ενός πρίγκιπα: Να χαμογελάς εκεί που όλοι περιμένουν να μην το κάνεις

Είσαι ο Πρίγκιπας που ζει μέσα σου Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, μέσα στον καθένα από εμάς, ζει ένας Πρίγκιπας πλάσμα μοναδικό και αιώνιο,

Το ημερολόγιο ενός πρίγκιπα: Να χαμογελάς εκεί που όλοι περιμένουν να μην το κάνεις

Είσαι ο Πρίγκιπας που ζει μέσα σου

Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, μέσα στον καθένα από εμάς, ζει ένας Πρίγκιπας πλάσμα μοναδικό και αιώνιο, που στο δικό του βασίλειο, απολαμβάνει την αγάπη, σοφία, ειρήνη, ομορφιά, χαρά, ευημερία και πολλές άλλες ευλογίες. Τον ονομάζουμε και «Είναι».

Advertisment

Έξω από τον καθένα μας, ζουν τα «εγώ» μας, πολλά, διαφορετικά, άλλα φωτεινά και άλλα σκιερά, που άλλοτε ευτυχούν και άλλοτε δυστυχούν, που ψάχνουν διακαώς να βρουν τη δική τους «Γη της Επαγγελίας», συχνά – σε αυτή την προσπάθεια – χάνουν το δρόμο τους, τον ξαναβρίσκουν, επιστρέφουν, αρχίζουν πάλι από την αρχή κ.λ.π. κ.λ.π.

Το «Είναι», ο Πρίγκιπάς μας, προσπαθεί πάντα να μιλήσει στα «Εγώ», να τα συμβουλέψει και να τους μεταδώσει από τη δική του χάρη, την αγάπη και τη σοφία, για να τα βοηθήσει να φτάσουν στο «σπίτι» τους, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη δική τους συναίνεση.

Έτσι, προσπαθεί και περιμένει, να έρθει η κατάλληλη στιγμή, που τα «Εγώ» θα είναι πλέον έτοιμα για να αντιληφθούν την παρουσία του, να τον ακούσουν και να βαδίσουν στο δρόμο που θα τους υποδείξει και που θα τα οδηγήσει στον τελικό προορισμό τους.

Advertisment

“Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα” είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε, όταν κάποια «Εγώ» ήταν πλέον έτοιμα να «συνομιλήσουν» με το «Είναι», τον Πρίγκηπα. Πρόκειται για μια συλλογή εσωτερικών διαλόγων, που σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, Ερωτόκριτο Κυμιωνή, έγιναν ανάμεσα στο «Είναι» του και τα «Εγώ» του.

Το βιβλίο είναι ένας σοφός δάσκαλος, που θα μας βοηθήσει να βρούμε το δικό μας μονοπάτι της αυτογνωσίας. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας, θα φτάσουμε στο επίπεδο εκείνο της ωριμότητας, όπου αναπτύσσεται η υπευθυνότητα και τα αίτια για καθετί αναζητούνται μέσα μας και όχι κάπου έξω από εμάς.

Θα μας δείξει τον δρόμο για να απαλλαγούμε από τη χωριστικότητα και τον εγωισμό, που παράγουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα και θα μας ενθαρρύνει να ενσωματώσουμε μέσα μας, τις ανώτερες ποιότητες της αγάπης, της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της προσφοράς, που δίνουν νόημα στη ζωή και την ύπαρξή μας.

Θα μας βοηθήσει, να δούμε τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο, με περισσότερη αισιοδοξία, χαρά και θετικότητα. Όχι, γιατί θα επιλέξουμε να βλέπουμε μόνο τις θετικές και όμορφες πλευρές της αλλά γιατί θα συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμη και οι πιο δύσκολες και επώδυνες πλευρές της ζωής κρύβουν μέσα τους πολύτιμες ευκαιρίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Θα μας βοηθήσει, ακόμα, να αφήσουμε πίσω μας τις ενοχές, τις αμφιβολίες, το θυμό, το φόβο και όλα τα ψυχικά μας βάρη και να αλλάξουμε ό,τι δεν μας ικανοποιεί στον εαυτό και τη ζωή μας και να τολμήσουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Και κάτι τελευταίο, αγαπητέ αναγνώστη….

Να χαμογελάς!
Να χαμογελάς στη ζωή!
Να χαμογελάς στον καθρέφτη σου μόλις ξυπνήσεις!
Να χαμογελάς στον Ήλιο!
Να χαμογελάς στη βροχή!
Να χαμογελάς στον πόνο, στο παράπονο.
Να χαμογελάς στην αδικία, να χαμογελάς στη θλίψη, να χαμογελάς στο θυμό.
Να χαμογελάς εκεί που όλοι περιμένουν να μην το κάνεις.
Να χαμογελάς στον φθόνο, στην επίκριση.
Να χαμογελάς στον «θάνατο», να χαμογελάς στα λάθη σου, να χαμογελάς σ’αυτούς που αγαπάς!
Να χαμογελάς σ’αυτούς που σ’αγαπάνε. Να χαμογελάς και σε κείνους, που δεν σ’αγαπούν!
Να χαμογελάς με την ψυχή και την καρδιά σου!
Το χαμόγελό σου είναι πανάκεια για τον εαυτό σου!


Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στον Ιανό και στα Public

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ερωτόκριτο Κιμιωνή

Ο Ερωτόκριτος Κιμιωνής έχει ασχοληθεί με το εμπόριο υφασμάτων και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες Σχεδιαστές Ανδρικής Μόδας. Η απώλεια του γιου του, Μανώλη, σε ηλικία 11 ετών από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας τον οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου «Το Ημερολόγιο Ενός Πρίγκιπα», όπου περιγράφει την ιστορία του Μανώλη, στη δημιουργία του Οργανισμού Στήριξης Παιδιών με σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα, με τίτλο “Μανώλη Μαζί Μπορούμε” και στη δημιουργία της Σχολής Αγάπης Εαυτού όπου διεξάγονται σεμινάρια και συνεδρίες αυτογνωσίας και διαλογισμού χωρίς καμία αμοιβή. Ο Ερωτόκριτος έχει εκπαιδευτεί σε πολλά συστήματα αλλά τα σεμινάριά του ειδικεύονται στην επίτευξη στόχων και στη διαχείριση της ανθρώπινης απώλειας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση