Όταν η καλοσύνη μεταφράζεται ως αδυναμία

Στην κοινωνία μας, δυστυχώς, η καλοσύνη μεταφράζεται ως χαζομάρα ή ακόμη και ηλιθιότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν απομακρύνεται ένα τέτοιος άνθρωπος

Όταν η καλοσύνη μεταφράζεται ως αδυναμία

Στην κοινωνία μας, δυστυχώς, η καλοσύνη μεταφράζεται ως χαζομάρα ή ακόμη και ηλιθιότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν απομακρύνεται ένα τέτοιος άνθρωπος από μια παρέα, αρχίζουν τα επικριτικά σχόλια του τύπου «τι αγαθός που είναι» και γίνεται περίγελος εν αγνοία του.

Είναι φυσικό στις μέρες μας που η καχυποψία κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις, να επικρατεί πανηγυρικά αυτή η αντίληψη. Μια αντίληψη όμως που είναι λανθασμένη, αν σκεφτούμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Κάποιοι έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή και έχουν αποφασίσει να πράττουν με ανιδιοτέλεια και καλοσύνη.

Advertisment

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαζοί ή ηλίθιοι. Ξέρουν ακριβώς τι κάνουν όπως γνωρίζουν πολύ καλά τι σκέφτεται ο περίγυρος για αυτούς. Κάνουν εσκεμμένα πως δεν καταλαβαίνουν και αγνοούν τα ειρωνικά βλέμματα και σχόλια. Στην πλειοψηφία είναι άνθρωποι έξυπνοι που αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Στόχος τους είναι να αποτελέσουν πρότυπο που θα αλλάξει την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Παραδίδουν μαθήματα ζωής με έναν δικό τους φιλικό, καλοσυνάτο τρόπο και παρακινούν τους γύρω τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ξέρουν πολύ καλά πως λίγοι θα εκτιμήσουν τη στάση τους αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Όταν τύχει λοιπόν και συναντήσετε έναν τέτοιο άνθρωπο, δώστε έμφαση στο σπινθηροβόλο βλέμμα του που εκπέμπει εξυπνάδα και αγάπη. Παρατηρήστε τις εκφράσεις του προσώπου του, όταν μιλά. Δώστε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να συναναστραφεί μαζί του και νιώστε γαλήνη και ηρεμία να πλημμυρίζει την ψυχή σας. Τότε, αυτόματα όχι μόνο θα πάψετε θα τον θεωρείτε χαζό αλλά θα προκαλέσει τον θαυμασμό σας που καταφέρνει να μεταδίδει τόσο υπέροχα συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους.

Advertisment

Μονάχα τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι ο καλός άνθρωπος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που προσπαθεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο να σας παρασύρει ώστε να αντιληφθείτε ότι η ζωή δεν είναι μαύρη ή γκρίζα. Παρά τις αντιξοότητες που συναντάμε στο διάβα μας, αν χειριστούμε σωστά μια κατάσταση, θα αρχίσει να πέφτει, από το γκριζόμαυρο μέχρι πρωτίστως παρόν μας, χρυσόσκονη η οποία θα φωτίζει με τη λάμψη της και θα δίνει μια άλλη οπτική της ζωής. Πιο φωτεινή, πιο λαμπερή, πιο ωραία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση