,

Σπιτική συνταγή ομορφιάς με γάλα γαϊδούρας

Το γάλα γαϊδούρας, ή αλλιώς γαϊδουρινό γάλα ή εν συντομία γαϊδουράκι είναι πολύ δημοφιλές στις μέρες μας και όχι άδικα θα λέγαμε. Οι ευεργετικές

Σπιτική συνταγή ομορφιάς με γάλα γαϊδούρας

Το γάλα γαϊδούρας, ή αλλιώς γαϊδουρινό γάλα ή εν συντομία γαϊδουράκι είναι πολύ δημοφιλές στις μέρες μας και όχι άδικα θα λέγαμε. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αμέτρητες, με την ποιο σημαντική να έγκειται στο γεγονός πως το γάλα γαϊδούρας μοιάζει πολύ με το μητρικό γάλα.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις που τα μωράκια εμφανίζουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά, το γάλα γαϊδούρας φαίνεται να είναι πιο ανεκτό από τον εύθραυστο οργανισμό των μωρών.

Advertisment

Τι ιδιότητες έχει όμως το γάλα γαϊδούρας όταν αυτό χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος και για καλλυντική χρήση;

Εδώ οι λάτρεις της ομορφιάς, δηλώνουν απόλυτοι υποστηρικτές στο γάλα γαϊδούρας. Αν κάνουμε μάλιστα μια αναδρομή στο παρελθόν, σίγουρα δεν θα θεωρήσουμε τυχαίο το γεγονός πως η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γιατί όμως τόσος ενθουσιασμός;

Το γάλα γαϊδούρας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και θρεπτικό για το δέρμα μας. Περιέχει αστείρευτους ενυδατικούς αλλά και καταπραϋντικούς παράγοντες που φαίνεται να βοηθούν το δέρμα μας να επουλώσει και να ενυδατωθεί.

Advertisment

Τις κρέμες με το γάλα γαϊδούρας, μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δερματικών παθήσεων καθώς βοηθά στην ταχύτερη επούλωση καταστάσεων όπως, εκζέματος ή ξηροδερμίας.

Πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας μια κρέμα με γάλα γαϊδούρας στο σπίτι μας;

Συνταγή για μάσκα με γάλα γαϊδούρας:

Υλικά που θα χρειαστούμε:

6 γραμμάρια γάλα γαϊδούρας

11 γραμμάρια λευκή άργιλος

1 γραμμάριο τριμμένη καλέντουλα σε σκόνη

12 γρ ανθόνερο λεβάντα ή νερό

Διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

Η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε είναι πολύ εύκολη και δεν θα μας μπερδέψει καθόλου.

Παίρνουμε τα 11 γραμμάρια με την λεύκη άργιλο και το 1 γραμμάριο τριμμένη καλέντουλα σε σκόνη και τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια στο ίδιο μπολάκι προσθέτουμε πολύ αργά και σταθερά, το γάλα γαϊδούρας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το ανθόνερο ή το νερό μας και για ακόμη μια φορά ανακατεύουμε με προσοχή και πολύ εντατικά.

Απλώνουμε στο πρόσωπο ή σε όποιο σημείο θέλουμε και την αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ πολύ καλά με άφθονο νερό και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Εάν θέλουμε βάζουμε την ενυδατική μας για πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Επαναλάβετε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Δείτε επίσης | Βαλσαμόλαδο: Πως να το φτιάξετε, θεραπευτικές ιδιότητες, τρόποι χρήσης και παρενέργειες

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση