, , , , ,

Σπιτικό scrub απολέπισης με λεμόνι, λεβάντα και ζάχαρη για υγιή και απαλή επιδερμίδα

Η απολέπιση της επιδερμίδας αποτελεί μια απαραίτητη ρουτίνα ομορφιάς που καλό είναι να μην παραλείπουμε. Μέσω αυτής, ξεφορτωνόμαστε τα νεκρά κύτταρα και βοηθάμε την

Σπιτικό scrub απολέπισης με λεμόνι, λεβάντα και ζάχαρη για υγιή και απαλή επιδερμίδα

Η απολέπιση της επιδερμίδας αποτελεί μια απαραίτητη ρουτίνα ομορφιάς που καλό είναι να μην παραλείπουμε. Μέσω αυτής, ξεφορτωνόμαστε τα νεκρά κύτταρα και βοηθάμε την επιδερμίδα μας να γίνει απαλή και λεία. Τα σπιτικά scrub κάνουν θαύματα και μας βοηθούν να πετύχουμε την απαλότητα και την αίσθηση υγείας της επιδερμίδας που θέλουμε. Είναι φθηνά, εύκολα στην παρασκευή τους και απόλυτα φυσικά. Ως εκ τούτου, μπορείτε να είστε σίγουροι/ες ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες λόγω ανεπιθύμητων και επιθετικών χημικών ουσιών.

Όπως και ο τίτλος δηλώνει, το scrub αυτό φτιάχνεται από ζάχαρη και αιθέρια έλαια λεμονιού και λεβάντας. Τα κύρια συστατικά του έχουν τα ακόλουθα οφέλη για το δέρμα σας:

Advertisment

Τα οφέλη της ζάχαρης στο δέρμα σας

1. Ικανότητα απολέπισης

Η ζάχαρη είναι εξαιρετική επιλογή για φυσική απολέπιση, γι’ αυτό και είναι τόσο διαδεδομένη. Αφαιρεί απαλά το νεκρό δέρμα και τη σκόνη, η οποία συνήθως φράσει τους πόρους. Οι φραγμένοι πόροι συνιστούν τον κύριο λόγο εμφάνισης ακμής, ερεθισμών και άλλων δερματικών προβλημάτων. Αν όμως καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας, μπορούμε να τα αποφύγουμε και να φαίνεται απαλή και λαμπερή.

2. Επαναφέρει τη φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας

Όταν το δέρμα σας δεν παράγει φυσικά την λιπαρότητα που χρειάζεται, τείνει να γίνεται ξηρή και ρυτιδιασμένη. Το σκληρό νερό και τα χημικά σίγουρα συμβάλλουν στην ανισορροπία της λιπαρότητας. Η ζάχαρη περιέχει γλυκολικό οξύ και άλφα υδροξυοξέα, που βοηθούν στην επαναφορά της φυσικής αυτής ισορροπίας.

3. Συμβάλει σε ένα αντιγηραντικό αποτέλεσμα

Η απολεπιστική ιδιότητα της ζάχαρης εμπεριέχει και το στοιχείο της αντιγήρανσης. Προστατεύει το δέρμα από τις τοξίνες που επιδεινώνουν την ποιότητα του και επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Η τακτική χρήση ζάχαρης όμως ενισχύει την αίσθηση και εικόνα φρεσκάδας στην επιδερμίδα.

Advertisment

Τα οφέλη του αιθέριου ελαίου λεμoνιού

1. Αντιμετωπίζει την ακμή, τις διχρωμίες και τα σημάδια

28 γραμμάρια χυμού λεμονιού που χρησιμοποιείται στα αιθέρια έλαια, περιέχουν 1.1 g κιτρικού οξέος. Αυτό το οξικό στοιχείο των λεμονιών δρα ως λευκαντική ουσία, αποχρωματίζοντας τα σημάδια και τις διχρωμίες. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες επίσης σκοτώνουν τα περιττά για την επιδερμίδα μας βακτήρια, που προκαλούν ακμή.

2. Αποχρωματίζει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα του προσώπου

Καθώς το κιτρικό οξύ αποτελεί μια φυσική λευκαντική ουσία, μπορεί να ξανοίξει το χρώμα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Ευχαριστήστε λοιπόν τα λεμόνια που σας σώζουν από τα εξαιρετικά δυνατά εκείνα χημικά προϊόντα αποχρωματισμού και από τον πόνο της αποτρίχωσης!
Επιπροσθέτως, αφαιρεί την παραπάνω λιπαρότητα, σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα. Σημειώστε όμως ότι δεν επηρεάζει τη φυσική ισορροπία της στην επιδερμίδα μας.

Τα οφέλη της λεβάντας στην επιδερμίδα σας

1. Αναζωογονεί

Η λεβάντα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, διασφαλίζοντας ότι η επιδερμίδα σας λαμβάνει αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αυτό ενισχύει τη διαδικασία κυτταρικής αναγέννησης και τονώνει το δέρμα, κάνοντάς το πιο ελαστικό και νεανικό.

2. Αποτοξινώνει

Η επιδερμίδα μας εκτίθεται σε μια σειρά ρύπων καθημερινά. Το έλαιο της λεβάντας περιέχει αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μέσω των οποίων το δέρμα σας αποτοξινώνεται. Επίσης εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων, αποτρέποντας και τη δημιουργία ακμής.

Σπιτικό Scrub ζάχαρης με λεμόνι και λεβάντα

Συστατικά

• Κρυσταλλική ζάχαρη, 1 φλιτζάνι

• Οργανικό λάδι καρύδας, 4 κουταλιές της σούπας

• Αιθέρια έλαια από λεμόνι και λεβάντα, 10 σταγόνες από το καθένα

• Μωβ ή κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, 5 σταγόνες (προαιρετικό).

Τρόπος παρασκευής

1. Τοποθετήστε το οργανικό λάδι καρύδας σε ένα μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει τελείως. Το λάδι καρύδας παρέχει ακριβώς τη σωστή ενυδάτωση που χρειάζεστε για λαμπερή επιδερμίδα.

2. Ύστερα, προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε λίγη περισσότερη ζάχαρη, για να πετύχετε τη σωστή πυκνότητα.

3. Σε περίπτωση που επιλέξετε να προσθέσετε χρώμα, κάντε το και ανακατέψτε καλά το κάθε χρώμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως μέσα στο μπολ.

4. Μετά προσθέστε και τις 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε ξανά.

5. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο. Το scrub συνήθως μένει φρέσκο για 2-3 εβδομάδες, όταν αποθηκευθεί αεροστεγές.

6. Χρησιμοποιήστε το μέχρι δύο φορές την εβδομάδα, για να πετύχετε ένα απαλό, καθαρό και νεανικό δέρμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση