,

Η σχολή των Θεών – Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα

Ο πανίσχυρος κόσμος του νου Πού στ’ αλήθεια κατοικείτε; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος υπερβαίνει τα συνήθη γεωγραφικά

Η σχολή των Θεών - Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα

Ο πανίσχυρος κόσμος του νου

Πού στ’ αλήθεια κατοικείτε; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος υπερβαίνει τα συνήθη γεωγραφικά μήκη και πλάτη των τόπων που γνωρίζετε. Είναι εκείνος που κουβαλάτε στο νου σας. Τον χτίζετε με φιλοδοξίες, ελπίδες, όνειρα, αναμνήσεις, αβεβαιότητα, αγάπη, φόβο και έχθρα.

Εσείς όμως, πιστεύετε πως αυτό το αποκλειστικά δικό σας δημιούργημα υπάρχει μονάχα στη σφαίρα της φαντασίας. Κι αν σας έλεγαν πως στο αόρατο συναντά κανείς το ορατό; Πως κάθε σκέψη, ανησυχία, εικόνα θριάμβου ή αποτυχίας που πλάθετε δραπετεύει με μαθηματική ακρίβεια από το κεφάλι σας, τρέχοντας να συναντήσει τον εξωτερικό κόσμο;

Advertisment

Ο εξωτερικός κόσμος ως αντανάκλαση του εσωτερικού

Η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου Η σχολή των Θεών, του Elio D’Anna, βρίσκεται και πάλι κοντά σας, προσκαλώντας σας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι επίγνωσης και μεταμόρφωσης. Το ταξίδι θα αποδειχθεί δύσκολο, καθώς στη διάρκειά του θα κληθείτε να συνειδητοποιήσετε μια μεγάλη αλήθεια: Εσείς είστε το καλοκαίρι και ο χειμώνας, η φουρτουνιασμένη θάλασσα και τα γαλήνια νερά, ο καπετάνιος και ο ναυαγός του προσωπικού σας νησιού.

Ο εξωτερικός κόσμος τίποτα περισσότερο δεν αποτελεί από μια αντανάκλαση του εσωτερικού σας. Και τώρα πιθανόν να διερωτάστε: Αφού το τιμόνι του πεπρωμένου βρίσκεται στα χέρια σας γιατί δεν το στρίβετε απλώς προς τη σωστή κατεύθυνση; Γιατί δεν γίνεστε το μαγικό τζίνι του ίδιου του εαυτού σας, αποκτώντας σωματική και πνευματική ευεξία, συναισθηματική και υλική αφθονία;

Η ταύτισή σας με τον πόνο

Γιατί πολύ απλά τόσο συνηθίσατε τη βροχή που με έναν τρόπο την προκαλείτε κιόλας. Σκεφτείτε το! Από τη γέννησή σας ακόμη, συνδεθήκατε άρρηκτα με την οδύνη. Εκπαιδευτήκατε γι’ αυτή στην οικογένεια και στο σχολείο. Σας έμαθαν να φοβάστε τις αλλαγές, να διστάζετε μπροστά στις τολμηρές αποφάσεις, να αναζητάτε την αποδοχή των άλλων, να γυρεύετε εξωτερικά στηρίγματα.

Advertisment

Κι εσείς γεμίσατε το υποσυνείδητό σας με ένα σωρό σκιές, που αργότερα συναντήσατε στη ζωή με τη μορφή δύστροπων διευθυντών, ανεπαρκών συζύγων, προδομένων φιλιών, ασθενειών και επαγγελματικών αποτυχιών. Και τι κάνετε για να αλλάξετε την κατάσταση; Απολύτως τίποτα. Κουλουριάζεστε σε μια γωνιά και καταριέστε το σύμπαν που δεν σας προίκισε με τύχη και τις καλές σας νεράιδες που το έσκασαν σε άγνωστο προορισμό. Ωστόσο, ο κόσμος αποτελεί έναν καθρέφτη των συμβιβασμών, της άγνοιας και των ελλείψεών σας. Εάν το συνειδητοποιήσετε, τότε η πρώτη εσωτερική μετατόπιση θα έχει ήδη συντελεστεί.

Η σχολή των Θεών - Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα

Τα εμπόδια ως ευκαιρίες εσωτερικής αφύπνισης

Επιχειρήστε να αποταυτιστείτε από το εγώ σας. Λάβετε τη θέση του ουδέτερου παρατηρητή και δείτε προσεκτικά τις κινήσεις σας, αισθανθείτε τη δύναμη των λόγων και των σκέψεών σας. Ύστερα αναλάβετε την ευθύνη τους. Μόνο εσείς είστε ο υπαίτιας των αλυσίδων που σας δένουν χειροπόδαρα, με τη δική σας συγκατάθεση εγκλωβιστήκατε στη φυλακή σας.

Κι ύστερα καλωσορίστε τις προκλήσεις της ζωής αφού έρχονται στον δρόμο σας με μοναδικό σκοπό να σας αφυπνίσουν, αποτελούν τα εμπόδια που εσείς ορθώνετε στην πορεία σας, καθώς θυμάστε πως τίποτα δεν μπορεί να συμβεί δίχως την απόλυτη συγκατάθεσή σας. Ό,τι αποκαλείτε εμπόδιο είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσετε τη χαμένη σας εσωτερική πληρότητα και να ξυπνήσετε από τον λήθαργο. Δεν υπάρχουν άλλωστε εσωτερικοί αντίπαλοι, μονάχα εσείς πολεμάτε την ευτυχία και σαμποτάρετε τον παράδεισο της ύπαρξής σας.

Αναλάβετε την ευθύνη της ύπαρξής σας

Αναζητήστε την αλήθεια. Εξοικειωθήκατε με τον πόνο και την ανασφάλεια γιατί έγιναν μια συνήθεια κι έτσι δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε τη ρουτίνα σας, ακόμη και αν μέσα της ασφυκτιάτε. Όμως, ο φόβος δεν είναι αναπόφευκτος. Κατανοήστε τον, συγχωρέστε τον και αφήστε τον να φύγει. Ποντάρετε στο πιο γερό χαρτί σας, στον εαυτό σας, και γκρεμίστε τα τείχη ασφαλείας. Αναπνεύστε στο παρόν, εκεί άλλωστε είστε πάντα νικητής και ο θάνατος αδυνατεί να σας αγγίξει.

Αμφισβητήστε τους ρόλους που παίζετε. Οι ρόλοι είναι ασπίδες αλλά εσείς, ως ήρωας, ορμήστε στην αρένα της μάχης με όπλο σας το πείσμα για την πνευματική εξέλιξη. Φωνάξτε δυνατά: «Mea Culpa», δηλαδή «δικό μου το λάθος», και νιώστε την αίσθηση της ευθύνης να απομακρύνει τα τοξικά στοιχεία που για χρόνια συντηρούσατε στην καθημερινότητά σας. Θερίστε το χωράφι σας. Για κάθε λουλούδι που ξεφυτρώνει σε αυτό ο κήπος του κόσμου θα υποδέχεται μια νέα ελπίδα άνθισης. Γιατί η αλλαγή απαιτεί την αναγέννηση κάθε κυττάρου χωριστά και η ατομική επανάσταση ισοδυναμεί με τη μοναδική αληθινή πιθανότητα του ανθρώπινου είδους για παγκόσμια ευημερία.

Η μη διδασκαλία του Dreamer: Eίστε οι αρχιτέκτονες των ονείρων σας

Η μη διδασκαλία του Dreamer εξαλείφει τις δανεικές σας πεποιθήσεις, αφαιρεί τις μάσκες που θεωρήσατε δέρμα σας. Και ο Dreamer ίσως είναι εκείνη η φωνή μέσα σας, ο ανώτερος εαυτός σας, που σας καθοδηγεί πάντα με αγάπη, αρκεί να τον αφουγκράζεστε προσεκτικά. Ο Dreamer είναι καθένας από εσάς, που ονειρεύεται και ελπίζει, που κάποτε ξυπνά για να αντιληφθεί ότι γεννήθηκε αρχιτέκτονας των ονείρων, δημιουργός της ίδιας του της πραγματικότητας.

Η Σχολή των Θεών του Elio D’Anna αντιστοιχεί σε ένα εκπληκτικό εργαλείο συνειδητότητας και σε μια ευκαιρία ουσιαστικής μεταμόρφωσης. Είναι η σχολή στην οποία όλοι θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να φοιτήσουμε, το υπέρτατο ταξίδι επιστροφής στη σοφία της ύπαρξης, εκεί όπου δεν υπάρχουν πια φόβοι αλλά μονάχα το απέραντο φως της αλήθειας.

Το βιβλίο του Elio D’Anna με τίτλο «Η σχολή των Θεών» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση