, ,

Θερινό σινεμά στη Γαλλική Σχολή Αθηνών στις 7, 16 Ιουλίου και 1 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιείται και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, από τη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Στους κήπους της Σχολής, στην οδό Διδότου

Θερινό σινεμά στη Γαλλική Σχολή Αθηνών στις 7, 16 Ιουλίου και 1 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιείται και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, από τη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Στους κήπους της Σχολής, στην οδό Διδότου 6, θα στηθεί μια μεγάλη οθόνη για τρεις βραδιές και συγκεκριμένα, στις 7 και 16 Ιουλίου και 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι φίλοι του γαλλικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένες γαλλικές ταινίες, με ασφάλεια, αφού η Γαλλική Σχολή Αθηνών έχει προνοήσει ώστε να τηρηθούν όλοι οι αναγκαίοι κανόνες για την προστασία των πολιτών που θα παρευρεθούν. Η έναρξη του Θερινού Φεστιβάλ θα γίνει στις 7 Ιουλίου, όπου θα προβληθεί μία από τις πρώτες ταινίες του Κώστα Γαβρά, η ταινία «Μακί, τα λιοντάρια της κολάσεως» του 1967, με πρωταγωνιστή τον Μισέλ Πικολί.

Η ταινία διαδραματίζεται στο 1943, όπου μια Αντιστασιακή ομάδα, καταφέρνει να απελευθερώσει δώδεκα θανατοποινίτες αντιστασιακούς συντρόφους. Όταν όμως επιστρέφουν στη κρησφύγετό τους, μέσα στο θαμνόδασος της Νότιας Γαλλίας, το Μακί, θα διαπιστώσουν ότι μαζί με τους δώδεκα διασωθέντες υπάρχει και ένας ακόμη και καθώς οι Γερμανοί τους καταδιώκουν, οι αρχηγοί προβληματίζονται για το τι να κάνουν με τον άγνωστο άνδρα.

Στις 16 Ιουλίου, θα προβληθεί η ταινία «Γαϊδουροτόμαρο» του Ζαν Ντεμί, του 1970, με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ, γιορτάζοντας τα πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του μαγευτικού παραμυθιού του Ζαν Ντεμί και στο πλαίσιο του 10ου Athens Open-Air Film Festival.

Ο μπλε βασιλιάς υπόσχεται στην ετοιμοθάνατη γυναίκα του ότι θα ξαναπαντρευτεί μόνο όταν βρεθεί γυναίκα πιο όμορφη από αυτήν. Καμία γυναίκα δεν είναι πιο όμορφη από την ετοιμοθάνατη βασίλισσα σε ολόκληρο το βασίλειο, εκτός από την ίδια τους την κόρη. Η πριγκίπισσα, για να αποφύγει το γάμο με τον πατέρα της, του ζητά να της χαρίσει τα πιο απίθανα δώρα. Ο βασιλιάς – πατέρας της, όμως, της φέρνει ό,τι του ζητήσει. Μέσα στην απόγνωσή της, η πριγκίπισσα, του ζητά να της χαρίσει το τομάρι του μαγικού γαϊδάρου, που είναι η πηγή του πλούτου του βασιλείου τους.

Το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, με την προβολή της ταινίας του Ζαν Ρενουάρ «Γαλλικό Κανκάν» του 1954. Ένας κυνηγός ταλέντων και παραγωγός θεαμάτων, ο Ντανγκλάρ, παρουσιάζει στο νέο του κέντρο διασκέδασης, την νεαρή και ταλαντούχα Νινί, μια πλύστρα από την Μονμάρτη. Το Μουλέν Ρουζ, το νέο του κέντρο διασκέδασης, θα γίνει το επίκεντρο του νέου χορού, του French Cancan.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε