,

Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τις μπύρες που έληξαν λόγω καραντίνας για να παράγει ανανεώσιμη ενέργεια

Όταν τα μπαρ και τα εστιατόρια της Αυστραλίας έκλεισαν τον Μάρτιο εξαιτίας του COVID-19, τεράστιες ποσότητες μπύρας έμειναν στα ράφια των καταστημάτων και τελικά

Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τις μπύρες που δεν καταναλώθηκαν λόγω καραντίνας για να παράγει ανανεώσιμη ενέργεια

Όταν τα μπαρ και τα εστιατόρια της Αυστραλίας έκλεισαν τον Μάρτιο εξαιτίας του COVID-19, τεράστιες ποσότητες μπύρας έμειναν στα ράφια των καταστημάτων και τελικά έληξαν. Όμως, στην Αυστραλία βρήκαν έναν τρόπο για να μην πάνε χαμένες. Μετατρέπονται σε ανανεώσιμη ενέργεια – αρκετή για να στηρίξει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες ακόμα και 1.200 σπιτιών για ένα μήνα.

Έξω από την Αδελαΐδα που βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία, σχεδόν 40.000 γαλόνια ληγμένης μπύρας χαρίζονται κάθε εβδομάδα από τα καταστήματα σε ένα τοπικό κέντρο επεξεργασίας λυμάτων. Εκεί, η μπύρα μετατρέπεται σε βιοαέριο, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως ηλεκτρισμός για να παράσχει ενέργεια στο ίδιο το εργοστάσιο.

Advertisment

Και το καλύτερο απ’ όλα, η μπύρα έχει φτάσει την παραγωγή ενέργειας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε θερμίδες. Το CNN μάλιστα αναφέρει ότι το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, που ανήκει στην Αυστραλιανή κυβέρνηση, συνήθως λαμβάνει το 80% των ενεργειακών του αναγκών από το τοπικό βιοαέριο που παράγεται από οργανικά βιομηχανικά απόβλητα, αλλά και από λάσπη λυμάτων.

Τώρα, και σύμφωνα με την Lisa Hannant, που είναι η διευθύντρια του εργοστασίου, η ληγμένη μπύρα απελευθερώνει εντυπωσιακές ποσότητες ενέργειας και το κέντρο έχει σπάσει το ρεκόρ παραγωγής και χρήσης ενέργειας. «Προσθέτοντας σχεδόν 150.000 λίτρα ληγμένης μπύρας την εβδομάδα, παραγάγαμε 355.200 κυβικά μέτρα βιοαερίου τον Μάιο και ακόμα 320.000 τον Ιούνιο, δηλαδή αρκετή ποσότητα για να δώσουμε με τη σειρά μας πολύτιμη ενέργεια σε 1.200 σπίτια», ανέφερε η ίδια σε δήλωσή της.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει πόσο εφευρετικοί μπορούμε να αποδειχθούμε οι άνθρωποι ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως σε αυτή την περίπτωση όπου η αρχική μεγάλη απογοήτευση της καραντίνας ακολουθήθηκε από καινοτόμες λύσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος και να βοηθήσουν την οικονομία. Βεβαίως, αυτό δεν λύνει την μεγάλη οικονομική ύφεση που θα βιώσουν και ήδη βιώνουν πολλές χώρες, αλλά δημιουργεί ένα ελπιδοφόρο έδαφος για το μέλλον.

Advertisment

Πηγή:

Με πληροφορίες από www.goodnewsnetwork.org

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση