Αυτός που ακούει τον θόρυβο της σιωπής σου και τον κάνει μελωδία της ψυχής σου

Σπουδαίο πράγμα η φιλία. Εκείνος που ήρθε στη ζωή σου, είπε “είμαι εδώ για σένα” και στο απέδειξε. Εκείνος που όταν βυθίζεσαι στο σκοτάδι,σου

Αυτός που ακούει τον θόρυβο της σιωπής σου και τον κάνει μελωδία της ψυχής σου

Σπουδαίο πράγμα η φιλία. Εκείνος που ήρθε στη ζωή σου, είπε “είμαι εδώ για σένα” και στο απέδειξε. Εκείνος που όταν βυθίζεσαι στο σκοτάδι,σου δίνει το χέρι να σε τραβήξει στο φως. Και όσο περισσότερο βυθίζεσαι , τόσο πιο σφιχτά σε κρατά από το χέρι, μέχρι να σε κλείσει στην αγκαλιά του. Εκεί μέσα που νιώθεις πλέον ασφαλής. Εκεί που νιώθεις αλώβητος και έτοιμος την επόμενη φορά που θα πέσεις, να σηκωθείς πιο ισχυρός από ποτέ. Εκεί που ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει χώρος.Όχι για να γεμίσει ένα κενό, αλλά για να δώσει θαλπωρή στην ψύχρα που σε σκεπάζει.

Καλώς ή κακώς, η ζωή μας αποτελείται από τις επιλογές μας. Οφείλεις να μάθεις να ερμηνεύεις την ζωή σου με αισιοδοξία, κρατώντας δίπλα σου τα άτομα που σε ανεβάζουν ψυχικά και πνευματικά.

Advertisment

Φυσικά και είναι απόλυτα σημαντικό να μάθεις να στέκεσαι μόνος σου όρθιος, να μάθεις να προσπερνάς τις δυσκολίες και αν καμιά φορά πέφτεις, να σηκώνεσαι και πάλι. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να βρισκόμαστε συχνά σε μια ανισορροπία.

Εκεί ακριβώς, είναι που γίνεται ορατή η αξία ορισμένων ανθρώπων. Εκεί όπου το τοπίο ξεδιαλύνει και αρχίζεις να διαμορφώνεις την δική σου συναισθηματική νοημοσύνη, έχοντας δίπλα σου μόνο αυτούς που πραγματικά σε νοιάζονται.

Εκεί πάντα θα σε περιμένει ένας άνθρωπος ξεχωριστός. Ένας φίλος αδελφικός. Αυτός που πάντα θέλει να σε βλέπει να γελάς, ανεξάρτητα αν ευθύνεται ο ίδιος για την ευτυχία σου. Το μόνο που τον νοιάζει, είναι να σε βλέπει να εξελίσσεσαι,να φέρνεις δίπλα σου ανθρώπους και να διαμορφώνεις καταστάσεις που θα σε κάνουν χαρούμενο! Είναι σαν ένας φύλακας άγγελος που τον έστειλε ο Θεός για να σου δείξει το δρόμο και για να σε απομακρύνει από την δυστυχία που κυριαρχεί την σήμερον ημέρα τον κόσμο ολόκληρο. Είναι αυτός που θα κλάψει με τον πόνο σου και θα γελάσει με την χαρά σου.

Advertisment

Αυτός ο φίλος που όποτε και αν νιώσεις την ανάγκη του, θα τρέξει να έρθει κοντά σου, να μην σε αφήσει να πέσεις. Και αν τελικά πέσεις, είναι αυτός που θα ξαπλώσει δίπλα σου, θα σου δώσει την δύναμη του να σηκωθείς πρώτος και ύστερα να ακολουθήσει αυτός. Είναι αυτός ο φίλος που δεν περιμένει να ακούσει τα λόγια σου. Σε καταλαβαίνει βλέποντας στα μάτια σου, τι είναι αυτό που βαραίνει την ψυχή σου. Να μπει μπροστά και να γίνει ασπίδα των ονείρων σου. Να γίνει ασπίδα της δικιάς σου πραγματικότητας που ορισμένοι μπορεί να αγγίξουν, αλλά όταν πρόκειται για την διαμόρφωση της, το μόνο που έχει αξία είσαι εσύ και τα άτομα που επιλέγεις να έχεις ψηλά στη ζωή σου και σου έχουν αποδείξει ότι αξίζουν αυτή τη θέση, με την στάση τους.

Αυτούς τους ανθρώπους να τους έχεις εκεί όπου πρέπει να τους έχεις. Μάθε να επιλέγεις με κριτήριο την ποιότητα. Ποτέ με βάση την ποσότητα. Μην ξεχνάς πως τα φθηνά πράγματα, τα αγοράζουν πολλοί. Μην σε ενθουσιάζει, το πόσοι σε θέλουν στη ζωή τους. Ο κύκλος σου να αποτελείται από άτομα αληθινά. Ανθρώπους που θα σε κάνουν να γελάς, θα σε κάνουν να εξελίσσεσαι, θα σε αγαπάνε και θα τους αγαπάς. Να είσαι επιλεκτικός. Να είσαι όμορφος άνθρωπος. Το σκέτο όμορφος δεν το αγάπησε ποτέ κανείς. Κάθε σου λέξη έχει κάποια συνέπεια και κάθε σιωπή το ίδιο. Να προσέχεις πως αντιδράς στις προκλήσεις που δέχεσαι.

Πάντα με αγάπη προς τον εαυτό σου, και σεβασμό στα άτομα που έχεις στην καρδιά σου.

Για αυτούς τους φίλους που σου υπενθυμίζουν πόσο σημαντικός είσαι για εκείνους και πόσο σημαντικός πρέπει να αισθάνεσαι για τον εαυτό σου. Αυτούς μην τους αφήνεις να φύγουν μακριά σου. Μαζί θα προχωράτε, μέχρι το σκοτάδι σου να γίνει φως και ο θόρυβος να γίνει μελωδία!

Εύη Πολυχρονιάδου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου
Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση