, ,

Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας; 5 βασικοί παράγοντες

Η απάντηση σε μια τόσο απλή ερώτηση είναι πιο περίπλοκη απ’ όσο θα περιμέναμε. Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που επηρεάζουν τη συνήθεια αυτή. Αν και

Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας; 5 βασικοί παράγοντες

Η απάντηση σε μια τόσο απλή ερώτηση είναι πιο περίπλοκη απ’ όσο θα περιμέναμε. Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που επηρεάζουν τη συνήθεια αυτή. Αν και φυσικά είναι αποκλειστικά δική σας επιλογή (αν έχετε βρει πώς λειτουργεί αυτό στην επιδερμίδα σας), μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες κατευθυντήριες πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Με τόσους διαφορετικούς τύπους δέρματος και συνήθειες, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια «τελετουργία» καθαρισμού του προσώπου. Για κάποιους, μία φορά την ημέρα αρκεί· άλλοι χρειάζεται να επαναλάβουν 2-3 φορές. Και σα να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το τι συνιστά καθαρισμό – για παράδειγμα, κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο νερό, άλλοι σαπούνι και άλλοι πιο έντονες πλύσεις με ειδικό σφουγγάρι. Πραγματικά, δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση, αλλά οι παρακάτω κανόνες θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη δική σας ρουτίνα καθαρισμού.

Advertisment

5 παράγοντες που επηρεάζουν πόσο συχνά χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας

1. Ο τύπος επιδερμίδας

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μπορεί να πλένεστε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ακμή. Χωρίς τον σωστό καθαρισμό, οι πόροι αρχίζουν να συσσωρεύουν σμήγμα και σκόνη. Τούτου λεχθέντος, ο πρωινός και βραδινός καθαρισμός γι’ αυτού του τύπου επιδερμίδες είναι σχεδόν απαραίτητος.

Αν από την άλλη έχετε ξηρό δέρμα και έχετε αντιληφθεί ότι το πρωινό πλύσιμο το ξηραίνει ακόμα περισσότερο, μπορείτε απλά να ταμπονάρετε ένα απαλό καθαριστικό με βάση το νερό στην γραμμή Τ του προσώπου.

2. Το επίπεδο δραστηριότητας

Αν γυμνάζεστε πολύ, ίσως πλένετε το πρόσωπό σας 3 φορές την ημέρα, ασχέτως του τύπου δέρματος, δηλαδή μία φορά το πρωί, μετά την γυμναστική και ξανά το βράδυ. Η ανάγκη πλυσίματος γίνεται ακόμα πιο επιτακτική αν έχετε μέικ απ. Όμως δεν χρειάζεστε ειδικό σαπούνι κάθε φορά, αρκεί το δροσερό νερό.

Advertisment

3. Σκεφτείτε το περιβάλλον

Αν υπάρχει έντονη υγρασία, σίγουρα θα νιώθετε την ανάγκη να πλένετε το πρόσωπο περισσότερο. Και είναι παρόμοιο με το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους: ζεστότερος καιρός σημαίνει περισσότερος ιδρώτας, που απαιτεί περισσότερο καθαρισμό. Ο δροσερότερος καιρός σημαίνει λιγότερη εφίδρωση, άρα και λιγότερη ανάγκη για καθαρισμό.

4. Ελέγξτε τα προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας

Χρησιμοποιείτε serum βιταμίνης C; Υαλουρονικό οξύ; Ενυδατική θεραπεία; Αν ναι, πριν εφαρμόσετε όλα αυτά, χρειάζεστε καθαρό πρόσωπο ώστε τα ενεργά συστατικά να μπορέσουν να εισέλθουν στην επιδερμίδα.

5. Φοράτε μέικ απ;

Ας είμαστε ξεκάθαροι: ακόμα κι αν δεν φοράτε μέικ απ, χρειάζεται και πάλι να πλύνετε το πρόσωπό σας στο τέλος της ημέρας. Η επιδερμίδα σας εκτίθεται σε σκόνη και βακτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν δεν το νιώθετε απαραιτήτως. Αλλά αν έχετε προσθέσει επίσης κρέμες και μέικ απ, είναι σούπερ σημαντικό να απομακρύνετε αυτά τα προϊόντα για να αναπνέει το δέρμα.

Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειάζεστε διπλό καθαρισμό: καθώς το μέικ απ για να απομακρυνθεί μπορεί να χρειάζεται ένα προϊόν με βάση το λάδι, στη συνέχεια χρειάζεται να αφαιρέσετε με νερό ή σαπούνι αυτό το προϊόν ώστε να μην μείνουν υπολείμματα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση