, ,

6 μυστικά από χώρες που εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών νόσων

Στις μεγαλύτερες και περισσότερες χώρες της Δύσης, οι καρδιακές νόσοι αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου. Τα υψηλά ποσοστά δείχνουν ότι χρειάζεται να κάνουμε αρκετές

6 μυστικά από χώρες που εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών νόσων

Στις μεγαλύτερες και περισσότερες χώρες της Δύσης, οι καρδιακές νόσοι αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου. Τα υψηλά ποσοστά δείχνουν ότι χρειάζεται να κάνουμε αρκετές βελτιώσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον κίνδυνο.

Δείκτες και μετρήσεις από διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα των ΗΠΑ, και όχι μόνο, δείχνουν ότι χώρες, όπως η Κορέα, η Ιαπωνία και η Γαλλία παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας στον κόσμο. Τι μπορούμε να υιοθετήσουμε από τον τρόπο ζωής τους που να συμβάλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς;

Advertisment

6 μυστικά από χώρες που εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών νόσων

Καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες

Η υπερκατανάλωση δεν αποτελεί πρόβλημα στην Ιαπωνική κουλτούρα κυρίως λόγω της δομής που έχουν οι μέρες των πολιτών. Η ζωή τους κινείται σε γοργούς ρυθμούς και καθώς τις περισσότερες ώρες της ημέρας ασχολούνται με κάτι, τρώνε μικρές ποσότητες.

Επιλέγουν πράσινο τσάι αντί για καφέ

Το πράσινο τσάι είναι εφοδιασμένο με ισχυρά αντιοξειδωτικά και φαίνεται πως συνδέεται πως αυτές οι ουσίες συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι προτιμούν το τσάι, λοιπόν.

Καταναλώνουν περισσότερο ψάρι

Τόσο η Ιαπωνία, όσο κι άλλες παρόμοιες χώρες, έχουν το ψάρι στο παραδοσιακό τους μενού. Το μυστικό βρίσκεται στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Γι’ αυτό και κυρίως τα ψάρια που καταναλώνουν τέτοιοι λαοί είναι λιπαρά, όπως για παράδειγμα ο σολομός.

Advertisment

Επιλέγουν κόκκινο κρασί

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Γάλλων. Παραδόξως, αυτή η δυτική χώρα παρουσιάζει το φαινόμενο των χαμηλών ποσοστών καρδιακών νόσων. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στο γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύουν ότι η πρόσληψη καλού κόκκινου κρασιού μπορεί να συνεισφέρει εν μέρει σε μια διατροφή φιλική προς την υγεία της καρδιάς.

Περπατούν περισσότερο

Οι μακροβιότεροι άνθρωποι δεν εστιάζουν στην έντονη γυμναστική και στους μαραθώνιους. Αντιθέτως, ζουν σε περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν και ενισχύουν την δραστηριότητα. Στη Γαλλία, την Κορέα και την Ιαπωνία η οδήγηση δεν είναι τόσο συχνή όσο στη χώρα μας.

Αφιερώνουν χρόνο στην ανακούφιση από το στρες

Το ζεν είναι μια σημαντική έννοια τόσο για την Κορεάτικη όσο και για την Ιαπωνική φιλοσοφία, η οποία ενθαρρύνει τη μείωση του στρες μέσω του διαλογισμού. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Οκινάουα αφιερώνουν καθημερινά λίγα λεπτά για να θυμηθούν τους προγόνους τους και να νιώσουν ευγνωμοσύνη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση