,

8 αναζωογονητικές πρωινές συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσουμε

Για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας σωστά, χρειάζεται να υιοθετήσουμε μερικές καλές συνήθειες. Ακολουθούν οκτώ πρωινές συνήθειες που μπορεί να φαίνεται δύσκολο να υιοθετηθούν,

8 αναζωογονητικές πρωινές συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσουμε

Για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας σωστά, χρειάζεται να υιοθετήσουμε μερικές καλές συνήθειες. Ακολουθούν οκτώ πρωινές συνήθειες που μπορεί να φαίνεται δύσκολο να υιοθετηθούν, αλλά τελικά θα σας βοηθήσουν να αποκομίσετε σημαντικές ανταμοιβές, εάν τις τηρήσετε.

8 αναζωογονητικές πρωινές συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσουμε

Ξυπνήστε αρκετά νωρίς

Συγγνώμη, «κουκουβάγιες». Ήρθε η ώρα να προσαρμοστείτε. Σε δημοσκόπηση 20 στελεχών που διεξήγαγε η Laura Vanderkam, ειδικός στη διαχείριση χρόνου και συγγραφέας του “Τι κάνουν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι πριν από το πρωινό”, το 90% είπε ότι ξυπνούν πριν από τις 6 π.μ. καθημερινά.

Advertisment

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo Indra Nooyi, για παράδειγμα, ξυπνά στις 4 και είναι στο γραφείο το αργότερο στις 7. Ο CEO της Disney Bob Iger σηκώνεται στις 4:30 για να διαβάσει. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey είναι έτοιμος στις 5:30 για τρέξιμο. Μπορεί να ακούγεται απαίσιο, αλλά αν κοιμηθείτε νωρίτερα, θα κάνετε χάρη στον οργανισμό σας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με άσκηση

Ναι, υπάρχουν υπεράνθρωποι ανάμεσά μας που λαχταρούν αυτή την πρωινή προπόνηση. Για όλους τους άλλους, αυτή η συνήθεια δεν ακούγεται και πολύ ιδανική. Όμως, το πρωί είναι πιθανώς η ιδανική ώρα για άσκηση. Ξεκινώντας τη μέρα σας έτσι, μειώνετε κατά πολύ την πιθανότητα να αναβάλετε τη γυμναστική.

Σκεφτείτε το με τον εξής τρόπο: Εάν μερικοί από τους πιο πολυάσχολους ανθρώπους στον κόσμο μπορούν να βρουν χρόνο για να ασκηθούν, μπορείτε και εσείς. Για παράδειγμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Ursula Burns προγραμματίζει μια συνεδρία διάρκειας μίας ώρας προσωπικής προπόνησης στις 6 π.μ. δύο φορές την εβδομάδα. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ξεκινά κάθε μέρα με προπόνηση (αεροβική και βάρη).

Advertisment

Φάτε ένα καλό πρωινό

Παραλείψτε τα δημητριακά και φτιάξτε ένα πρωινό με πρωτεΐνη. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μερικά αυγά παρά να υποκύψετε στους υδατάνθρακες. Όλοι είμαστε απασχολημένοι. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να βρείτε το χρόνο για να μαγειρέψετε ένα ολόκληρο γεύμα το πρωί, αλλά θα σας ενεργοποιήσει και θα σας βοηθήσει να μην πεινάσετε ιδιαίτερα μέσα στη μέρα.

Ασχοληθείτε με εργασίες υψηλής προτεραιότητας

Οι ήρεμες ώρες του πρωινού μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να εστιάσετε σε μια σημαντική εργασία χωρίς διακοπές. Έτσι, δεν θα σας απασχολήσουν παιδιά, υποχρεώσεις, ψώνια και αδιάκοπα τηλεφωνήματα.

Ασχοληθείτε με προσωπικά σας project

Είναι εύκολο να παραλείψετε τα προσωπικά σας project όταν βρίσκεστε σε συναντήσεις όλη την ημέρα, είστε κουρασμένοι και πεινασμένοι και πρέπει να αποφασίσετε τι θα φάτε για δείπνο. Γι ‘αυτό πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι αφιερώνουν περίπου μια ώρα στα προσωπικά project πριν ξεκινήσουν επίσημα τη μέρα τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την Telegraph, οι Ludwig Beethoven, John Milton, Kurt Vonnegut, Maya Angelou και Victor Hugo δημιούργησαν όλα τα σημαντικά έργα τους το πρωί.

Κάντε σεξ – ή απλώς μιλήστε με τον σύντροφό σας

Το βράδυ, είναι πιο πιθανό να είστε κουρασμένοι από τις δραστηριότητες της μέρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι περνούν ποιοτικό χρόνο με τους συντρόφους τους το πρωί. Εκτός αυτού, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το σεξ για να σας ενεργοποιήσει για την υπόλοιπη ημέρα; Πολλά ζευγάρια, λοιπόν, χρησιμοποιούν τις πρώτες πρωινές ώρες για να μιλήσουν και να συζητήσουν τα σχέδια της ημέρας ή της εβδομάδας.

Απολαύστε τη σιωπή

Ζούμε τη ζωή μας σε τρελούς ρυθμούς. Πριν αρχίσει αυτή η τρέλα, είναι σημαντικό να εξασκείτε λίγο την συγκέντρωση και την δυνατότητα ήρεμης σκέψης. Η κατάλληλη ώρα γι’ αυτό είναι το πρωί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γαλήνιες στιγμές για να διαλογιστείτε, να οραματιστείτε τη μελλοντική σας επιτυχία, να προσευχηθείτε ή να σκεφτείτε για τι είστε ευγνώμονες – ό, τι λειτουργεί για εσάς.

Παραμείνετε στον προγραμματισμό που κάνατε το προηγούμενο βράδυ

Ανεξάρτητα από το πώς περνάτε το πρωί σας, συστήνουμε να προετοιμάζετε τη μέρα σας και να οργανώνεστε από το προηγούμενο βράδυ. Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για την ημέρα, χωρίς να δημιουργείτε στον εαυτό σας άγχος τις πρώτες πρωινές ώρες. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ό, τι χρειάζεστε για πρωινό. Γράψτε ένα μικρό πρόγραμμα για το τι πρέπει να ολοκληρώσετε την επόμενη μέρα.

Πηγή:

www.independent.co.uk/life-style/8-morning-rituals-are-hard-adopt-will-pay-foreve

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Χειραγώγηση: Τι κάνουν όσοι επιλέγουν να μην πέσουν θύματα
Μαθαίνοντας να επιθυμούμε τα πράγματα όπως συμβαίνουν
Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση