«Φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και παρόλα αυτά ακόμα του αρέσεις» – Elbert Hubbard

«Φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και παρόλα αυτά ακόμα του αρέσεις» – Elbert Hubbard ~~~~Advertisment «Μην τρέφεις αυταπάτες

«Φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και παρόλα αυτά ακόμα του αρέσεις» - Elbert Hubbard

«Φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και παρόλα αυτά ακόμα του αρέσεις» – Elbert Hubbard

~~~~

Advertisment

«Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός» – Oliver W. Holmes

~~~~

«Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου» – Jim Morrison

Advertisment

Είσαι φίλος μου;

Στη ζωή πολλές φορές αν είσαι τυχερός θα έχεις την ευλογία να συναντήσεις ανθρώπους που θα αποκαλείς και θα σε αποκαλούν φίλο, συνοδοιπόρο, σύντροφο. Θα μοιραστείς μαζί τους όνειρα, όμορφες στιγμές, δύσκολες στιγμές και θα είστε εκεί ο ένας για τον άλλον.

Πολλές φορές θα συμφωνείτε μεταξύ σας άλλες θα διαφωνείτε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αγάπη.

Αγαπάς τους φίλους σου γι’ αυτό που είναι. Σέβεσαι τις αδυναμίες τους και τις κακές τους στιγμές. Δέχεσαι ακόμα και τις ανασφάλειες τους. Προσπαθείς να τους αποδεχτείς ακόμα και όταν δε συμφωνείς με τις συμπεριφορές τους. Καταλαβαίνεις το πόνο και τους φόβους που κρύβουν τα μάτια τους και προσπαθείς να τους κατευνάσεις. Προσπαθείς να γεμίσεις χαρά και γέλιο τις στιγμές που περνάς μαζί τους. Είσαι ειλικρινείς μαζί τους και τους λες πάντα τι αισθάνεσαι. Τους λες τη σκληρή αλήθεια για να τους βοηθήσεις. Τους δίνεις ευκαιρίες να διορθώσουν τα λάθη τους.

Δεν προσπαθείς να τους υποδείξεις τι θα κάνουν, ούτε τους επιβάλλεις πως να αντιδρούν σε καταστάσεις και ανθρώπους με τον τρόπο που θα το έκανες εσύ. Δεν τους αποκλείεις για να τους τιμωρήσεις γιατί δεν πράττουν όπως θέλεις εσύ. Γιατί τότε απλά θα τους αγαπάς και τους σέβεσαι πραγματικά.

Αν στη ζωή σου συναντήσεις φίλους που σε κάνουν να νοιώθεις εμπιστοσύνη, σεβασμό και αγάπη του κρατάς κοντά σου και φροντίζεις να μην του χάσεις. Αν πάλι συναντήσεις στη ζωή φίλους που θεωρούν ότι η φιλία σας εξαρτάται από το αν συμπεριφέρεστε κατά πως εκείνοι θέλουν μην αντιδράσεις άσχημα, μη θυμώσεις και μην τους κατηγορήσεις, γιατί για σένα είναι ακόμα φίλοι σου. Απλά πες “Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες στιγμές, φρόντισε να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου και όποτε με χρειαστείς θα είμαι εδώ.”

Συνέχισε να προχωράς μπροστά κρατώντας μόνο τις όμορφες στιγμές που πέρασες μαζί τους. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάς πικρίες και χαζό εγωισμούς. Επέλεξε να τη ζήσεις με αγάπη και σεβασμό για όλους, ακόμα και εκείνους που καμιά φορά επιλέγουν να σε πληγώσουν.

Και αν φοβάσαι ότι έχασες ένα φίλο, αν φοβάσαι ότι μπορεί να είσαι μόνος να θυμάσαι…

«Δεν υπάρχουν ξένοι εδώ· μόνο φίλοι που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα» – William Butler Yeats

Κάσδαγλη Ειρήνη – NLP & Life Coach

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση