, ,

Ηλικιωμένος που ζει μόνος ζητούσε νέους φίλους μέσω αφίσας και χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν

Ο Τόνι Γουίλιαμς είναι 75 ετών και ζει στο Hampshire. Λέει ότι νιώθει «καταραμένος» από τη μοναξιά μετά το θάνατο της γυναίκας του από

Ηλικιωμένος που ζει μόνος ζητούσε νέους φίλους μέσω αφίσας και χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν

Ο Τόνι Γουίλιαμς είναι 75 ετών και ζει στο Hampshire. Λέει ότι νιώθει «καταραμένος» από τη μοναξιά μετά το θάνατο της γυναίκας του από καρκίνο. Το ζευγάρι έμενε μαζί εδώ και 35 χρόνια αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά και δεν υπάρχουν γείτονες κοντά.

Μετά τον θάνατο της «αδερφής ψυχής» του, ο συνταξιούχος ιατρός ανέφερε ότι μπορεί να περάσουν μέρες ολόκληρες χωρίς να μιλήσει σε κανέναν και μένει σπίτι ελπίζοντας ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει, αλλά ποτέ δεν χτυπά.

Advertisment

Έτσι, ο Τόνι ξόδεψε 120 λίρες για να τοποθετήσει δύο διαφημίσεις στην τοπική εφημερίδα με σκοπό να βρει έναν νέο φίλο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Στη συνέχεια, έφτιαξε κάρτες, στις οποίες αναγράφονταν περισσότερες λεπτομέρειες και τις έδινε όταν πήγαινε στο σουπερμάρκετ ή όταν έβγαινε για περπάτημα – αλλά και πάλι κανείς δεν τον πήρε τηλέφωνο.

Ηλικιωμένος που ζει μόνος ζητούσε νέους φίλους μέσω αφίσας και χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν
Φωτογραφία: SWNS

Σε μια τελευταία προσπάθεια, ο 75χρονος χήρος κρέμασε μια αφίσα στο παράθυρό του ελπίζοντας να βρει λίγους νέους φίλους ώστε να συζητά ή να ακούνε μουσική μαζί. Η αφίσα έγραφε «Έχω χάσει τη Jo, την αγαπημένη μου σύζυγο και αδερφή ψυχή. Δεν έχω φίλους και κανέναν για να μιλήσω. Η αδιάκοπη αυτή σιωπή 24 ώρες την ημέρα είναι ένα αβάσταχτο βασανιστήριο για μένα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;»

Ο Τόνι είπε: «Είναι η τελευταία μου ελπίδα. Προσπάθησα τα πάντα για να κάνω φίλους, αλλά νιώθω ότι κανείς δεν θέλει να μου μιλήσει. Δεν περνούν πολλοί άνθρωποι μπροστά από το σπίτι μου, αλλά ήλπιζα ότι τα νέα θα μεταφέρονταν στην κοινότητα και ότι κάποιος θα με προσέγγιζε».

Advertisment

Και ξαφνικά, μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι αναμονής, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην αγγελία του. ο Τόνι άρχισε να λαμβάνει τόσα πολλά email που μπλόκαρε ο λογαριασμός του. Εκατοντάδες άνθρωποι τον καλούν στο τηλέφωνο από όλο τον κόσμο. Άνθρωποι από την Αμερική, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, την Αίγυπτο, την Ινδία και την Ιαπωνία έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, προσκαλώντας τον σε εκδρομές ή ακόμα και για ένα απλό ποτό.

Έχει λάβει ακόμα και γεύματα, αλλά και αιτήματα παιδιών, που θέλουν να γίνει ο παππούς τους. Μια δασκάλα σχολείου τον ρώτησε αν τα παιδιά της τάξης της μπορούν να του στέλνουν γράμματα.

Τώρα ο Τόνι περνά πολλές από τις ώρες της ημέρας του μιλώντας στο τηλέφωνο και απαντώντας σε γράμματα, καθώς η πανδημία έχει περιορίσει αναγκαστικά τη δυνατότητα κοντινής επαφής με άλλους ανθρώπους.

Πηγή:

metro.co.uk/2020/09/14/lonely-man-75-puts-poster-in-window-asking-for-friends-after-wifes-sudden-death-13270017

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση