,

Οι σκέψεις οδηγούν στο πεπρωμένο μας

Πόσες φορές δεν είχες την περιέργεια να μάθεις το μέλλον σου; Έκλεινες τα μάτια και αναρωτιόσουν αν ο δρόμος θα σε βγάλει στον επιθυμητό

Οι σκέψεις οδηγούν στο πεπρωμένο μας

Πόσες φορές δεν είχες την περιέργεια να μάθεις το μέλλον σου; Έκλεινες τα μάτια και αναρωτιόσουν αν ο δρόμος θα σε βγάλει στον επιθυμητό προορισμό, αν ο άνεμος της τύχης θα σταθεί ούριος για τα σχέδιά σου. Και αν σου έλεγαν να ανοίξεις τα μάτια και να κοιτάξεις προσεκτικά γύρω σου; Αν ήξερες πως η εξωτερική πραγματικότητα ισοδυναμεί με το πλέον αξιόπιστο Μαντείο των Δελφών για εσένα; Η Σχολή των Θεών του Elio D’Anna σε αναθεωρημένη έκδοση σου αποκαλύπτει το πλέον πανάρχαιο μυστικό, αφού στις σελίδες της κλείνει τη σοφία της ίδιας της ύπαρξης.

Είσαι ο κλειδοκράτορας των ονείρων σου

Advertisment

Και τώρα σκέψου πως βρίσκεσαι σε ένα ειδυλλιακό μέρος. Τα νερά μοιάζουν γαλήνια και ο ουρανός καθαρός. Ξαφνικά, η ήρεμη θάλασσα μετατρέπεται στον πιο άγριο ωκεανό και τα σύννεφα σκιάζουν απειλητικά το άλλοτε παραδεισένιο τοπίο. Τα κύματα σε παρασύρουν στη δίνη τους και νιώθεις ένα αβοήθητο πιόνι των αντίξοων περιστάσεων.

Θυμήσου όμως:

Εσύ δεν ήσουν που στο όμορφο σκηνικό κουβάλησες παράλογους φόβους και ανυπόστατες ανησυχίες, που καλλιέργησες μέσα σου την τρομακτική προοπτική ενός αόρατου εχθρού; Εσύ, συνεπώς, σήκωσες και τα πελώρια κύματα, αποκύημα αποκλειστικά των καταστροφικών σου σκέψεων υπήρξε η πρωτόγνωρη θύελλα.

Advertisment

Βλέπεις, ο εξωτερικός κόσμος αποτελεί την πιο πιστή αντανάκλαση της εσωτερικής σου κατάστασης. Είσαι ο απόλυτος κλειδοκράτορας των ονείρων σου, ο υπαίτιος των σκοτεινών δασών, των απόκρημνων γκρεμών και των σκοτεινών αβύσσων. Είσαι όμως και η μοναδική σανίδα σωτηρίας σου, το φως του παράδεισου και ο ανθισμένος κήπος του πεπρωμένου σου.

Μην πιστέψεις πως το όνειρο αντιστοιχεί σε απάτη γιατί χρήστηκες στη ζωή αρχιτέκτονας των μεγαλειωδών θριάμβων ή των παταγωδών ηττών που έπλασες πρώτα με το νου σου. Εάν ο εξωτερικός κόσμος δεν σε ικανοποιεί, παρατήρησε τον εαυτό σου. Δες κατάματα τα σπασμένα κομμάτια σου, συνειδητοποίησε την εμμονή σου στο δράμα, την εξάρτησή σου από όσα δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς βαφτίζονται οι απατηλοί καθησυχασμοί.

Η φυλακή αποτελεί τη βολική επιλογή σου

Η επιλογή ανήκει αποκλειστικά σε εσένα: Επιθυμείς να διαιωνίσεις την αιχμαλωσία σου ή τολμάς να δραπετεύσεις στο άγνωστο; Η φυλακή σου ισοδυναμεί με όσες περιοριστικές πεποιθήσεις διδάχτηκες από τους τυφλούς δασκάλους του οικογενειακού και κοινωνικού σου περιβάλλοντος. Ένα κομμάτι σου νιώθει άνετα στο κελί, ακόμη και αν διστάζεις να το ομολογήσεις. Πονάς αλλά υπάρχει μια αλλόκοτη ηδονή στον πόνο σου, μια βολική επιβεβαίωση της οδυνηρής περιγραφής σου για τον κόσμο.

Και τι άραγε θα βρεις έξω από το κελί σου; Την ελευθερία! Ωστόσο, η ελευθερία απαιτεί την αλήθεια. Έχεις άραγε τη δύναμη να αποχωριστείς τη μάσκα σου; «Δεν είναι και κάτι δύσκολο», πιθανόν να απαντήσεις. Τράβα την λοιπόν! Έκπληκτος θα διαπιστώσεις ότι η μάσκα έχει γίνει σχεδόν ένα με το δέρμα σου και πως βαθιά μέσα σου πιθανόν και να επιζητάς την ασφαλή της απάτη.

Μα από τη φυλακή σου εξακολουθείς να μεμψιμοιρείς για τα κακώς κείμενα της ζωής σου, για τα τοξικά άτομα που απομυζούν την ενέργειά σου και για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που επιμένουν να δυσχεραίνουν τον δρόμο σου. Ωστόσο, κάθε εμπόδιο, συμβάν ή περίσταση τρέχει να σε συναντήσει μονάχα αν με πίστη το καλέσεις, αντανακλά μια πρότερη εσωτερική σου κατάσταση, μια δική σου θλιβερή προσευχή που εισακούστηκε.

Οι συναντήσεις και οι περιστάσεις δεν αποτελούν τυχαία συνθήκη

Κάθε γωνιά του κόσμου συνιστά την πλέον ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα σου «ποιος είμαι».

Είσαι ο συνάδερφος που σε εκβιάζει συναισθηματικά, ο προϊστάμενος που δίνει εντολές αυταρχικά αλλά και ο φίλος που σε αγκαλιάζει προστατευτικά, ο μέντορας που σε μυεί στη μαγεία της ζωής. Καθένας από τους ανθρώπους που συναντάς αποτελούν ψηφιδωτά της ύπαρξής σου, διαφορετικά πιθανά μονοπάτια του βίου σου.

Αγάπησε τους αντιπάλους σου, γιατί κάθε αντίπαλος ισοδυναμεί με κομμάτια σου που δεν κατανόησες, με πληγές που ακόμα αιμορραγούν. Ερμήνευσε το παρελθόν για να θεραπεύσεις το μέλλον αλλά ζήσε μόνο στο παρόν. Φέρσου σαν βασιλιάς και το βασίλειο θα σε βρει. Νιώσε την αίσθηση του παραδείσου και ο κόσμος σταδιακά θα ανταποκριθεί στην εσωτερική σου πληρότητα. Γίνε η λύση για να εξαφανιστούν τα προβλήματα, μάθε να διακρίνεις τα σημάδια πίσω από τις φαινομενικά τυχαίες αντιξοότητες.

Ο τρόπος που σκέφτεσαι καταλήγει να διαμορφώνει το πεπρωμένο σου και οι στόχοι που κατακτάς είναι τόσο θαυμαστοί όσο και η πνευματική σου εξέλιξη. Άλλαξε τώρα την περιγραφή σου για τον κόσμο και μη λησμονείς πως εσύ είσαι ο σπόρος και η συγκομιδή.

Γίνε ο οδηγός της διαδρομής σου

Φαντάσου τον εαυτό σου ως ένα τρένο που κινείται συνεχώς προς την ίδια οδυνηρή διαδρομή. Έχεις τη δύναμη να στεφθείς ο κυρίαρχος των εξελίξεων; Βγάλε το τρένο από τον αυτόματο πιλότο και λάβε επιτέλους θέση οδηγού. Και τώρα εκτροχίασε το όχημα από την πορεία του καθώς αυτό αντιστοιχεί σ τις βλαβερές σου συνήθειες, στις βολικές σκιές και στην εξάρτησή σου από τον πόνο. Αποχωρίσου την καταστροφική σου πλευρά αφού ένα κομμάτι σου πρέπει να πεθάνει προκειμένου εσύ να αναγεννηθείς. Και ύστερα ξέχασε πως είσαι τρένο . Βγάλε φτερά και πέταξε για όπου το λαχταράς γιατί πολύ απλά ό,τι με πάθος ονειρευτήκαμε κάποτε το κατακτούμε.

Mια Σχολή Ατομικής Επανάστασης και παγκόσμιας ευημερίας

Οι σκέψεις οδηγούν στο πεπρωμένο μας

Η Σχολή των Θεών του Elio D’Anna επανέρχεται μέσα από μια αναθεωρημένη έκδοση, ως το απόλυτο εγχειρίδιο μεταμόρφωσης και απελευθέρωσης. Και ο Dreamer αντιπροσωπεύει αιωνίως τον σοφό γέροντα της καρδιάς σου, την ανώτερη φωνή σου, την πλέον εξελιγμένη στοιβάδα της ύπαρξής σου. Αυτό το βιβλίο, απευθύνεται σε εσένα που ασφυκτιάς στην υποτιθέμενη κανονικότητα, που πνίγεσαι σε δανεικά κοστούμια, που νιώθεις έτοιμος να απαρνηθείς τον ρόλο του θύματος και να υποδεχτείς τη ζωή ως πρωταγωνιστής.

Εάν κάπου μέσα σου αντλήσεις κουράγιο, αν έρθεις σε επαφή με τη δημιουργική σου τρέλα και τολμήσεις το ανέφικτο , τότε το βιβλίο του Elio D’Anna θα σημάνει την αρχή της ατομικής σου επανάστασης. Και για κάθε ψυχή που αφυπνίζεται ο κόσμος θα αλλάζει λίγο ακόμη, ώσπου σταδιακά η υποκρισία, η αρρώστια, η ένδεια και οι πόλεμοι θα εξαλειφθούν από τη γη. Νοσούμε συλλογικά γιατί ως άλλοι Νάρκισσοι πλανευτήκαμε ότι η αντανάκλαση μας στην καθρέφτη αντιστοιχεί στην απτή πραγματικότητα. Αν υπερβούμε τη θλιβερή μας ιστορία, τότε η ανθρωπότητα θα γίνει παράδεισος της εσωτερικής μας πληρότητας και εμείς θα βιώσουμε την ευτυχία του ανόθευτου φωτός μας.

Η Σχολή των Θεών κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση