, ,

Βρώμη: Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στην κατανάλωσή της και πώς να τα αποφύγουμε

Η βρώμη είναι ένα κλασικό πρωινό. Και αν έχετε την εντύπωση ότι αποτελεί ένα απλό και βαρετό γεύμα που είναι μόνο υδατάνθρακες, χρειάζεται να

Βρώμη: Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στην κατανάλωσή της και πώς να τα αποφύγουμε

Η βρώμη είναι ένα κλασικό πρωινό. Και αν έχετε την εντύπωση ότι αποτελεί ένα απλό και βαρετό γεύμα που είναι μόνο υδατάνθρακες, χρειάζεται να το ξανασκεφτείτε. Αν ξέρετε πώς να χειριστείτε τη βρώμη σωστά, μπορείτε να καταναλώσετε ένα καλά ισορροπημένο γεύμα που περιέχει την σωστή ποσότητα υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λιπαρών, που θα σας κρατήσουν χορτασμένους και ικανοποιημένους για πολλές ώρες της ημέρας. Και επιπλέον αρκετά νόστιμο.

Γι’ αυτό και χρειάζεται να γνωρίσετε κάποια συνηθισμένα «λάθη» και αποφεύγοντάς τα, μπορείτε να καταναλώσετε τη βρώμη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Advertisment

Ποια λάθη μπορούμε να αποφύγουμε όταν καταναλώνουμε βρώμη

– Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό μέγεθος πιάτου – μπολ: Ένα φλιτζάνι βρώμης αποτελεί μια υγιεινή μερίδα. Αυτή η ποσότητα περιέχει 150 περίπου θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φάτε μόνο αυτό ως πρωινό. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το μπολ με αυγά ή να προσθέσετε στο μπολ κόκκινα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

– Προσθέτουμε μόνο νερό για να φτιάξουμε χυλό: Αν σας αρέσει η γεύση που έχει η βρώμη όταν ανακατεύεται με νερό, συνεχίστε να το φτιάχνετε. Αλλά μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα γαλακτοκομικά, όπως γιαούρτι και γάλα. Χρειάζεται όμως να έχετε υπόψη και τις θερμίδες που προστίθενται, οπότε και εδώ προσέχουμε λίγο την ποσότητα.

– Δεν τη συνοδεύουμε με αρκετή πρωτεΐνη: Ετοιμάστε τη βρώμη με γάλα σόγιας, αγελαδινό ή αμυγδάλου. Προσθέστε, αν θέλετε, και σκόνη πρωτεΐνης. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε φυστικοβούτυρο και γενικά ξηρούς καρπούς και σπόρους που περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνη.

Advertisment

– Ανθυγιεινά συνοδευτικά προσθέτουν ζάχαρη στο γεύμα σας: Για παράδειγμα, κάποια είδη γάλακτος και κάποια γιαούρτια περιέχουν κρυφή ζάχαρη, όπως και τα αποξηραμένα φρούτα. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε περισσότερο φρέσκα φρούτα και προσθέστε μία με δύο κουταλιές μέλι για να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σάκχαρα.

– Καταναλώνετε έναν συγκεκριμένο τύπο βρώμης που όμως περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη: Κάποιες εταιρίες προσθέτουν αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα, δημιουργώντας ένα μείγμα έτοιμο. Όμως σε αυτά τα προϊόντα προσθέτουν επιπλέον γεύση και ζάχαρη (πολύ συχνά) ώστε να βελτιώσουν τη γεύση. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αναζητάτε τη βρώμη στην πιο ανεπεξέργαστη μορφή.

Πηγή:

https://www.everydayhealth.com/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάστανα: To superfood του Χειμώνα με τις πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό
Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πώς την αντιμετωπίζουμε | Μία διατροφολόγος εξηγεί τα βήματα
Μέλι από έλατο: Το βασιλικό μέλι
Είναι καλύτερα να καταναλώνουμε πολλά και μικρά γεύματα ή λιγότερα και μεγαλύτερα;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση