, , ,

Οι καλύτεροι τρόποι άσκησης για όσους αντιπαθούν τη γυμναστική

Είτε αντιπαθούσατε πάντα την άσκηση, είτε δεν έχει ποτέ νιώσει την ευφορία που ακολουθεί αυτής, είναι πιθανό να μην έχετε βρει τον σωστό τρόπο

Οι καλύτεροι τρόποι άσκησης για όσους αντιπαθούν τη γυμναστική

Είτε αντιπαθούσατε πάντα την άσκηση, είτε δεν έχει ποτέ νιώσει την ευφορία που ακολουθεί αυτής, είναι πιθανό να μην έχετε βρει τον σωστό τρόπο άσκησης. Γι’ αυτό το κόλπο είναι να μην σκέφτεστε την κίνηση ως μια αναγκαστική γυμναστική, αλλά ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Έρευνα του 2018 από την Αμερικανική Εταιρία για τον Καρκίνο που δημοσιεύτηκε στην American Journal of Epidemiology βρήκε σύνδεση ανάμεσα στις μεγάλες περιόδους καθιστικής στάσης και στον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιαγγειακές ασθένειες, εγκεφαλικό, διαβήτη και νόσους που σχετίζονται με τους νεφρούς, τους πνεύμονες και το ήπαρ. Επίσης, παλαιότερα υπήρξε ερευνητική σύνδεση ανάμεσα στην καθιστική ζωή και σε νευρολογικές παθήσεις, όπως και στην άνοια.

Advertisment

Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν περισσότερους λόγους για να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στην κίνηση και στην άσκηση. Πώς μπορούμε όμως να τις υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας, αν αντιπαθούμε γενικά τη γυμναστική;

Αρχικά, χρειάζεται να έχετε την επιμονή και την υπομονή για να βρείτε αυτό που θα σας αρέσει και θα σας εκφράζει. Δεν είναι απαραίτητο να γίνετε μαραθωνοδρόμος, δηλαδή στόχος δεν είναι να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Επιπλέον, το να σας αρέσει η άσκηση που θα επιλέξετε θα σας διευκολύνει να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Εκτός όμως από την αναζήτηση του κατάλληλου τύπου άσκησης, υπάρχει άλλος ένας τρόπος. Ορισμένες από τις καλύτερες δραστηριότητες συνδυάζουν την διασκέδαση, τον εξωτερικό χώρο και μια πρόκληση. Δημιουργήστε τις δικές σας συνθήκες. Υπάρχουν εκεί έξω πολλά πάρκα γυμναστικής με διάφορα όργανα γυμναστικής (αλλά και αυτοσχέδια εμπόδια) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε το «βαρετό» ίσως γυμναστήριο.

Advertisment

Κι αυτό μας φέρνει σε άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της απολαυστικής γυμναστικής: γίνετε παιδί ξανά. Αν μάλιστα έχετε και οι ίδιοι παιδιά, τότε έχετε τη λύση. Παίξτε μαζί του σαν παιδί, συμμετέχετε μαζί του στις δραστηριότητες που το κάνουν χαρούμενο και το διασκεδάζουν. Εξυπηρετείτε έτσι διπλό σκοπό: περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και ασκήστε κι εσείς οι ίδιοι.

Μια άλλη επιλογή, ειδικά αν δεν έχετε παιδιά, είναι τα κατοικίδια. Τόσο ο σκύλος, όσο και η γάτα λατρεύουν τα παιχνίδια, όπως και το τρέξιμο. Ειδικά ο σκύλος απολαμβάνει τις ατέλειωτες βόλτες έξω, οπότε θα έχετε την καλύτερη παρέα. Επιλέξτε να επισκεφθείτε ένα πάρκο που βρίσκεται πιο μακριά από το σπίτι και μην μένετε στάσιμοι στον πράσινο χώρο απέναντι από το σπίτι σας.

Πηγή: www.thehealthy.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση