, , ,

Μεξικό: Άνδρας προσφέρει καταφύγιο σε 300 σκύλους και τους σώζει από τυφώνα

Καθώς ο επικίνδυνος τυφώνας Delta πλησίαζε στην περιοχή Yucatan του Μεξικού, ο Ricardo Pimentel άνοιξε το σπίτι του σε περίπου 300 αδέσποτους σκύλους. Υπήρχαν

Μεξικό: Άνδρας προσφέρει καταφύγιο σε 300 σκύλους και τους σώζει από τυφώνα

Καθώς ο επικίνδυνος τυφώνας Delta πλησίαζε στην περιοχή Yucatan του Μεξικού, ο Ricardo Pimentel άνοιξε το σπίτι του σε περίπου 300 αδέσποτους σκύλους. Υπήρχαν και πολλά άλλα πλάσματα που κινδύνευαν επίσης: Δεκάδες γάτες βρήκαν ένα καταφύγιο στο δωμάτιο του γιου του, το δωμάτιο της κόρης του φιλοξένησε κοτόπουλα, κουνέλια, ακόμα και έναν σκαντζόχοιρο· μια κλειστή αυλή προσέφερε ένα ασφαλές μέρος για κάποια πρόβατα.

Advertisment

Φυσικά, ο ίδιος περιέγραψε πόσο απαίσια μύριζε ολόκληρο το σπίτι. Αλλά άξιζε: όλα αυτά τα πλάσματα επιβίωσαν της καταιγίδας. «Δεν πειράζει αν το σπίτι είναι βρώμικο, μπορεί να καθαριστεί», δηλώνει. «Τα πράγματα που έσπασαν μπορούν να διορθωθούν ή να αγοραστούν ξανά, αλλά είναι όμορφο να τα βλέπουμε υγιή, ευτυχισμένα και ασφαλή, χωρίς πληγές και μην την δυνατότητα να υιοθετηθούν».

Όλα ξεκίνησαν με ένα post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Pimentel ζήτησε από τους ακολούθους του, με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, να κάνουν ορισμένες δωρεές προκειμένου να ανταπεξέλθει η οικογένεια στις ανάγκες των ζώων που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο τους.

Advertisment

Προειδοποιούσε για την καταστροφική δύναμη του τυφώνα. Ανησυχούσε επίσης ότι τα καταστήματα θα παρέμεναν κλειστά μετά την καταιγίδα και έτσι θα υπήρχε έλλειψη τροφής. «Αν ζούσα με μόλις 10 ή 20 σκυλιά, δεν θα ανησυχούσα πολύ, αλλά εδώ έχουμε εκατοντάδες ζώα και δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να μην έχουμε αρκετό φαγητό», ανέφερε.

Όντας και ο ίδιος ενήμερος για τον τυφώνα, μετέφερε τα ζώα στο εσωτερικό του σπιτιού του, ώστε να τα προστατέψει. Χρειάστηκαν ώρες για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα. Ο ίδιος ήταν αρκετά απασχολημένος, με αποτέλεσμα να μην καταλάβει πως η φωτογραφία που είχε αναρτήσει έκανε το γύρο του διαδικτύου και έγινε viral. Μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να δέχεται δωρεές από όλο τον κόσμο, ενώ πληθώρα ανθρώπων εκδήλωσε ενδιαφέρον υιοθεσίας.

Πηγή: www.nbcnews.com/news/animal-news/man-shelters-300-dogs-hurricane-delta-mexico-home-n1243526

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)
Το προσδόκιμο ζωής των κατοικιδίων αυξάνεται. Και υπάρχει λόγος για αυτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση