Οι «Περιοχές της Ζωής» και πώς βλέπουμε σε ποιες έχουμε δημιουργήσει έλλειψη και σε ποιες πλεόνασμα

Λίγο ή πολύ όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, κάτι το οποίο είναι και μέρος της ζωής. Η αρμονία και η

Οι «Περιοχές της Ζωής» και πώς βλέπουμε σε ποιες έχουμε δημιουργήσει έλλειψη και σε ποιες πλεόνασμα

Λίγο ή πολύ όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, κάτι το οποίο είναι και μέρος της ζωής. Η αρμονία και η μουσική που παράγεται ανάμεσα στα λευκά και τα μαύρα πλήκτρα του πιάνου, τα μινόρε και τα ματζόρε, αλλά και το συνολικό καρδιογράφημα της ζωής. Συστολή (περισυλλογή) – Διαστολή (επέκταση / ανάπτυξη), ιδανικά με τις ενδιάμεσες παύσεις κριτικού αναστοχασμού.

Οι συναισθηματικές ανισορροπίες μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες όπως το εξωτερικό περιβάλλον ή το εσωτερικό ορμονικό μας περιβάλλον. Και οι σκέψεις αλλά και τα φίλτρα μέσα από τα οποία βιώνουμε τη ζωή μας, σίγουρα λειτουργούν ενισχυτικά, είτε θετικά είτε αρνητικά ως καταλύτες στην κάθε περίπτωση.

Advertisment

Ένα από τα μοντέλα στο Life Coaching που μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να δούμε από πού ίσως προέρχεται αυτή η συναισθηματική πτώση ή κενό, είναι το μοντέλο «Περιοχές της Ζωής».

Οι περιοχές αυτές μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας, καθώς και την σημαντικότητα που έχουν για εμάς:

– Κοινωνικές Σχέσεις

Advertisment

– Συντροφικές Σχέσεις

– Εργασία

– Προσωπική Ανάπτυξη

– Χρόνος στη Φύση

– Οικονομικά

– Διατροφή

– Άθληση

– Ξεκούραση

– Δημιουργικότητα

Σε ένα χαρτί χωρίζουμε τη ζωή μας στους παρακάτω τομείς και αυτό αμέσως θα μας δείξει που υπάρχει η έλλειψη και που το πλεόνασμα, ασφαλώς βάση της δικής μας ιεραρχίας και αξιών. Θα δούμε δηλαδή, που δίνουμε τον χρόνο, την εστίαση και την ενέργειά μας, βλέποντας σε ορίζοντα ημέρας, εβδομάδας ή και μήνα. Έτσι, θα μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για να έχουμε μια καλύτερη εμπειρία της δική μας ζωής.

Για περισσότερα δες και το βίντεο που ακολουθεί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση