,

Το πρώτο 3D διώροφο κατοικήσιμο σπίτι της Ευρώπης κατασκευάστηκε από Έλληνα

Ο Γιώργος Στάικος είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Μπέκουμ της Γερμανίας. Αρκετά ανήσυχη και δημιουργική προσωπικότητα, ο κος Στάικος κατάφερε, χωρίς να έχει επιστημονικές

Το πρώτο 3D διώροφο κατοικήσιμο σπίτι της Ευρώπης κατασκευάστηκε από Έλληνα

Ο Γιώργος Στάικος είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Μπέκουμ της Γερμανίας. Αρκετά ανήσυχη και δημιουργική προσωπικότητα, ο κος Στάικος κατάφερε, χωρίς να έχει επιστημονικές γνώσεις, να δημιουργήσει το πρώτο κατοικήσιμο διώροφο σπίτι που τυπώθηκε με 3D εκτυπωτή στην Ευρώπη.

Με μεγάλη προθυμία, όρεξη και έμπνευση, συντονίζει μια υπερ-ομάδα και είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πρωτότυπη, μεγάλης κλίμακας εκτύπωση. Σύμφωνα με το news247 κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της γερμανικής κυβέρνησης και σύντομα το τρισδιάστατο σχέδιο θα γίνει μια πολυτελής μεζονέτα.

Μη φανταστείτε όμως την εκτύπωση σε έναν συμβατικό, κλασικό εκτυπωτή. Το μηχάνημα για το οποίο μιλάμε είναι τεράστιο και τυπώνει όχι με μελάνι, αλλά με μπετό. Ο κος Στάικος περιέγραψε την διαδικασία μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο 3D εκτυπωτής παίρνει τα δεδομένα που του δίνουμε και κάνει το μοντέλο πραγματικότητα στην κλίμακα που του έχει δοθεί. Εκτελεί μία διαδρομή πάνω στο οικόπεδο που θέλουμε να στήσουμε αυτήν την μεζονέτα, αφήνοντας στο πέρασμά του το ειδικής χρήσης τσιμέντο, ενώ οι κινήσεις του “σέβονται” κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου».

Το πρώτο 3D διώροφο κατοικήσιμο σπίτι της Ευρώπης κατασκευάστηκε από Έλληνα
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κάθε πέρασμα, το σπίτι υψώνεται κατά δύο πόντους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αρχικά τυπώνονται οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι και στη συνέχεια γεμίζονται τα κοινά με μονωτικά υλικά και αφήνουν χώρο για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Σε λίγες μέρες, έτοιμο θα είναι το πρώτο επίπεδο του σπιτιού και σε λιγότερο από ένα μήνα θα ολοκληρωθεί όλο το σπίτι. «Ο εξωτερικός χώρος του εκτυπωμένου σπιτιού θα περιβάλλεται από πλάκες πεζοδρομίου, που στην πραγματικότητα θα είναι φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το πρώτο 3D διώροφο κατοικήσιμο σπίτι της Ευρώπης κατασκευάστηκε από Έλληνα
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ημέρα θα συλλέγουν φως, τη νύχτα θα φωτίζονται περιμετρικά, τον χειμώνα θα θερμαίνονται ώστε να λιώνει το χιόνι που πέφτει πάνω τους και με την περίσσεια ενέργειας θα μπορεί να φορτίζεται ακόμη και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη», προσθέτει ο Γιώργος Στάικος, που είναι 38 ετών μόνο και κατάγεται από τον Βώλακα της Δράμας. Με την πρωτότυπη κίνησή του κατάφερε να αποδείξει τις ικανότητές του, κάτι που του ανοίγει πλέον τον δρόμο να προχωρήσει και άλλα μεγαλόπνοα σχέδιά του, όπως οι ενεργειακές πλάκες πεζοδρομίου.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε