, ,

Δήμος Κηφισιάς: Νέα γραμμή ψυχολογικής στήριξης και βοήθειας σε άτομα Τρίτης Ηλικίας

Όλοι οι πολίτες και κάτοικοι αυτής της χώρα πληττόμαστε από την πανδημία, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Υπάρχει όμως μια ομάδα ανθρώπων που έχουν πληγεί

Δήμος Κηφισιάς: Νέα γραμμή ψυχολογικής στήριξης και βοήθειας σε άτομα Τρίτης Ηλικίας

Όλοι οι πολίτες και κάτοικοι αυτής της χώρα πληττόμαστε από την πανδημία, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Υπάρχει όμως μια ομάδα ανθρώπων που έχουν πληγεί σοβαρά από την σημερινή κατάσταση, ιδιαίτερα ψυχολογικά. Αυτή είναι η Τρίτη ηλικία. Αναφερόμαστε σε όσους ζουν μόνοι ή απομονωμένοι ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη φροντίδας σε πολλαπλά επίπεδα.

Είναι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο την στήριξη και την πρακτική βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις. Γι’ αυτό ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στη λειτουργία μιας νέας γραμμής συμβουλευτικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης όλων των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Άρχισε να λειτουργεί με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ασπασίας Βλάχου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Κοινωνικής Προστασίας 3ης Ηλικίας.

Advertisment

Φυσικά ένας από τους κυριότερους στόχους αυτό τον καιρό είναι η στήριξη της συγκεκριμένης ομάδας πολιτών λόγω του ιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Δήμου Κηφισιάς στην επίσημη ιστοσελίδα του:

«Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής σχετίζεται: με ψυχολογική και κοινωνική στήριξη ώστε να ενισχυθούν οι δημότες μας σε μία εποχή που η καθημερινή πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από ανατροπές και πρωτόγνωρα αισθήματα με ενημέρωση αναφορικά με μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του ιού, καθοδήγηση ως προς τα σημεία εξυπηρέτησης στο Δήμο μας, παροχή πληροφοριών σε ότι αφορά την παρουσίαση των συμπτωμάτων της ασθένειας και παραπομπή σε αρμόδιους φορείς.

Στις τηλεφωνικές γραμμές 2108013820 και 2106231091 καταγράφεται το αίτημα και φέρνουν τον ενδιαφερόμενο σε τηλεφωνική επικοινωνία με κοινωνικό λειτουργό και επισκέπτη υγείας.

Advertisment

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι απόρρητες και δεν καταγράφονται.

Ώρες επικοινωνίας: 09:00-14:00

Πηγή:

kifissia.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση