,

Ο ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο είναι το πιο πολύχρωμο δέντρο που υπάρχει στον πλανήτη μας (Φωτογραφίες)

Το Eucalyptus degluptal είναι γνωστός και ως υγραμβάρη Mindanao ή ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο αποτελεί ένα ψηλό, αειθαλές δέντρο που φτάνει σε ύψος τα

Ο ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο είναι το πιο πολύχρωμο δέντρο που υπάρχει στον πλανήτη μας (Φωτογραφίες)

Το Eucalyptus degluptal είναι γνωστός και ως υγραμβάρη Mindanao ή ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο αποτελεί ένα ψηλό, αειθαλές δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 60 περίπου μέτρα στο φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή στα δάση των Φιλιππίνων, της Ινδονησία, της Παπούα Νέας Γουινέας, του Σεράμ, του Sulawesi και του Mindanao. Ο κορμός του δέντρου με διάμετρο περίπου 1.83 μέτρα γίνεται πολύχρωμος το καλοκαίρι.

Ο απαλός κορμός ξεφλουδίζει το καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας μια πληθώρα χρωμάτων από κάτω, που μοιάζει με ουράνιο τόξο. Έτσι, προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα στους επισκέπτες και κατοίκους των περιοχών.

Advertisment

Την εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού μπορεί κανείς να δει άσπρα άνθη στα κλαδιά του, τα οποία έχουν και ένα ευχάριστο άρωμα. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τη σκιά του, καθώς γοητεύονται ταυτόχρονα από τα χρώματά του. Παρά το ακαταμάχητο άρωμά του, δεν παράγει το έλαιο που άλλα είδη ευκαλύπτου παράγουν.

Ο ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο έξω από το φυσικό τους «σπίτι» ο ευκάλυπτος δεν φτάνει σε μεγάλο ύψος και ο κορμός του φανερώνει λιγότερα χρώματα. Γι’ αυτό και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα, αν κάποιος θέλει να καλλιεργήσει ένα τέτοιο δέντρο μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Πηγή:

Advertisment

brightvibes.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νορβηγία: Απίστευτες εικόνες από το Βόρειο Σέλας που μάγεψε τον ουρανό με τα χρώματά του!
Ο Αμαζόνιος έπεσε στη χαμηλότερη στάθμη του εδώ και έναν αιώνα από την ακραία ξηρασία
Η στιγμή που καταρρέει ένας από τους μεγαλύτερους παγετώνες στην Παταγoνία (βίντεο)
Έρευνα βόμβα: Σχεδόν όλοι στην Ευρώπη αναπνέουμε τοξικό αέρα | Η κατάσταση στην Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση