,

Ο ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο είναι το πιο πολύχρωμο δέντρο που υπάρχει στον πλανήτη μας (Φωτογραφίες)

Το Eucalyptus degluptal είναι γνωστός και ως υγραμβάρη Mindanao ή ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο αποτελεί ένα ψηλό, αειθαλές δέντρο που φτάνει σε ύψος τα

Ο ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο είναι το πιο πολύχρωμο δέντρο που υπάρχει στον πλανήτη μας (Φωτογραφίες)

Το Eucalyptus degluptal είναι γνωστός και ως υγραμβάρη Mindanao ή ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο αποτελεί ένα ψηλό, αειθαλές δέντρο που φτάνει σε ύψος τα 60 περίπου μέτρα στο φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή στα δάση των Φιλιππίνων, της Ινδονησία, της Παπούα Νέας Γουινέας, του Σεράμ, του Sulawesi και του Mindanao. Ο κορμός του δέντρου με διάμετρο περίπου 1.83 μέτρα γίνεται πολύχρωμος το καλοκαίρι.

Advertisment

Ο απαλός κορμός ξεφλουδίζει το καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας μια πληθώρα χρωμάτων από κάτω, που μοιάζει με ουράνιο τόξο. Έτσι, προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα στους επισκέπτες και κατοίκους των περιοχών.

Την εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού μπορεί κανείς να δει άσπρα άνθη στα κλαδιά του, τα οποία έχουν και ένα ευχάριστο άρωμα. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τη σκιά του, καθώς γοητεύονται ταυτόχρονα από τα χρώματά του. Παρά το ακαταμάχητο άρωμά του, δεν παράγει το έλαιο που άλλα είδη ευκαλύπτου παράγουν.

Advertisment

Ο ευκάλυπτος – ουράνιο τόξο έξω από το φυσικό τους «σπίτι» ο ευκάλυπτος δεν φτάνει σε μεγάλο ύψος και ο κορμός του φανερώνει λιγότερα χρώματα. Γι’ αυτό και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα, αν κάποιος θέλει να καλλιεργήσει ένα τέτοιο δέντρο μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Πηγή:

brightvibes.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Coolcationing»: Θα διώξουν τον τουρισμό από τη Μεσόγειο οι καύσωνες; Έλληνας επιστήμονας εξηγεί
ΗΠΑ: Τοξικά φύκια έκαναν λίμνη τόσο πράσινη που ξεχωρίζει από το διάστημα
Η Κίνα πλήττεται από πλημμύρες και ξηρασία... την ίδια στιγμή
Ο δήμος Χάλκης απέκτησε το δικό του «πράσινο» σκάφος | Κινείται εξ ολοκλήρου με ηλιακά πάνελ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση