, , ,

Η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου δημιουργεί βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά και κρατούμενους

Η παιδεία, ο πολιτισμός και το βιβλίο έχουν την ιδιαίτερη δύναμη να βοηθούν στο έργο καταπολέμησης του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης. Ο δρόμος είναι

Η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου δημιουργεί βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά και κρατούμενους

Η παιδεία, ο πολιτισμός και το βιβλίο έχουν την ιδιαίτερη δύναμη να βοηθούν στο έργο καταπολέμησης του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς στη χώρα μας ως προς αυτό, αλλά κάθε μικρή ή μεγαλύτερη κίνηση μας φέρνει όλο και πιο κοντά.

Αυτό έχει αποφασίσει να κάνει η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου· θέλει να διευκολύνει τη διαδρομή, φωτίζοντάς τη. Με μια εξαιρετικά πολύτιμη πρωτοβουλία της, του προγράμματος Active citizens fund, δημιουργεί δανειστικές βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά αλλά και μαθητές που βρίσκονται σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων.

Advertisment

Πρόκειται για ένα εγχείρημα δημιουργίας 17 δανειστικών βιβλιοθηκών σε 11 σχολεία που έχουν πολλούς μαθητές Ρομά αλλά και σε 6 σχολεία καταστημάτων κράτησης. Υπολογίζεται συγκεκριμένα ότι από αυτή την κίνηση θα ωφεληθούν 1795 μαθητές Ρομά και 550 κρατούμενοι μαθητές.

Τα δημοτικά σχολεία αφορούν στα καταστήματα κράτησης Κομοτηνής, Ναυπλίου, Γρεβενών, Κορίνθου, Αυλώνα και Θήβας, και σχολεία όπου υπάρχουν πολλά παιδιά Ρομά, δηλαδή το 2ο Δημοτικό Ζεφυρίου το 2ο, 9ο και 6ο Άνω Λιοσίων, 2ο και 6ο Αγίας Βαρβάρας το 7ο, 6ο και 11ο Ασπροπύργου όπως και το 23ο και 16ο Αχαρνών.

Η διαχείριση του προγράμματος βρίσκεται από κοινού στα χέρια της ΜΚΟ Solidarity Now και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Τέλος, οι οργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής αναφέρουν σχετικά με τους σκοπούς ότι «το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Advertisment

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 λόγοι που τα σκυλιά ωφελούν την ψυχολογική, κοινωνική και σωματική ευεξία ενός παιδιού
Γέφυρα Κλειδωνιάς: Το πανέμορφο γεφύρι στα νερά του Βοϊδομάτη (βίντεο)
Πώς να δημιουργήσουμε ουσιαστική σύνδεση σε μια προσωπική σχέση
Τι να κάνετε εάν οι διαφορές με τον/την σύντροφό σας είναι αγεφύρωτες;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση