, ,

National Geographic Traveller: Η Αλόννησος ένας από τους καλύτερους αειφόρους προορισμούς του κόσμου

Η Αλόννησος έχει τα τελευταία χρόνια τραβήξει την προσοχή των Ελλήνων ως ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός προορισμός, που κόβει την ανάσα με τη φυσική του

National Geographic Traveller: Η Αλόννησος ένας από τους καλύτερους αειφόρους προορισμούς του κόσμου

Η Αλόννησος έχει τα τελευταία χρόνια τραβήξει την προσοχή των Ελλήνων ως ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός προορισμός, που κόβει την ανάσα με τη φυσική του ομορφιά και με την απλότητά του. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι δημοφιλής μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.

Μόλις πριν λίγες μέρες το νησί έλαβε παγκόσμια αναγνώριση, αφού εντάχθηκε στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου σε επίπεδο αειφορίας, σύμφωνα με το Βρετανικό περιοδικό National Geographic Traveller. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το νησί κατέλαβε την 6η θέση στη λίστα με προορισμούς από όλο τον κόσμο σε αυτό το πεδίο για το 2021. Εκτός από την Αλόννησο στη λίστα βρίσκουμε την Κοπεγχάγη, την Κόστα Ρίκα, το Ελσίνκι, το Ντένβερ, τη Νέα Καληδονία, το Γκαμπόν και το Φρέιμπουργκ.

Advertisment

Ποιοι ήταν οι παράγοντες που ανέδειξαν το νησί σε αυτό το πεδίο; Το ίδιο το περιοδικό εξηγεί: «το άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται και ο «Παρθενώνας των Ναυαγίων. Το πάρκο που ιδρύθηκε το 1992, διασφαλίζει ένα προστατευμένο και αλώβητο περιβάλλον για ένα εντυπωσιακό οικοσύστημα, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και τη μεσογειακή φώκια Μονάχους – Μονάχους».

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, δήλωσε γι’ αυτή την παγκόσμια διάκριση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «Η μοναδική αυτή διεθνής διάκριση δικαιώνει τις προσπάθειες και του Δήμου Αλόννησου που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της είδησης σε παγκόσμια κλίμακα για τη λειτουργία του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην περιοχή μας, η οποία κρύβει πολλούς ανεκτίμητους φυσικούς και ιστορικούς θησαυρούς!».

Η ένταξη στη λίστα σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό για το νησί· ακόμα περισσότερος κόσμος από όλο τον πλανήτη θα γνωρίσει αυτό τον μικρό Ελληνικό παράδεισο και θα προσελκύσει εναλλακτικούς ταξιδιώτες, οι οποίοι θα σπεύσουν να απολαύσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που δεν βρίσκουμε συχνά, όπως ο ταχέως ανερχόμενος καταδυτικός τουρισμός.

Advertisment

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς
Ανακύκλωση: Παραγωγή βιοκαυσίμων από παλιά ρούχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση