Πώς να «σπάσετε» τη ρουτίνα μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση

Μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση ή μέσα στο γάμο, τείνουμε να αφηνόμαστε στη ρουτίνα και να περνάμε αρκετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, πιστεύοντας στο

Πώς να «σπάσετε» τη ρουτίνα μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση

Μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση ή μέσα στο γάμο, τείνουμε να αφηνόμαστε στη ρουτίνα και να περνάμε αρκετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, πιστεύοντας στο τέλος ότι αυτό μας ξεκουράζει από μια μέρα σκληρής δουλειάς. Λάθος!
Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, κανονίστε μικρές εξόδους και άλλες δραστηριότητες για τους δυο σας (ή και χωριστά κάποιες φορές). Για παράδειγμα:

Κανονίστε μικρές εκπλήξεις στον σύντροφό σας για να σπάσετε τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας! Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από το να κάνετε μια απόδραση σαββατοκύριακου μέχρι πιο απλά και οικονομικά πράγματα, όπως το να πάρετε λουλούδια για το σύντροφό σας ή να του αφήσετε ερωτικά σημειώματα σε απρόσμενα μέρη, π.χ. μέσα στην καφετιέρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Advertisment

Ξεκινήστε το σπορ/χόμπι που πάντα θέλατε ή και που μπορεί να μη θέλατε. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο πολύ μπορεί να σας αρέσει μια δραστηριότητα που ούτε την είχατε σκεφτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πιέστε τον εαυτό σας, έστω και ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να πάτε στο γυμναστήριο ή στο μάθημα γιόγκα που θέλετε τόσο καιρό. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε να περπατήσετε με τον σύντροφό σας σε ένα όμορφο προάστιο. Όσο και να μην το πιστεύετε τώρα, θα αισθανθείτε πολύ πιο ξεκούραστοι μετά και θα έχετε αποβάλει και όλο το στρες της ημέρας. Αυτό θα σας κάνει να είσαστε πιο χαλαροί και με τον εαυτό σας και με τον άνθρωπό σας.

Μην πηγαίνετε κάθε μέρα από τον ίδιο ακριβώς δρόμο στη δουλειά σας. Μία στο τόσο πηγαίνετε από άλλον δρόμο. Εκτός του ότι έτσι θα σπάσετε τη ρουτίνα σας, μπορεί ν ανακαλύψετε και ένα καινούριο trendy μαγαζάκι ή μια ωραία διαδρομή για βόλτα.

Advertisment

Τέλος, αν και δεν χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή, όπως είναι οι επέτειοι, τα γενέθλια κ.λ.π., για να κάνετε κάτι ξεχωριστό για το σύντροφό σας, είναι ωραίο να τον θυμόσαστε και να του δωρίσετε κατι όμορφο και τις συγκεκριμένες μέρες. Όσοι υποστηρίζουν ότι αυτά είναι χαζά, ότι δεν χρειάζονται μια τέτοια αφορμή για να δείξουν την αγάπη τους και ότι αυτό το κάνουν σε άλλες άσχετες μέρες, το πιο πιθανό είναι ότι δεν το κάνουν καθόλου.
Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες γυναίκες τρελαινόμαστε για δώρα και εκδηλώσεις αγάπης. Ε, λοιπόν, έχετε υπόψη σας ότι αυτό ισχύει και για τους άντρες! Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, η πρόθεση είναι άλλωστε αυτό που μετράει! Βγείτε άφοβα από τη ρουτίνα σας λοιπόν και απολαύστε την ενέργεια και την αίσθηση ελευθερίας που θα σας χαρίσουν αυτές οι μικρές αλλαγές!

Σοφία Κλώτσα «Η απόφαση της ευτυχίας» εκδόσεις Καστανιώτη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση