, ,

Χαλκιδική: 7 γυναίκες ζωγραφίζουν τους τοίχους παλιών σπιτιών και προσθέτουν χρώμα στο γκρίζο της εποχής

Η τέχνη είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακόμα

Χαλκιδική: 7 γυναίκες ζωγραφίζουν τους τοίχους παλιών σπιτιών και προσθέτουν χρώμα στο γκρίζο της εποχής

Η τέχνη είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας βρίσκουμε τρόπους να ψυχαγωγούμαστε και να εκφραζόμαστε μέσω αυτής. Οι κάτοικοι περιοχών της Χαλκιδικής είδαν μια αντίθεση στη μουντάδα της δεύτερης αυτής καραντίνας.

Αυτή η αντίθεση είναι αποτέλεσμα των εικαστικών παρεμβάσεων 7 γυναικών – μελών του Συλλόγου Γαλάτιστας. Οι καλλιτέχνιδες του Συλλόγου αποφάσισαν να ζωγραφίσουν τις βρύσες της Γαλάτιστας το περασμένο καλοκαίρι. Το εκπληκτικό αποτέλεσμα κίνησε το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου της Παλαιοχώρας, Χρήστου Κομπόγιαννου. Έτσι, εκείνος επικοινώνησε με τις καλλιτέχνιδες του Συλλόγου και πρότεινε να ζωγραφίσουν τοίχους παλιών σπιτιών της περιοχής, αλλά και τους τοίχους του ΚΑΠΗ.

Advertisment

Χαλκιδική: 7 γυναίκες ζωγραφίζουν τους τοίχους παλιών σπιτιών και προσθέτουν χρώμα στο γκρίζο της εποχής

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την πρόταση του κ. Κομπόγιαννου πρπραγματοποιήθηκε μία συνάντηση γνωριμίας στις 22 Σεπτεμβρίου στο κοινοτικό κατάστημα της Παλαιόχωρας, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη του χωριού μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ Κομπόγιαννου, η οποία έγινε με σκοπό να αναδειχτούν τα Ζερβοχώρια που έχουν κεφαλοχώρι την Παλαιόχωρα, αλλά και για να δοθεί χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό που μας συγκίνησε. Αρχίσαμε στις 8 Οκτωβρίου να ζωγραφίζουμε αφιλοκερδώς, έχοντας τη στήριξη του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος κάλυψε τα κόστος των υλικών.

Advertisment

Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του ΚΑΠΗ, ένα παλιό μαγαζάκι στην πλατεία, τον τοίχο του παλιού καπνομάγαζου και τέλος τον παλιό φούρνο με θέματα από την παράδοση και τη λαογραφία αλλά και την ιστορία των κτιρίων. Στη δράση μετείχαμε εγώ, η Γερακίνα Χατζούδη, η Μαρία Μαλτέζου, η Δήμητρα Καναβά, η Μαρία Γούσιου, η Γόνη Γκουτζιαρή και η Μαρία Γκογκούση.

Ζωγραφίζαμε 3-4 μέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του καθολικού lockdown», δήλωσε η κ. Καζλάρη. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για τη βοήθειά τους, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Κομπόγιαννο, τον πρόεδρο της κοινότητας Νικόλαο Καμπουρη,την αντιπρόεδρο Γεωργία Δεβετζή και την Άννα Βαλμά.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι κάνει την τέχνη να έχει νόημα;
Αρχαία Αγορά: Έτσι θα γίνει ο αρχαιολογικός χώρος, με κιόσκια, πλάτωμα, γέφυρες για ΑμεΑ (φωτογραφίες)
«Μουσικά Φουγάρα» στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μουσικές βραδιές με φόντο το ηλιοβασίλεμα | Με ελεύθερη είσοδο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση