10 τρόποι να πούμε «σ’ αγαπώ» χωρίς λέξεις

Οι δύο μικρές αυτές λέξεις μπορούν μόνο χαρά να μοιράσουν και μάλιστα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Όμως οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις.

10 τρόποι να πούμε «σ’ αγαπώ» χωρίς λέξεις

Οι δύο μικρές αυτές λέξεις μπορούν μόνο χαρά να μοιράσουν και μάλιστα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Όμως οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Γι’ αυτό εδώ σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους να δείξετε την αγάπη σας στον/στη σύντροφο, στην οικογένεια και στους φίλους σας.

10 τρόποι να πούμε «σ’ αγαπώ» χωρίς λέξεις

Κάντε συχνά φιλοφρονήσεις

Όλοι αγαπούν ένα αυθεντικό κοπλιμέντο. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται μερικές φορές, βρείτε έναν καλό λόγο να πείτε στον άνθρωπο που αγαπάτε γι΄ αυτό που είναι ή κάνει.

Advertisment

Προσφέρετε ένα ανακουφιστικό μασάζ

Στην ερωτική και συντροφική σχέση το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξετε ότι θέλετε να βοηθήσετε τον άλλο να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα.

Κρατήστε τους παρέα όταν είναι άρρωστοι

Όταν κάποιος αρρωστήσει, συνήθως απομονώνεται και μελαγχολεί. Δείξτε του πόσο πολύ νοιάζεστε φέρνοντάς του ένα γεύμα ή κρατώντας του παρέα για να δείτε μια ταινία μαζί. Η συντροφιά στις δύσκολες στιγμές είναι πολύ ανακουφιστική.

Κάντε δουλειές του σπιτιού χωρίς να σας το ζητούν

Αν γνωρίζετε ότι κάποιος που αγαπάτε είναι πολυάσχολος και κουρασμένος, πάρτε την πρωτοβουλία να βοηθήσετε με τις δουλειές του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες που δεν έχετε ξανακάνει και εδώ δεν έχουν θέση η γκρίνια και η αρνητικότητα.

Advertisment

Περιμένετέ τους

Αν η σύζυγός σας ή το παιδί σας θα επιστρέψει αργά από μια δουλειά ή από το φροντιστήριο, δείξτε ότι περιμένατε. Ακόμα κι αν έχουν τρόπο να μπουν στο σπίτι, είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάποιος σε περιμένει. Είναι μια πράξη αγάπης που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Προσφέρετε λουλούδια

Τα λουλούδια εδώ και αιώνες δηλώνουν ότι νοιαζόμαστε σε όποιον τα προσφέρουμε. Αν έχετε κήπο, κόψτε ένα όμορφο άνθος και προσφέρετέ το. Βέβαια, αντί να προσφέρετε λουλούδια που θα μαραθούν, είναι καλύτερο να τους δώσετε μια γλάστρα.

Υποδεχτείτε τους όταν επιστρέφουν από ταξίδι

Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος ταξιδεύει για να σας συναντήσει, προσπαθήστε να τους βρείτε στο σημείο άφιξης. Μπορεί να έχουν τρόπο να φτάσουν σπίτι σας, αλλά υπάρχει κάτι ξεχωριστό σε αυτή τη χειρονομία καλωσορίσματος.

Φέρτε ένα επιπλέον γεύμα στη δουλειά

Ένας υπέροχος τρόπος να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για τον/τη συνάδελφό σας είναι να φέρνετε πού και πού ένα επιπλέον γεύμα και να το προσφέρετε, ειδικά μια μέρα που δεν θα έχει προλάβει να ετοιμάσει κάτι.

Παραχωρήστε τη θέση σας στα ΜΜΜ

Αν και μπορεί να είστε απασχολημένοι στη δουλειά σας, μην αφήνετε την ευκαιρία να φύγει χωρίς να μοιράσετε αγάπη γύρω σας. Μπορεί δίπλα σας να στέκεται όρθια μία έγκυος ή ένας ηλικιωμένος και να χρειάζεται μια θέση. Ποτέ δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι γύρω μας.

Σταθείτε τους στις δύσκολες στιγμές

Κάποιες φορές, η αγάπη γίνεται συνώνυμη του κουράγιου, εκείνου να σταθείς δίπλα σε έναν άνθρωπο που περνά δύσκολα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση