Πώς να νιώσουμε καλύτερα μετά από έναν χωρισμό

Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί έστω μια φορά σε αυτή τη θέση – εκείνες οι απαίσιες μέρες που ακολουθούν της απώλειας μια σχέσης. Το μόνο

Πώς να νιώσουμε καλύτερα μετά από έναν χωρισμό

Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί έστω μια φορά σε αυτή τη θέση – εκείνες οι απαίσιες μέρες που ακολουθούν της απώλειας μια σχέσης. Το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στα σκεπάσματα και να μείνουμε ακίνητοι εκεί για μέρες. Άλλωστε, οι χωρισμοί δεν είναι ποτέ εύκολοι ασχέτως του αν είναι δική μας επιλογή ή όχι.

Και αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, τότε μάλλον δεν θα αντιμετωπίζετε τους χωρισμούς με τον υγιέστερο τρόπο. Ίσως βρίσκετε καταφύγιο στο φαγητό ή στο ποτό. Μπορεί να κατηγορείτε συνεχώς τον εαυτό σας για όσα πήγαν στραβά. Όποιοι κι αν είναι οι μηχανισμοί διαχείρισης, θα αναρωτιέστε αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεπεράσετε αυτό τον πόνο.

Για να σας βοηθήσουμε να το ξεπεράσετε με το λιγότερο επώδυνο τρόπο, εδώ έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να νιώσετε καλύτερα και να επουλώσετε την πληγωμένη σας καρδιά.

4 τρόποι να νιώσουμε καλύτερα μετά από έναν χωρισμό

Βαθιά αναγνώριση των συναισθημάτων

Αν και είναι φυσικό να θέλουμε να νιώσουμε καλύτερα, δεν θέλουμε να καταπιέσουμε και να καταχωνιάσουμε κάπου βαθιά τα αυθεντικά συναισθήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Μέρος της διαδικασίας επούλωσης είναι η αναγνώριση του πένθους.

Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αν ήσασταν σε μια μακροχρόνια σχέση. Ακόμα κι αν ήταν μια σχέση με προβλήματα, ένα μέρος της και πάλι θα σας λείπει. Είναι επίσης σημαντικό να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κλάψει όσο θέλει, γιατί αυτό παρέχει μια ανακούφιση, μια απελευθέρωση που μετά θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Αφαιρούμε στοιχεία που υπενθυμίζουν τον/την πρώην

Είναι από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Εξάλλου, θα ήταν δυσκολότερο να προχωρήσετε αν συνεχίσετε να κρατάτε τη φωτογραφία της στο κομοδίνο σας ή να κοιμάστε φορώντας την μπλούζα του.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξετε ή να τα μεταπουλήσετε, αλλά τουλάχιστον να τα αποθηκεύσετε σε ένα κουτί σε περίπτωση που τα θέλει πίσω. Επιστρέψτε ό,τι χρειάζεται ή χαρίστε τα σε δομές. Η επιλογή είναι δική σας.

Βρίσκουμε την «τελεία»

Ορισμένες φορές, το ότι κόβουμε τις επαφές δεν είναι αρκετό για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε. Κάποιες φορές, χρειαζόμαστε μια τελεία. Χρειάζεται να βρείτε άλλους τρόπους να βάλετε την τελεία αυτή. Μια πιθανή λύση είναι να γράψετε ένα γράμμα στον/στην πρώην λέγοντας όλα εκείνα που δεν είχατε την ευκαιρία να πείτε. Απλώς μην το στείλετε, καθώς αργότερα ίσως το μετανιώσετε. Άλλος τρόπος να βάλετε τελεία είναι με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

Λίστα με τα μειονεκτήματα του/της πρώην

Τις περισσότερες φορές μετά από έναν χωρισμό, οι άνθρωποι σκεφτόμαστε συνεχώς όλα όσα θα μας λείψουν από εκείνη τη σχέση. Αντί να εστιάζουμε σε όλη την εικόνα, βλέπουμε μόνο τα καλά χαρακτηριστικά.

Όμως, αυτή η τάση είναι εντελώς αντιπαραγωγική. Άλλωστε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας γιατί δεν είμαστε πια σε αυτή τη σχέση, γιατί τελικά δεν ταιριάξαμε.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας όλα εκείνα που μας ενοχλούν στον/στην πρώην. Για παράδειγμα, αν η πρώην σας είχε ζήτημα απιστίας ή δεν ενδιαφερόταν να μιλά για το μέλλον, η υπενθύμιση αυτών των στοιχείων θα σας δείξουν ξανά γιατί είναι καλύτερα που δεν είστε πια μαζί.

Πηγή:

www.verywellmind.com/8-ways-to-feel-better-after-a-breakup-5089116

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε