, , ,

Ποια είναι τα μυστικά για να αναθρέψουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση- Έρευνα αποκαλύπτει

Το 82% των γονέων κάνουν μια καθημερινή, συντονισμένη προσπάθεια να αναθρέψουν έτσι τα παιδιά τους που να χτίσουν αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Ποια είναι τα μυστικά για να αναθρέψουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση- Έρευνα αποκαλύπτει

Το 82% των γονέων κάνουν μια καθημερινή, συντονισμένη προσπάθεια να αναθρέψουν έτσι τα παιδιά τους που να χτίσουν αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Μία δημοσκόπηση με ερωτηθέντες 1.000 γονείς παιδιών σε ηλικίες σχολείου βρήκε ότι το 47% αυτών φροντίζουν να είναι οι ίδιοι καλό παράδειγμα αυτοπεποίθησης για τα παιδιά τους. Και το 54% αυτών εμπνέουν την αυτοπεποίθηση στα παιδιά, επιτρέποντας τους να κάνουν μόνα τους ορισμένα πράγματα.

Η μελέτη διεξήχθη από την OnePoll και στόχο είχε να καθοριστεί πώς οι γονείς προσεγγίζουν συνήθειες ανατροφής των παιδιών τους. Το 73% των ερωτηθέντων είπε ότι βλέποντας τα παιδιά τους να έχουν αυτοπεποίθηση και να την εκφράζουν, τους κάνει να νιώθουν ευχαριστημένοι για τις γονεϊκές τους δεξιότητες.

Advertisment

Επιπροσθέτως, το 74% ανέφερε ότι η στενή σχέση με τα παιδιά τους είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοπεποίθησή τους. Οι γονείς επίσης ελπίζουν να τονώσουν την συνολική αυτοπεποίθηση των παιδιών τους, γιορτάζοντας μαζί τα επιτεύγματά τους και όλες τις «πρώτες τους φορές».

Από την πρώτη φορά που ένα μωρό τρώει στέρεη τροφή μέχρι το πρώτο χαμένο δόντι, από το τέλος του νηπίου μέχρι την αποφοίτηση από κάθε τάξη και την είσοδο στην επόμενη, οι γονείς θέλουν πλέον να είναι βέβαιοι ότι αναγνωρίζουν όλες τις στιγμές στη ζωή των παιδιών τους.

Στα 5 έτη, ο μέσος γονιός πιέζει το παιδί του να βουρτσίζει μόνο τα δόντια του και να μαζεύει τα παιχνίδια του χωρίς βοήθεια. Στη συνέχεια, στα 6 έτη, ο μέσος γονιός θα επιτρέπει στο παιδί να στρώνει μόνο το κρεβάτι και επίσης να βοηθά στην προετοιμασία των γευμάτων.

Advertisment

Βλέποντας τα παιδιά τους να δείχνουν σίγουρα για πρώτη φορά, το 62% ανέφερε ότι ένιωσαν εξαιρετικά ευτυχισμένοι, ενώ το 47% περήφανοι γονείς. Από το άκουσμα της πρώτης ομιλίας του παιδιού μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό με σιγουριά και αυτοπεποίθηση μέχρι το να κάνει τις ασκήσεις του σχολείου στο σπίτι μόνο του, οι γονείς πάντα θα θυμούνται τις φορές εκείνες που είδαν την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία στα μάτια των παιδιών τους.

Ωστόσο, για έναν στους επτά γονείς, η συνειδητοποίηση της ανεξαρτησίας των παιδιών τους είχε μια γλυκόπικρη γεύση. Εκτός από την ανατροφή ανεξάρτητων παιδιών, οι γονείς τα ενθαρρύνουν να σκέφτονται κριτικά. Το 79% όσων ερωτήθηκαν είπαν ότι τα ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν την κριτική τους σκέψη και τη λογική τους σε ημερήσια βάση.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί ένας γονιός να προσφέρει σε ένα παιδί. Ένα παιδί που μεγαλώνει έχοντας πίστη στις ικανότητές του δεν θα φοβάται και θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που συναντά στη ζωή. Νιώθει ελεύθερο να κυνηγήσει το πάθος του, πιστεύει στα όνειρά του, μικρά ή μεγάλα και έχει το θάρρος να τα ακολουθήσει.

Όταν ένα παιδί νιώθει στενά συνδεδεμένο με τους γονείς του, η ασφάλεια αυτή του επιτρέπει να περπατήσει και έξω από τη ζώνη άνεσής του, να εξερευνήσει και να ακούσει τη φωνή της περιέργειας του να μάθει.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/whats-the-key-to-raising-confident-kids-poll

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση