Διάσημος τσελίστας παίζει αυθόρμητα μουσική σε εμβολιαστικό κέντρο για να χαλαρώσει τους πολίτες που περίμεναν

Η ύπαρξή μας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την τέχνη, αλλά δυστυχώς στον καιρό της πανδημίας είναι κάτι που έχουμε στερηθεί σε μεγάλο βαθμό. Όλοι

Διάσημος τσελίστας παίζει αυθόρμητα μουσική σε εμβολιαστικό κέντρο για να χαλαρώσει τους πολίτες που περίμεναν

Η ύπαρξή μας είναι βαθιά συνδεδεμένη με την τέχνη, αλλά δυστυχώς στον καιρό της πανδημίας είναι κάτι που έχουμε στερηθεί σε μεγάλο βαθμό. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική έχει σχεδόν μαγικά οφέλη στην ψυχική μας κατάσταση και σίγουρα στην ανθεκτικότητά μας, στην ικανότητα να αντέχουμε στα δύσκολα.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι μουσικοί όλου του κόσμου. Γι’ αυτό και ένας καλλιτέχνης αποφάσισε ότι ο εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό γίνεται ομαλότερα με λίγη μουσική – και μάλιστα χαλαρωτική. Ο Yo-Yo Ma είναι ένας τσελίστας διεθνούς φήμης. Ο διάσημος μουσικός επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής του για να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Όμως ήθελε να προσφέρει κι εκείνος κάτι.

Καθώς περίμενε 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του για λόγους ασφαλείας στο χώρο, αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει και να παίξει μουσική με το τσέλο του για τους υπόλοιπους πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν ή που βρίσκονταν στην περίοδο παρατήρησης αμέσως μετά τη δόση. Η στιγμή ήταν συγκινητική.

Το πανεπιστήμιο, στο χώρο του οποίου γίνονται οι εμβολιασμοί, δημοσίευσε βίντεο με ένα μέρος της παράστασης που έδωσε και η ανάρτηση έγινε αμέσως viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μίνι κονσέρτο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης Yo-Yo Ma χρησιμοποιεί τη μουσική του ως μια καταπραϋντική δύναμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η μέρα της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού του σηματοδοτούσε την επέτειο ενός χρόνου από τη μέρα που είχε δώσει μια σειρά παραστάσεων διαδικτυακά με το hashtag #SongsOfComfort. «Σε αυτές τις μέρες γεμάτες άγχος, εγώ ήθελα να βρω έναν τρόπο να συνεχίσω να μοιράζομαι μέρος της μουσικής που μου δίνει παρηγοριά», είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Twitter τον Μάρτη του 2020.

Κι αν ακόμη δυσκολεύεστε να δείτε το φως στο τέλος του τούνελ, απλώς κλείστε τα μάτια σας, προχωρήστε και αφήστε τη μουσική να καθοδηγεί τα βήματά σας.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/yo-yo-ma-performance-at-covid-vaccine-site

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε