,

Μετρό: Σχέδιο για επέκτασή του μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η ανάγκη επέκτασης του Μετρό προς την παραλιακή ζώνη, ήταν το θέμα σημαντικής ημερίδας, που οργάνωσε ο δήμος Καλλιθέας, με προσκεκλημένους τους δήμους Ν.

Μετρό: Σχέδιο για επέκτασή του μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η ανάγκη επέκτασης του Μετρό προς την παραλιακή ζώνη, ήταν το θέμα σημαντικής ημερίδας, που οργάνωσε ο δήμος Καλλιθέας, με προσκεκλημένους τους δήμους Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μάλιστα, όχι μόνο φιλοξένησε τη δημοτική ημερίδα, αλλά σε αυτή παρευρέθηκαν μέλη της διοίκησής του, καθώς σκοπός όλων των μερών είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς να φθάνουν μέχρι το ίδρυμα  ή να διέρχονται από αυτό στα επόμενα χρόνια.

Το ελληνικό κράτος έχει δεσμευτεί έναντι του Κέντρου Πολιτισμού με νόμο του 2009 που επικύρωνε σύμβαση δωρεάς μεταξύ τους. Ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής και οι κάτοικοί τους ασκούν πίεση στην κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην παραλιακή ζώνη, «θα υπάρξει προτεραιοποίηση» της γραμμής.

Advertisment

Επίσης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος κατά την ομιλία του, όσο και ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης αλλά και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη παρενέβησαν για να δείξουν πως τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει γενικότερη ανάπτυξη της Συγγρού και της παραλιακής ζώνης: Τέσσερα νέα ξενοδοχεία εκτός των επί χρόνια υπαρχόντων, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στου Φιξ και κυρίως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανάγκη που έχουν εκείνες οι περιοχές για μέσα σταθερής τροχιάς. Ο κ. Μανωλόπουλος στάθηκε ιδιαιτέρως στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΚΠΙΣΝ – όπως ο μεγάλος αριθμός δωρεάν εκδηλώσεων χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – και το γεγονός ότι απευθύνεται κυρίως στα πλέον ευάλωτα στρώματα, είτε ηλικιακά, είτε οικονομικά, δηλαδή σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και νέους. Όπως επισήμανε, βασική προϋπόθεση για να επωφεληθούν οι κοινωνικές αυτές ομάδες από όλο το Λεκανοπέδιο, είναι να υπάρχει στο ΚΠΙΣΝ στάση μετρό.

Το μετρό, είπε, πέρα από τη συγκεκριμένη κοινωνική προσφορά, θα επιφέρει περιβαλλοντικό όφελος, θα μειώσει το κυκλοφοριακό φορτίο στον άξονα της Συγγρού και τέλος θα αποτελέσει οικονομικό πόρο για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα μεταμορφώσουν και θα βελτιώσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία την εικόνα της παραλιακής ζώνης, σημαντικό εργαλείο για τον τουρισμό.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση