, ,

Η επιτυχία είναι ζήτημα εστίασης: Κάντε Focus και κατακτήστε τους στόχους

Υπάρχει, άραγε, τρόπος να μετατρέψετε τους στόχους σας από μια ουτοπική Πρωτοχρονιάτικη λίστα ευχών σε απτή πραγματικότητα; Η υλοποίηση των πιο τρελών σας ονείρων

Η επιτυχία είναι ζήτημα εστίασης: Κάντε Focus και κατακτήστε τους στόχους

Υπάρχει, άραγε, τρόπος να μετατρέψετε τους στόχους σας από μια ουτοπική Πρωτοχρονιάτικη λίστα ευχών σε απτή πραγματικότητα; Η υλοποίηση των πιο τρελών σας ονείρων χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από τη ζωηρή φαντασία σας για να επιτευχθεί: Απαιτεί την απόλυτη πίστη και αφοσίωσή σας στο μεγάλο όραμα. Είστε έτοιμοι να γίνετε ο προπονητής του ίδιου του εαυτού σας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ανεξάντλητες δυνατότητές σας;

«Κάνε Focus»: Εκπληκτικές στρατηγικές για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία

Advertisment

Εάν η απάντησή σας υπήρξε καταφατική, τότε η αναθεωρημένη επετειακή έκδοση του Κάνε Focus των Jack Canfield, Mark Victor Hansen και Les Hewitt από τις εκδόσεις Διόπτρα θα σας οδηγήσει στην ουσιαστική μεταμόρφωση. Το πολύτιμο εγχειρίδιο εμπερικλείει στις σελίδες του καινοτόμες στρατηγικές επιτυχίας, που αν τις εφαρμόσετε θα διαπιστώσετε σταδιακά υπέροχες αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Γιατί η διαφορά ανάμεσα στο άτομο που σήμερα είστε και σε εκείνο που ονειρεύεστε να γίνετε αποτελούσε ανέκαθεν ζήτημα σωστής εστίασης.

Η επιτυχία είναι ζήτημα εστίασης: Κάντε Focus και κατακτήστε τους στόχους

Αλλάξτε συνήθειες και εστιάστε στο στόχο

Advertisment

Πρώτο στρατηγικό βήμα: Βεβαιωθείτε ότι υιοθετείτε συνήθειες που προάγουν την καθημερινότητά σας, καθώς οι συνήθειες καταλήγουν τελικά να διαμορφώνουν την προσωπικότητά σας, καθορίζοντας το μέλλον. Αντικαταστήστε τις προσκολλήσεις σας με νέες, δημιουργικές επιλογές και να είστε βέβαιοι πως σύντομα θα απολαύσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Εάν, για παράδειγμα, συνηθίζετε να τεμπελιάζετε με τις ώρες στο διαδίκτυο μετά τη δουλειά, γιατί δε δοκιμάζετε να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο στα μέλη της οικογένειάς σας; Σύντομα θα βιώσετε τις εκπληκτικές αλλαγές στη σχέση σας μαζί τους. Και μη ξεχνάτε πως η αλλαγή απαιτεί την πολιτική των μηδενικών εξαιρέσεων για να λειτουργήσει, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνετε αφοσιωμένοι στη νέα σας συνήθεια, ακόμη και τις στιγμές που ετοιμάζεστε να υποκύψετε στον παλαιότερο προγραμματισμό σας.

Έπειτα, μη ξεχνάτε την εξάσκηση στην εστίαση: Κρατηθείτε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας και επενδύστε σε ό,τι θεωρείστε πραγματικά αυθεντία. Ανακαλύψτε τα ιδιαίτερα ταλέντα σας, καλλιεργήστε τα και αναδείξτε τα. Εάν είστε εξαιρετικοί στη σύλληψη δημιουργικών πρότζεκτ αλλά ασφυκτιάτε στις γραφειοκρατικές εργασίες, αφοσιωθείτε στη φυσική σας κλίση και αναθέστε στα κατάλληλα άτομα την διεκπεραίωση των υποθέσεων που απομυζούν την ενέργειά σας.

Διατηρήστε τη μεγάλη εικόνα και υπερβείτε τα εμπόδια

Μια ουσιαστική υπενθύμιση: Μη χάνετε τη μεγάλη εικόνα. Έχετε ένα όραμα, ένα σχέδιο, που θα εξελίσσετε σταδιακά, με υπομονή και αγάπη. Κάθε μικρό βήμα σας οδηγεί στο επόμενο και τελικά στον απόλυτο στόχο, που αποτελεί το κίνητρο σας για να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά, ακόμη και όταν οι αντιξοότητες σας λυγίζουν.

Βεβαιωθείτε για το μονοπάτι που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, οργανωθείτε και οραματιστείτε τη στιγμή της εκπλήρωσης του ονείρου. Εάν θέλετε να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα, κρατήστε ζωντανή στο νου τη μεγάλη εικόνα: Εσείς, περήφανος, με το βιβλίο σας στα χέρια.

Ασφαλώς, στην πορεία προς την επιτυχία θα συναντήσετε και ποικίλες προκλήσεις. Ο δρόμος θα γίνεται συχνά ακανθώδης και οι αντοχές σας θα δοκιμάζονται, όμως η στάση σας απέναντι στους αστάθμητους παράγοντες είναι εκείνη που θα σφυρηλατήσει την προσωπικότητά σας και θα συμβάλλει στην επιτυχία.

Οι ανατροπές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Εξοικειωθείτε με το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε κάθε περίσταση και αντιδράστε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, θάρρος και εφευρετικότητα απέναντι στις προκλήσεις.

Επενδύστε στις σχέσεις και πιστέψτε στον εαυτό σας

Επενδύστε σωστά: Η σχέση σας με τους συνεργάτες, την οικογένεια και τους φίλους αναμετράται συνεχώς με τις ευμετάβλητες συνθήκες της ζωής. Σε περιόδους στρες, η υπομονή εξαντλείται και οι συγκρούσεις πληθαίνουν. Ο τρόπος που διαχειρίζεστε τις κρίσεις οδηγεί στην ενδυνάμωση ή στη διάλυσή των σχέσεων σας.

Επιδιώξτε την εποικοδομητική κριτική, αφοσιωθείτε στους ανθρώπους, δημιουργήστε και καλλιεργήστε υγιείς συμμαχίες. Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον συνιστά τον καταλυτικό παράγοντα, που αυξάνει τις πιθανότητες ευημερίας σας.

Φυσικά η εκπλήρωση των ονείρων σας απαιτεί τη συγκατάθεσή σας. Επιθυμείτε να υλοποιήσετε το όραμά σας; Πιστεύετε ότι αξίζετε την ευτυχία; Πολλές φορές στον δρόμο για την αλλαγή, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο ίδιος ο εαυτός σας, που υπονομεύει τον ενθουσιασμό, εμμένοντας στην αμφιβολία και τον φόβο. Απορρίψτε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και πιστέψτε στις ικανότητές σας, διεκδικώντας το δικαίωμα σας να χτίσετε ένα πιο συναρπαστικό μέλλον.

Και πια, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ζητήστε απλώς ό,τι λαχταράτε. Ζητήστε το καθαρά, επίμονα, συστηματικά, δημιουργικά. Η βεβαιότητα ότι αξίζετε την αναγνώριση και την επιτυχία λειτουργεί ως πόλος έλξης προκειμένου τα κατάλληλα άτομα και οι ευτυχείς συγκυρίες να σας συναντήσουν. Θυμηθείτε πως κανείς δεν αντιστέκεται σε μια ιδέα που έφτασε η στιγμή της να γίνει πράξη και πως οι άνθρωποι που ξέρουν τον προορισμό τους φτάνουν πιο εύκολα σε αυτόν.

Επιμείνετε στο στόχο και αγαπήστε τη δράση

Μην τα παρατάτε. Επιμείνετε στον στόχο σας, μέχρι να τα καταφέρετε. Τα σπουδαία επιτεύγματα δεν υπήρξαν απόρροια νωθρής θέλησης και οι άνθρωποι με όραμα προχωρούν μπροστά ακόμη και όταν όλο το σύμπαν μοιάζει να εναντιώνεται στη θέλησή τους. Αφοσιωθείτε στο σχέδιό σας, εκτελέστε το με μεθοδικότητα και απόλυτη πειθαρχία.

Επιθυμείτε να εργαστείτε στην επιχείρηση που θαυμάζετε; Δεν αρκεί απλώς να στείλετε το βιογραφικό σας. Κάντε τη διαφορά, εμπλουτίστε τις ικανότητές σας, βρείτε έναν ευφάνταστό τρόπο να τους πείσετε πως δεν υπάρχει καταλληλότερος υποψήφιος από εσάς για τη θέση.

Αγαπήστε την πράξη: Εξοστρακίστε από το λεξιλόγιό σας την έννοια ‘αναβλητικότητα’ και θεμελιώστε το όραμά σας, με σύμμαχό σας την αποφασιστική δράση. Μη γίνετε ένα από εκείνα τα άτομα που υποφέρουν από το σύνδρομο «Μια μέρα», όπως εύστοχα το ονόμασε ο Ed Foreman.

Μια μέρα θα γίνετε ευτυχισμένοι, μια μέρα θα αποκτήσετε περισσότερα χρήματα και μια μέρα θα ξεκινήσετε γυμναστική. Η μόνη μέρα που πράγματι υπάρχει είναι η σημερινή και εσείς χρειάζεται να την αδράξετε, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες στο έπακρο. Θα δράσετε ή θα ονειροπολήσετε λοιπόν; Να μια ερώτηση στην οποία θα κληθείτε να απαντήσετε.

Ανακαλύψτε το ρόλο σας στο κοσμικό σενάριο

Πάνω από όλα, νοηματοδοτήστε τη ζωή σας. Συντονιστείτε με τις φυσικές σας ικανότητες, καλλιεργήστε τες και ύστερα θέστε τες στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Βρείτε αυτό που αγαπάτε και νιώστε κάθε κύτταρο του κορμιού σας να πλημμυρίζει από έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό.

Ερωτευτείτε τον απόλυτο στόχο σας, εκείνον που σας ωθεί να ξυπνάτε με πάθος κάθε πρωί και να κοιμάστε με ευγνωμοσύνη το βράδυ. Μόλις ανακαλύψετε τον ρόλο σας στο κοσμικό σενάριο, τότε η ζωή θα σας ανταμείψει με το θερμότερο χειροκρότημα.

Η επιτυχία, συνεπώς, δεν αποτελεί ζήτημα τύχης. Μην περιμένετε τον ανάδρομο Ερμή να ορθοδρομήσει και το σύμπαν να σας ευλογήσει προκειμένου να δράσετε. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και κάντε focus σε όσα θέλετε και όχι σε αυτά που φοβάστε. Εστιάστε στην ικανοποίηση, την ολοκλήρωση , τον θρίαμβο γιατί η δική σας στάση θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

«Κάνε Focus» στη Νέα Ζωή

Η επιτυχία συνιστά ζήτημα σωστής στρατηγικής και το Κάνε Focus των Jack Canfield, Mark Victor Hansen και Les Hewitt από τις Εκδόσεις Διόπτρα εμπερικλείει στις σελίδες του το απόλυτα ευφυές σχέδιο της νέας σας διαδρομής. Τι λέτε; Θα ξεκινήσετε να βαδίζετε στο δρόμο των ονείρων σας; Ένα βήμα τη φορά για μια ευτυχία που κρατάτε στα χέρια σας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση