, ,

Η Φινλανδία βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες παγκοσμίως

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Φινλανδία είναι το πιο ευτυχισμένο μέρος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «World Happiness Report». Τη δεύτερη θέση

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Φινλανδία είναι το πιο ευτυχισμένο μέρος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «World Happiness Report». Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Δανία και ακολουθούν η Ελβετία, Ισλανδία και Ολλανδία.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν ξανά το μόνο μη Ευρωπαϊκό κράτος που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα. Η Μ.Βρετανία κατέβηκε από την 13η θέση στη 17η. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση της κατάταξης, ενώ η Κύπρος είναι 39η.

Advertisment

Κάτοικοι από 149 χώρες παγκοσμίως συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο και αξιολόγησαν τα επίπεδα ευτυχίας τους. Οι μεταβλητές περιλάμβαναν την κοινωνική στήριξη, την προσωπική ελευθερία, τα επίπεδα διαφθοράς και το ΑΕΠ της κάθε χώρας. Έτσι, η Φινλανδία κατάφερε παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση να διατηρήσει τη θέση της.

Η έκθεση, ωστόσο, της φετινής χρονιάς εστιάζει κυρίως στη σχέση ανάμεσα στην ψυχική ευεξία και την πανδημία, που δυσκόλεψε αρκετά τη συλλογή των απαντήσεων από όλο τον κόσμο. Οι συντάκτες σημειώνουν ότι εκτός από τους 2.6 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο που έχει προκαλέσει η πανδημία, οι άνθρωποι έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη οικονομική ανασφάλεια, άγχος, στρες, ζητήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, αλλά και διατάραξη κυριολεκτικά κάθε πλευράς της καθημερινής ζωής.

Advertisment

Το Αφγανιστάν είναι και πάλι η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου

ΟΙ ΗΠΑ μετακινήθηκαν προς τα πάνω, από την 18η θέση βρέθηκαν στην 14η και η Αυστραλία διατήρησε την 12η θέση στη λίστα. Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά ήταν εκείνη της Γερμανίας, η οποία από την 17η θέση της προηγούμενης χρονιάς σημείωσε θεαματική άνοδο σκαρφαλώνοντας στην 7η θέση. Η Κροατία, η οποία ήταν από τις λίγες χώρες όπου οι συνεντεύξεις μπορούσαν να γίνουν από κοντά, μετακινήθηκε από την θέση 79 στη θέση 23.

Από τις 149 θέσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα, το Αφγανιστάν ήταν και πάλι η πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο και πριν από αυτές μπορεί κανείς να βρει τη Ζιμπάμπουε, τη Ρουάντα και τη Μποτσουάνα. Σε αυτές τις τελευταίες θέσεις βρίσκονται κυρίως υπανάπτυκτες χώρες, οι οποίες ακόμη παρουσιάζουν έντονο πολιτικό συγκρουσιακό χαρακτήρα. Οι πρώτες 20 πιο ευτυχισμένες χώρες στη λίστα έχουν ως εξής:

1. Φινλανδία

2. Ισλανδία

3. Δανία

4. Ελβετία

5. Ολλανδία

6. Σουηδία

7. Γερμανία

8. Νορβηγία

9. Νέα Ζηλανδία

10. Αυστρία

11. Ισραήλ

12. Αυστραλία

13. Ιρλανδία

14. ΗΠΑ

15. Καναδάς

16. Τσεχία

17. Βέλγιο

18. Μ.Βρετανία

19. Κίνα

20. Γαλλία

Πηγή:

brightvibes.com/2248/en/this-country-has-just-been-named-the-happiest-country-in-the-world-again

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση