Δύο απλές και φυσικές συνταγές για να αντιμετωπίσετε την ιγμορίτιδα

Οι φλεγμονές των ιγμορείων προκαλούνται παροδικά αν κρυώσουμε με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αναπνεύσουμε από το γνωστό συνάχι, για μερικές μέρες. Αυτή η

Μερικές απλές λύσεις για την ιγμορίτιδα

Οι φλεγμονές των ιγμορείων προκαλούνται παροδικά αν κρυώσουμε με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αναπνεύσουμε από το γνωστό συνάχι, για μερικές μέρες. Αυτή η εποχή προκαλεί τα ιγμόρεια είτε λόγω του ότι μπορεί να κρυώσουμε, είτε λόγω αλλεργίας.

Μερικοί άνθρωποι βασανίζονται από την ιγμορίτιδα σε χρόνια βάση με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν συνεχώς πρόβλημα με την αναπνοή τους αλλά και συχνούς πονοκεφάλους λόγω έλλειψης οξυγόνωσης.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε δύο απλές και φυσικές συνταγές για να αντιμετωπίσετε την ιγμορίτιδα

1. Χυμοί καρότου και λεμονιού

Φτιάξτε χυμό καρότου στον αποχυμωτή σας και ρίξτε δύο σταγόνες από αυτόν σε κάθε σας ρουθούνι το πρωί. Η αντιφλεγμονώδης δράση του θα ηρεμήσει τα ερεθισμένα ιγμόρεια. Αντίστοιχα ρίξτε το βράδυ δύο σταγόνες από τον χυμό λεμονιού σε κάθε σας ρουθούνι. Το λεμόνι θα προστατέψει από τα μικρόβια τη ρινική σας κοιλότητα. Συνδυάστε και πιείτε τους χυμούς οι οποίοι θα λειτουργήσουν θεραπευτικά εκ των έσω.

2. Εισπνοές λεβάντας

Μπορείτε να βράσετε μισό λίτρο νερό με χυμό λεμονιού, μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά πιπέρι και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας που θα ρίξετε αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά. Πάρτε μια καθαρή πετσέτα και απλώστε την πάνω από το κεφάλι σας. Σκύψτε πάνω από τον ατμό και πάρετε βαθειές εισπνοές. Το ρινικό σας σύστημα θα βρει μεγάλη ανακούφιση.

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε