Στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης τα παιδιά μαθαίνουν να ράβουν μάσκες

Η διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός καθώς και τα υλικά παρέχονται στο σχολείο από τη Σχολική Επιτροπή. Με τρόπο

Πανδημία: Στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης τα παιδιά μαθαίνουν να ράβουν μάσκες

Η διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός καθώς και τα υλικά παρέχονται στο σχολείο από τη Σχολική Επιτροπή. Με τρόπο δημιουργικό, τα παιδιά μαθαίνουν τον τρόπο ραφής και κατάλληλης ετοιμασίας μιας μάσκας προστασίας και στη συνέχεια ράβουν τη δική τους.

Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεισφέρουν στη μείωση της διασποράς του νέου ιού και ταυτόχρονα συγκεντρώνονται σε μια δημιουργική δραστηριότητα, εγχείρημα δύσκολο ακόμη και για τους ενήλικες αυτό τον καιρό. Οι πρώτες μάσκες προστασίας έχουν ήδη ραφτεί από τους μαθητές και παραδόθηκαν στη Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη αναγκών σε σχολεία.

Φαίνεται πως τα αποτελέσματα του εγχειρήματος ξεπερνούν τα σύνορα του 6ου Γυμνασίου. Η γνωστοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας μπορεί να εμπνεύσει κι άλλα σχολεία και κυρίως τους εκπαιδευτικούς στην υιοθέτηση πιο καινοτόμων, δημιουργικών ενασχολήσεων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, είτε αυτά γίνονται από κοντά είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς χρειάζεται να συνεχίσουν να δίνουν θετικά ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να μη χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο, τη μάθηση και να μη στερηθούν το δημιουργικό κομμάτι της κοινωνικοποίησης ακόμη και σε απόσταση.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε