, ,

ΗΠΑ: Φοιτητές σχεδίασαν και έχτισαν ένα μικρό χωριό για άστεγους νέους(Φωτογραφίες)

41 φοιτητές και ο καθηγητής τους δημιούργησαν ένα μικρό χωριό για 24 άστεγους νέους παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν στην περιοχή.

ΗΠΑ: Φοιτητές σχεδίασαν και έχτισαν ένα μικρό χωριό για άστεγους νέους(Φωτογραφίες)

Μετά από τέσσερα χρόνια εμποδίων και αγώνων, 41 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα (USF) και ο καθηγητής τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί ένα χωριό από μικροσκοπικά σπίτια στο Όκλαντ για 24 νέους που πριν ήταν άστεγοι. «Κανείς δεν είχε πρόθεση να τα παρατήσει», δήλωσε ο Seth Wachtel, αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του προγράμματος αρχιτεκτονικής.

Το 2017, ο Wachtel προσεγγίστηκε από το Youth Spirit Artworks (YSA), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Μπέρκλεϊ, για να βοηθήσει στην κατασκευή κατοικιών για νέους που μένουν άστεγοι μετά την έξοδό τους από το σύστημα αναδοχής στα 18 τους χρόνια. Πολλοί από τους νέους ήταν φοιτητές του κοινοτικού κολλεγίου, είπε. Ο Wachtel συμμετείχε στην προσπάθεια και έβαλε τους φοιτητές του να συμμετάσχουν. «Συνεργαζόμουν με φοιτητές αρχιτεκτονικής του USF για να κάνουμε ένα γενικό σχέδιο για τα μικροσκοπικά σπίτια», είπε.

Advertisment

Δυστυχώς, όμως, υπήρξαν ορισμένες αντιρρήσεις από ορισμένους ανθρώπους στην κοινότητα του Μπέρκλεϊ σχετικά με το πού θα τοποθετούνταν τα σπίτια. Στη συνέχεια, για ένα οικόπεδο κοντά στο σταθμό λεωφορείων Greyhound στο Όκλαντ, οι μαθητές και ο Wachtel δημιούργησαν ένα άλλο γενικό σχέδιο. Αυτή τη φορά, όπως περιγράφει, η YSA αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το οικόπεδο, καθώς δινόταν δυνατότητα μόνο για βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Αργότερα, το οικόπεδο πωλήθηκε.

ΗΠΑ: Φοιτητές σχεδίασαν και έχτισαν ένα μικρό χωριό για άστεγους νέους(Φωτογραφίες)
Φωτογραφία: USFCA.edu

Στη συνέχεια, η πόλη του Όκλαντ προσέφερε στην YSA ένα στρέμμα γης ακριβώς νότια του RingCentral Coliseum. Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του 2020, οι φοιτητές του USF δημιούργησαν άλλο ένα σχέδιο, με τη συμβολή της YSA, και αυτή τη φορά εγκρίθηκε. Το σχέδιο προέβλεπε 28 μικροσκοπικά κινούμενα σπίτια, μία μεγάλη αυλή για τις συγκεντρώσεις της κοινότητας, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, μια κουζίνα και έξι μπάνια σε ειδικά τρέιλερ. Τέσσερα από τα μικροσκοπικά σπίτια θα ήταν προσβάσιμα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Φοιτητές και απόφοιτοι συμμετείχαν μαζί με άλλους εθελοντές τον περασμένο χειμώνα για να χτίσουν τα μικροσκοπικά σπίτια, την αυλή, τους κήπους και να βοηθήσουν στη δημιουργία τοιχογραφιών σε όλο το χωριό. Η Rayna Garcia, μια από τις πρώην φοιτήτριες του Wachtel και τώρα ηλεκτρολόγος ήταν εκεί για να βοηθήσει. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους ανάλογα με την ειδικότητα και την τέχνη που είχαν μάθει ή μάθαιναν.

Advertisment

Φωτογραφία: USFCA.edu

Το  Χωριό Ενδυνάμωσης «Youth Spirit Artworks» στην οδό Hegenberger στο Όκλαντ άνοιξε για τους νέους κατοίκους του πριν από λίγο καιρό, στις 2 Απριλίου. Πολλοί από αυτούς που ζουν εκεί έχουν την ίδια ηλικία με τους φοιτητές του USF που βοήθησαν στο σχεδιασμό του έργου και στην κατασκευή της κοινότητας των μικροσκοπικών σπιτιών.

«Ένιωσα εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία να εργαστώ σε κάτι τόσο μεγάλο για την κοινότητα», δήλωσε ο Nguyen Tao. «Με την αύξηση της ανασφάλειας για τη στέγαση, θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για τους άστεγους νέους, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα να μαθαίνουν και να εξελίσσονται».

Ο Daniel Caballero, συμφοιτητής του, συμφώνησε. «Ήταν η ευκαιρία μας να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δεξιότητες που μάθαμε στο πρόγραμμα αρχιτεκτονικής του USF και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για το αποτέλεσμα».

ΗΠΑ: Φοιτητές σχεδίασαν και έχτισαν ένα μικρό χωριό για άστεγους νέους(Φωτογραφίες)
Φωτογραφία: USFCA.edu

Πηγή:

brightvibes.com/2321/en/south-florida-students-help-design-and-build-tiny-house-village-for-homeless-youth

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση