Τήλος: 77χρονος συνταξιούχος χάρισε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο σε μια γενναία πράξη αλληλεγγύης

«Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας»

Τήλος: 77χρονος συνταξιούχος χάρισε το σπίτι του σε Ορφανοτροφείο σε μια γενναία πράξη αλληλεγγύης

Η γενναιόδωρη πράξη του κου Γιάννη Μανουσάκη κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Ο 77χρονος συνταξιούχος είναι γεμάτος ανιοδιοτελή αγάπη και την προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους γύρω του χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, πράγμα σπάνιο. Ο ίδιος αποφάσισε να χαρίσει το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων.

Η Ροδιακή παρουσιάζει την ξεχωριστή του ιστορία «με μια βαθιά υπόκλιση, για το μεγαλείο του, για την καρδιά του τη μεγάλη, για τον συγκινητικό τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί», όπως αναφέρεται. Το έργο του όμως δεν σταμάτησε εκεί· εκτός από την κίνηση προς το Ορφανοτροφείο, προσέφερε 6.700 ευρώ για την αγορά εξαρτήματος, ενώ με 37.400 ευρώ αγοράστηκαν δύο κρεβάτια εντατικής με όλο τον εξοπλισμό για το νοσοκομείο της Ρόδου. Την αλληλεγγύη την έχει στο αίμα του, όπως εξηγεί.

Μάλιστα δηλώνει: «Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας». Επίσης, σχεδιάζει να προσφέρει άλλα 10.000 ευρώ από τις οικονομίες του στην Τήλο, καθώς όπως σχολιάζει «εδώ με το παραμικρό τους στέλνουν στη Ρόδο, για θέματα υγείας».

Οι μεγάλες αυτές πράξεις συνοδεύονται από δεκάδες μικρές καθημερινές, που ο κόσμος του νησιού γνωρίζει ότι ο συνταξιούχος ναυτικός, κάνει διαρκώς. Πληρώνει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου ενώ ο ίδιο ζει με τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του, δείχνοντάς μας με τον τρόπο ζωής το μεγαλείο της ψυχής του.

Περιγράφοντας ο ίδιος στη Ροδιακή την απόφαση και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αναφέρει: «Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη, να ‘ρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Έκανα με τέτοιο τρόπο τη συμβολαιογραφική πράξη, ώστε να μην βρεθεί κανείς να το πουλήσει, να το χαίρονται τα παιδιά, αφού δεν κάναμε δικά μας τέκνα».

Πηγή:

Με πληροφορίες από rodiaki.gr και news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε