Οι καλύτερες πόλεις για ψηφιακούς νομάδες που επιθυμούν να εργαστούν από άλλα μέρη του κόσμου

Τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποιήσαμε ότι δεν χρειαζόμαστε γραφείο και κοστούμι για να είμαστε σωστοί και παραγωγικοί εργαζόμενοι.

Οι καλύτερες πόλεις για ψηφιακούς νομάδες που επιθυμούν να εργαστούν από άλλα μέρη του κόσμου

Ο COVID-19 οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους που παραδοσιακά εργάζονταν σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε κατάσταση τηλεργασίας – μια συνθήκη στην οποία πολλοί, ιδίως οι νέοι, προσπαθούσαν να φτάσουν από την αρχή.

Η αποκάλυψη του πόσα πράγματα μπορούν τελικά να γίνουν στην εργασία από το σπίτι προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλούς να ταξιδεύουν στον κόσμο ακόμα και κατά τις εργάσιμες ημέρες τους, ένας τρόπος ζωής γνωστός ως ψηφιακός νομαδισμός.

Ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων αυξάνεται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο όσον αφορά το λογισμικό που χρησιμοποιούν για να εργαστούν όσο και τις χώρες που επισκέπτονται. Το brand και οι επιχειρήσεις που αφορούν στους ψηφιακούς νομάδες είναι περιζήτητες, και πρόσφατα η πορτογαλική κυβέρνηση μετέτρεψε μια ολόκληρη κοινότητα στο όμορφο νησί της Μαδέιρα σε «χωριό ψηφιακών νομάδων».

Πρόσφατα, μια ιταλική εταιρεία διεξήγαγε μια ευρείας κλίμακας ανάλυση με 75 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και τις κατέταξε σε σχέση με παράγοντες που αφορούν τη ζωή ενός ψηφιακού νομά – όπως η μέση ταχύτητα Wi-Fi, το μέσο κόστος ενοικίασης, η ασφάλεια, η φορολογία, ο καιρός και η ποιότητα του αέρα και πολλά άλλα.

Ονομάζεται «Δείκτης εργασίας από οπουδήποτε«, καταρτίστηκε από ένα διεθνές γραφείο ενοικιαστών με έδρα την Ιταλία και για τους ψηφιακούς νομάδες παρέχει μια καλή επισκόπηση των γνωστών δυνατοτήτων καθώς και την ευκαιρία να ανακαλύψουν και νέες προοπτικές.

«Το τελευταίο έτος απέδειξε πραγματικά σε πολλές επιχειρήσεις ότι η εργασία από απόσταση δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, αλλά στην πραγματικότητα κάτι που μπορεί να είναι επωφελές για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο Omer Kucukdere, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Nest Pick.

Με βαθμολογία από το 1 έως το 100, 16 κατηγορίες αθροίζονται για τη δημιουργία του δείκτη. Ο νούμερο 1 προορισμός για εργαζόμενους σε καθεστώς τηλεργασίας σε όλες τις κατηγορίες ήταν η Μελβούρνη της Αυστραλίας – μια πόλη που μαζί με το ότι είναι καθαρή, ψυχαγωγική, δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και είναι σχετικά φθηνότερη από άλλες παγκόσμιες μητροπόλεις. Επίσης, διαθέτει ειδική βίζα εισόδου για ψηφιακούς νομάδες.

Άλλες πόλεις που διαθέτουν βίζα ψηφιακού νομά ή εξ αποστάσεως εργασίας είναι το Ντουμπάι, το Μεντεγίν στην Κολομβία, το Τσιάνγκ Μάι στην Ταϊλάνδη, το Ταλίν στην Εσθονία και η Αθήνα. Η ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ είχε την υψηλότερη βαθμολογία για την ταχύτητα του διαδικτύου και σχεδόν την υψηλότερη σε όλους τους τομείς για τη θρησκευτική ή σεξουαλική ελευθερία, αλλά συνολικά κατατάχθηκε στην 23η θέση, κυρίως λόγω των υψηλών φόρων που υπάρχουν εκεί.

Αντίθετα, το Ντουμπάι έχει 0 φόρους για τους αλλοδαπούς και κατατάχθηκε συνολικά στη θέση 2. Για το κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος, η Αγία Πετρούπολη είναι η δεύτερη χαμηλότερη, ενώ σημείωσε επίσης τη δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία για τη φορολογική επιβάρυνση.

Όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι τόσα χρόνια περιοριζόταν χωρίς σοβαρό λόγο και ότι δεν χρειάζεται γραφείο ή κοστούμι για να κάνει σωστά τη δουλειά του, μπορεί να συγκλονιστεί από ένα τέτοιο συμπέρασμα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του. Αν μπορούσατε να πάτε οπουδήποτε, το να αποφασίσετε πού θα πηγαίνατε θα μπορούσε να αποδειχθεί μια πραγματικά δύσκολη επιλογή. Ο δείκτης «Work From Anywhere Index» (Δείκτης Εργασίας από Οπουδήποτε) μπορεί να κάνει όλη αυτή την αναποφασιστικότητα λίγο πιο εύκολη.

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/these-75-cities-are-the-best-for-digital-nomads

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε